Υλικά
4 φιλέτα παστού ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου περ. 1 κ.Υλικά:
700 γρ. φακές, βρασμένες
2 σκ. σκόρδου, κομμένες σε φέτες
4 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
2 λεμόνια, κομμένα σε φέτες με τη φλούδα
ελαιόλαδο
1/3 κούπας ελιές, χωρίς κουκούτσι
1/4 κούπας κάπαρη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψάρι για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές.
Σε ένα μικρό πυρέξ τοποθετούμε τις βρασμένες φακές και ανάμεσά τους το σκόρδο.
Πάνω τους τοποθετούμε το ψάρι και πάνω σ’αυτό τις φέτες ντομάτας και λεμονιού.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.
Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε για 15 λεπτά και σερβίρουμε μόλις κρυώσει λίγο.