banner
banner
banner

Μαυρομάτικα φασόλια με χόρτα και μυρωδικά

Συνταγή

Μαυρομάτικα φασόλια με χόρτα και μυρωδικά
υλικά

300 γρ. μαυρομάτικα φασόλια

500 γρ. σπανάκι

500 γρ. σέσκουλα ή άλλα χόρτα (ζοχούς κ.λ.π., όχι πικρά)

από 1/2 ματσάκι μυρώνια, καυκαλήθρες, άνηθο

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. μαραθόσπορο

1 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο

1/2 λεμόνι, το χυμό

αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα χόρτα, κόβοντας τα σκληρά κοτσάνια, όπου υπάρχουν. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Ζεματάμε τα φασόλια για 4'-5' και πετάμε το νερό. Τα βάζουμε να βράσουν σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλλά όχι εντελώς. Προς το τέλος του βρασίματος, προσθέτουμε αλάτι.

Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα χόρτα (σπανάκι και σέσκουλα) και τα γυρίζουμε 2'-3' λεπτά, να μαραθούν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μυρωδικά χοντροκομμένα, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το μαραθόσπορο και τα φασόλια και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί άλλα 10'-15΄ περίπου, δοκιμάζοντας το αλάτι. Ανακατεύουμε μια-δυο φορές προσεκτικά. Προσθέτουμε λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σερβίρουμε ζεστά.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος