Follow us

Ψάρι με κρούστα αμυγδάλου

To γαστρο-πολιτισμικό σόου «Spain on the Road Again» που προβάλλει το FOXlife μάς ξεναγεί στην προκλητική νοστιμιά και τα αξιοθέατα της Ισπανίας. Η οσκαρική Gwyneth Paltrow, o τρελαμένος σεφ Mario Batali, o cool φιλόσοφος, κριτικός γεύσης των Ν.Υ. Times Mark Bittman και η κούκλα Ισπανίδα ηθοποιός Claudia Bassols, τρώνε, χαίρονται και μαγειρεύουν.

Ψάρι με κρούστα αμυγδάλου

Υλικά

Υλικά

1 φλιτζ. ζεματισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

1 κ.γλ. θυμάρι ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 φιλέτα σφυρίδας ή ροφού (200 γρ. καθένα)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λεμόνια για το σερβίρισμα τσιπς σκόρδου

1/4 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Παρασκευή

Αναμειγνύουμε τα αμύγδαλα με το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το ξύσμα.

Βάζουμε το αλεύρι σε βαθύ πιάτο και χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο.

Zεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι μαζί (μέτρια προς δυνατή φωτιά) μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.

Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια, τα αλευρώνουμε, τα βουτάμε στο αυγό αφήνοντας να τρέξει ό,τι περισσεύει και το βουτάμε μετά στο μείγμα του αμυγδάλου, έτσι ώστε να σκεπαστεί καλά από τις δυο πλευρές.

Τηγανίζουμε καλά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (η σάρκα να έχει μόλις χάσει τη διαφάνειά της και η κρούστα να έχει καβουρντιστεί όμορφα).

Πασπαλίζουμε με τσιπς σκόρδου και σερβίρουμε με λεμόνια.

Τσιπς σκόρδου: Βάζουμε το λάδι και το σκόρδο σε κατσαρολάκι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι το σκόρδο να χρυσίσει και να γίνει τραγανό.

Αυτό το λάδι δεν το πετάμε· είναι το τέλειο ντρέσινγκ σε σαλάτες, ψητά λαχανικά κ.ά.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.