Υλικά
Υλικά
1 φλιτζ. ζεματισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
1 κ.γλ. θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 φιλέτα σφυρίδας ή ροφού (200 γρ. καθένα)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λεμόνια για το σερβίρισμα τσιπς σκόρδου
1/4 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε τα αμύγδαλα με το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το ξύσμα.
Βάζουμε το αλεύρι σε βαθύ πιάτο και χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο.
Zεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι μαζί (μέτρια προς δυνατή φωτιά) μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια, τα αλευρώνουμε, τα βουτάμε στο αυγό αφήνοντας να τρέξει ό,τι περισσεύει και το βουτάμε μετά στο μείγμα του αμυγδάλου, έτσι ώστε να σκεπαστεί καλά από τις δυο πλευρές.
Τηγανίζουμε καλά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (η σάρκα να έχει μόλις χάσει τη διαφάνειά της και η κρούστα να έχει καβουρντιστεί όμορφα).
Πασπαλίζουμε με τσιπς σκόρδου και σερβίρουμε με λεμόνια.
Τσιπς σκόρδου: Βάζουμε το λάδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι το σκόρδο να χρυσίσει και να γίνει τραγανό.
Αυτό το λάδι δεν το πετάμε· είναι το τέλειο ντρέσινγκ σε σαλάτες, ψητά λαχανικά κ.ά.