Ενώ είμαστε ακόμα με τον κουραμπιέ και το μελομακάρονο στο στόμα, άνοιξε το Τριώδιο και ήδη ψιλοκουβεντιάζουμε για κανένα παρτάκι, ένα τσιπουράκι μετά μεζέ και γενικά, για κεφάτες και ανοιχτόκαρδες καταστάσεις. Η βασική ιδέα είναι, όπως πάντα, να βάλουμε μερικά νόστιμα πραγματάκια στη μέση του τραπεζιού και ο καθένας να διαλέγει ό,τι του αρέσει, να σερβίρεται μόνος του και να περνάει όμορφα και εύκολα η βραδιά.
Finger food έχουμε συνηθίσει να λέμε αυτές τις μικρές και χωρίς επισημότητα νοστιμιές, αφού υποτίθεται πως τις τρώμε με το χέρι και χωρίς το επίσημο μαχαιροπίρουνο. Ως εκ τούτου, φροντίζουμε να είναι σε μικρό μέγεθος, να μην έχουν σάλτσα και να μπορούν να έλθουν στο στόμα το πολύ με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας, αν όχι μόνο με τα δάχτυλα.
Οι προτάσεις μας κινούνται σε αυτήν τη γραμμή ή έχουν χαρακτήρα πιο “φαγητένιο” και σηκώνουν από δίπλα και μια σαλατούλα ή μια σάλτσα, αν η παρέα έχει τέτοια διάθεση.
Όσοι θα ήθελαν να πλουτίσουν τη γκάμα τους και με καναπέ (εμπνευσμένα), ας ρίξουν μια ματιά εδώ, εδώ, εδώ και εδώ,
ενώ πιο κλασικούς μεζέδες θα βρείτε εδώ.