banner
banner
banner

Λαυράκι καρπάτσιο με πουρέ ρεβιθιών

Συνταγή

Λαυράκι καρπάτσιο με πουρέ ρεβιθιών
Υλικά (Για 1 άτομο)

1 λαυράκι 350 γρ. περίπου φιλεταρισμένο και κομμένο σε φέτες
Ξύσμα και χυμός από ένα λάιμ
1 κ.γ. τσίλι σως
1κ.γ. κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 πρέζα σκόνη τζίντζερ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τον πουρέ ρεβιθιών
200 γρ. ρεβίθια
1 μέτριο κρεμμύδι
1 καρότο
100 γρ. σέλερι
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ξύσμα λάιμ
1 πρέζα γλυκάνισο τριμμένο
1/4 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το ξύσμα και τον χυμό του λάιμ, το τσίλι, το σέλερι, το τζίντζερ, αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο και μαρινάρουμε το λαυράκι για 8 λεπτά.
Για να ετοιμάσουμε τον πουρέ ρεβιθιών, βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να χυλώσουν, τα χτυπάμε στο μπλέντερ να λιώσουν και τα περνάμε από σίτα. Προσθέτουμε τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιάτο το λαυράκι και δίπλα τοποθετούμε τον πουρέ των ρεβιθιών.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Grada Nuevo" στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος