Follow us

Ρεβίθια με παστό μπακαλιάρο και ταλιατέλες

Ρεβίθια με παστό μπακαλιάρο και ταλιατέλες

Υλικά

Υλικά

250 γρ. ρεβίθια βρασμένα

500 γρ. παστός ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος

1 μέτριο καρότο σε κυβάκια

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μέτριο κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο (περίπου ½  φλ.)

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

500 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα

¾ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

500 γρ. ταλιατέλες

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τον μπακαλιάρο σε ζεστό νερό, τον αφήνουμε 5' και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη, στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο και τον ξεψαχνίζουμε σε λεπτά κομμάτια με τα χέρια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το καρότο, το σέλερι, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατίζουμε πολύ ελαφρά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να πιει η ντομάτα λίγο τα υγρά της. Ρίχνουμε λίγο καυτό νερό και βράζουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Πέντε λεπτά πριν να είναι η σάλτσα έτοιμη, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευσίας και σερβίρουμε με τη σάλτσα των ρεβιθιών και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Σημ. Για να μαγειρέψουμε τα ρεβίθια από την αρχή: τα μουσκεύουμε από την προηγουμένη ημέρα στο νερό.

Την επομένη ημέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε.

Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα βράζουμε γύρω στις 1 ώρα και 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν.

Α.Τ.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.