banner
banner
banner

Πεσκανδρίτσα τηγανιτή σε κουρκούτι με μελάνι σουπιάς και λεμονάτη κρέμα οσπρίων με ταχίνι

Συνταγή

Πεσκανδρίτσα τηγανιτή σε κουρκούτι με μελάνι σουπιάς και λεμονάτη κρέμα οσπρίων με ταχίνι
Υλικά

1.200 γρ. πεσκανδρίτσα φιλεταρισμένη
Για το κουρκούτι
500 ml μαύρη μπύρα
300 γρ. αλεύρι
20 ml μελάνι σουπιάς
20 ml ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Για την κρέμα οσπρίων
100 γρ. μαύροι γίγαντες Καστοριάς
50 γρ. ρεβίθια
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
2 σκελίδες σκόρδο
40 γρ. ταχίνι
50 ml ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα οσπρίων: μουλιάζουμε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό. Τα βράζουμε μέχρι να χυλώσουν και τα αλέθουμε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: βάζουμε σε μία λεκάνη τη μπίρα, το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε με σύρμα μέχρι να φτιάξουμε ένα ωραίο, σφιχτό, μαύρο κουρκούτι. Το αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί και να αφρατέψει.
Αλατοπιπερώνουμε την πεσκανδρίτσα, την περνάμε πρώτα από αλεύρι, μετά από κουρκούτι και την τηγανίζουμε σε κατσαρολάκι με καυτό ελαιόλαδο.
Για να σερβίρουμε: βάζουμε στο πιάτο 2 κουταλιές από την κρέμα οσπρίων, τοποθετούμε επάνω την τηγανητή πεσκανδρίτσα και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

*Η συνταγή είναι του σεφ Νίκου  Αργυρίου από το εστιατόριο "Καρνάγιο" στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος