Follow us

Πεσκανδρίτσα τηγανιτή σε κουρκούτι με μελάνι σουπιάς και λεμονάτη κρέμα οσπρίων με ταχίνι

Πεσκανδρίτσα τηγανιτή σε κουρκούτι με μελάνι σουπιάς και λεμονάτη κρέμα οσπρίων με ταχίνι

Υλικά

Υλικά

1.200 γρ. πεσκανδρίτσα φιλεταρισμένη

Για το κουρκούτι

500 ml μαύρη μπύρα

300 γρ. αλεύρι

20 ml μελάνι σουπιάς

20 ml ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα μαύρο πιπέρι

Για την κρέμα οσπρίων

100 γρ. μαύροι γίγαντες Καστοριάς

50 γρ. ρεβίθια

2 λεμόνια (τον χυμό τους)

2 σκελίδες σκόρδο

40 γρ. ταχίνι

50 ml ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα οσπρίων: μουλιάζουμε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό.

Τα βράζουμε μέχρι να χυλώσουν και τα αλέθουμε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: βάζουμε σε μία λεκάνη τη μπίρα, το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε με σύρμα μέχρι να φτιάξουμε ένα ωραίο, σφιχτό, μαύρο κουρκούτι.

Το αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί και να αφρατέψει.Αλατοπιπερώνουμε την πεσκανδρίτσα, την περνάμε πρώτα από αλεύρι, μετά από κουρκούτι και την τηγανίζουμε σε κατσαρολάκι με καυτό ελαιόλαδο.Για να σερβίρουμε: βάζουμε στο πιάτο 2 κουταλιές από την κρέμα οσπρίων, τοποθετούμε επάνω την τηγανητή πεσκανδρίτσα και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

*Η συνταγή είναι του σεφ Νίκου Αργυρίου από το εστιατόριο "Καρνάγιο" στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Τα βράζουμε μέχρι να χυλώσουν και τα αλέθουμε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: βάζουμε σε μία λεκάνη τη μπίρα, το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε με σύρμα μέχρι να φτιάξουμε ένα ωραίο, σφιχτό, μαύρο κουρκούτι. Το αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί και να αφρατέψει.Αλατοπιπερώνουμε την πεσκανδρίτσα, την περνάμε πρώτα από αλεύρι, μετά από κουρκούτι και την τηγανίζουμε σε κατσαρολάκι με καυτό ελαιόλαδο.Για να σερβίρουμε: βάζουμε στο πιάτο 2 κουταλιές από την κρέμα οσπρίων, τοποθετούμε επάνω την τηγανητή πεσκανδρίτσα και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Επίσης...

Ρεβιθοκεφτέδες Σαµιώτικοι

Η συνταγή για σαμιώτικους ρεβιθοκεφτέδες.

Γρήγοροι Ρεβιθοκεφτέδες

Η συνταγή για γρήγορους ρεβιθοκεφτέδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρεβίθια µε Μανέστρα και Ταχίνι

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια µε µανέστρα και ταχίνι.

Γίγαντες Φούρνου

Πώς θα φτιάξεις γίγαντες φούρνου.

Ρεβίθια Φούρνου με Σπανάκι ή Άλλο Χόρτο

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια φούρνου με σπανάκι ή άλλο χόρτο.

Απλή Ρεβιθόπιτα

Πώς θα φτιάξεις ρεβιθόπιτα.

Φασόλια Μαυρομάτικα με Φρέσκα Χόρτα

Η συνταγή για φασόλια μαυρομάτικα με φρέσκα χόρτα.

Ρεβιθοκεφτέδες με Πατάτα και Βασιλικό

Η συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες με πατάτα και βασιλικό.

Ζυμαρικά με Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξεις ζυμαρικά με ρεβίθια.

Φασόλια στο Φούρνο με Πιπεριές και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις φασόλια στο φούρνο με πιπεριές και ελιές.

Φασολάδα Μεθυσμένη

Η συνταγή για μία νόστιμη φασολάδα.

Φακές με Καλαμάρια

Η συνταγή για φακές με καλαμάρια.