Follow us

Finger food και άλλα νόστιμα μικρά

Finger food και άλλα νόστιμα μικρά

Ενώ είμαστε ακόμα με τον κουραμπιέ και το μελομακάρονο στο στόμα, άνοιξε το Τριώδιο και ήδη ψιλοκουβεντιάζουμε για κανένα παρτάκι, ένα τσιπουράκι μετά μεζέ και γενικά, για κεφάτες και ανοιχτόκαρδες καταστάσεις. Η βασική ιδέα είναι, όπως πάντα, να βάλουμε μερικά νόστιμα πραγματάκια στη μέση του τραπεζιού και ο καθένας να διαλέγει ό,τι του αρέσει, να σερβίρεται μόνος του και να περνάει όμορφα και εύκολα η βραδιά.
Finger food έχουμε συνηθίσει να λέμε αυτές τις μικρές και χωρίς επισημότητα νοστιμιές, αφού υποτίθεται πως τις τρώμε με το χέρι και χωρίς το επίσημο μαχαιροπίρουνο. Ως εκ τούτου, φροντίζουμε να είναι σε μικρό μέγεθος, να μην έχουν σάλτσα και να μπορούν να έλθουν στο στόμα το πολύ με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας, αν όχι μόνο με τα δάχτυλα.
Οι προτάσεις μας κινούνται σε αυτήν τη γραμμή ή έχουν χαρακτήρα πιο “φαγητένιο” και σηκώνουν από δίπλα και μια σαλατούλα ή μια σάλτσα, αν η παρέα έχει τέτοια διάθεση.
Όσοι θα ήθελαν να πλουτίσουν τη γκάμα τους και με καναπέ (εμπνευσμένα), ας ρίξουν μια ματιά εδώ, εδώ, εδώ και εδώ,
ενώ πιο κλασικούς μεζέδες θα βρείτε εδώ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…