Follow us

Κροκέτες σοκολάτας, chinotto και χαβιάρι (Carlo Cracco)

Κροκέτες σοκολάτας, chinotto και χαβιάρι (Carlo Cracco)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Κροκέτες

750 γρ. σοκολάτα gianduja

500 gr. κρέμα γάλακτος

5 φύλλα ζελατίνας ψαριού

1 αυγό 

10 γρ. τριμμένη φρυγανιά

20 γρ. χαβιάρι Sevruga

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Chinotto

800 γρ. «πορτοκάλια» Chinotto (myrtle-leaved orange) κονφί

30 γρ. νερό

250 γρ. Chinotto

Κροκέτες σοκολάτας, chinotto και χαβιάρι (Carlo Cracco)

Κροκέτες σοκολάτας, chinotto και χαβιάρι: Η τόλμη και η πρωτοτυπία χτυπάνε κόκκινο σε αυτό το αισθησιακό μιξάζ σοκολάτας που λιώνει, αγγιγμένη από γλυκόπικρο ποτό και –ω του θαύματος– χαβιάρι, το οποίο είναι τρελά ερωτευμένο μαζί της.

Το The Macallan φλερτάρει επίμονα τον όποιο σοκολατένιο πειρασμό, σερβιρισμένο μ’ ένα σπέσιαλ, μεγάλο και ολοστρόγγυλο παγάκι, πατέντα που δροσίζει το ουίσκι χωρίς να λιώνει.

Παρασκευή

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Χτυπάμε λίγο στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στη σοκολάτα.

Λιώνουμε τη ζελατίνα και την προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.

Παίρνουμε με φορμίτσες ημισφαίρια από αυτό το μείγμα και τα αφήνουμε στην κατάψυξη 4 ώρες.

Τα ξεφορμάρουμε, τα ρολάρουμε στην τριμμένη φρυγανιά, αφού προηγουμένως τα βουτήξουμε σε χτυπημένο αυγό και τα τηγανίσουμε σε άφθονο ελαιόλαδο στους 170°C.

Chinotto: Δουλεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για 10 λεπτά.

Σετάρισμα: Βάζουμε σε ένα πιάτο λίγη κρέμα Chinotto, από πάνω τις κροκέτες, δίπλα τους χαβιάρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Γλυκά

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.