Το σκοτεινό πορτραίτο της Μαρίας Κάλλας ήρθε στο Cinobo

Η ταινία της χρονιάς που ακολουθεί την μεγάλη ντίβα στην τελευταία εβδομάδα της ζωής της είναι διαθέσιμη προς θέαση στην πλατφόρμα.

Maria 'Maria'

Η "Maria", η ταινία που έκανε για 13 εβδομάδες απανωτά sold out στις ελληνικές αίθουσες και απέσπασε υποψηφιότητα για το βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στα Όσκαρ, είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Cinobo. Με την υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Αντζελίνα Τζολί στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας, το βιογραφικό δράμα του Χιλιανού Πάμπλο Λαραΐν επιχειρεί να αποτυπώσει όχι μόνο την καλλιτέχνιδα, αλλά και τη γυναίκα πίσω από τον μύθο.

Τοποθετημένη στο 1977, η ταινία ακολουθεί τη θρυλική σοπράνο στην τελευταία εβδομάδα της ζωής της, πριν από τον απρόσμενο θάνατό της στο διαμέρισμά της στο Παρίσι, με μοναδική συντροφιά της το προσωπικό και τα δύο κανίς της. Όταν δέχεται ένα αίτημα να επιστρέψει στη σκηνή, αναζωπυρώνεται μέσα της μία πάλη με τις αναμνήσεις, τα συναισθήματα και τις εμμονές που τη στοιχειώνουν.

Απέναντι στην Κάλλας βρίσκεται ο κύριος Μάντραξ, ένας φανταστικός δημοσιογράφος που παίρνει το όνομά του από το παραισθησιογόνο φάρμακο στο οποίο είναι εθισμένη. Μέσα από τις συζητήσεις τους ξεδιπλώνεται η ιστορία της, από την πρώτη της επαφή με τη μουσική στην κατοχική Αθήνα υπό τη βαριά σκιά της μητέρας της, τη θυελλώδη της σχέση με τον Αριστοτέλη Ωνάση και την αέναη αναζήτηση της ταυτότητάς της μετά την απομάκρυνσή της από την όπερα. Βυθισμένη στις αντιφάσεις, η Κάλλας του Λαραΐν είναι ταυτόχρονα δυναμική και εύθραυστη, θύμα και δημιουργός του δικού της μύθου, απομονωμένη αλλά περιτριγυρισμένη από ανθρώπους που την αγαπούν και τη φροντίζουν, αναζητώντας την λατρεία από το κοινό αλλά ούσα, ταυτόχρονα, στοιχειωμένη από αυτή.

Maria
"Maria"

Το "Maria" είναι η τελευταία προσθήκη σε μία άτυπη τριλογία ιδιοσυγκρασιακών πορτραίτων εμβληματικών γυναικών του προηγούμενου αιώνα. Πρώτα με την Τζάκι Κένεντι ("Jackie"), ύστερα με την πριγκίπισσα Νταϊάνα ("Spencer") και τώρα με την Μαρία Κάλλας, ο Πάμπλο Λαραΐν επιχειρεί να ρίξει φως στην αθέατη πλευρά αυτών των γυναικών. Χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την πιστή καταγραφή των ζωών τους, ο σκηνοθέτης διερευνά τις εσωτερικές τους συγκρούσεις και τον "πραγματικό" τους εαυτό πίσω από την βιτρίνα της διασημότητας. 

Μέρος των γυρισμάτων της ταινίας έγινε στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή Ελληνίδων ηθοποιών σε καίριους ρόλους: η Λυδία Κονιόρδου ενσαρκώνει τη μητέρα της Κάλλας, η Αγγελίνα Παπαδοπούλου την υποδύεται σε νεαρή ηλικία, ενώ  η Ερωφίλη Παναγιωταρέα εμφανίζεται στο ρόλο της αδερφής της, Υακίνθης.

(Ξανά)δείτε το σκοτεινό πορτραίτο της Μαρίας Κάλλας στο Cinobo.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Απόψε (14/10) στην TV: ένα κλασικό caper φιλμ

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ ξανασυγκεντρώνει την αγαπημένη ομάδα απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/10/2025

Πέθανε η αγαπημένη "Μπεμπέκα" Άννα Κυριακού

Θλίψη για τη μεγάλη ηθοποιό που άφησε την τελευταία της πνοή στα 96 της χρόνια.

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Κωμωδίες, θρίλερ, true-crime και το πορτραίτο ενός εμβληματικού σκηνοθέτη έρχονται στις οθόνες μας.

Απόψε (13/10) στην TV: ένα καταιγιστικό θρίλερ

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον ταξιδεύει στον χωροχρόνο απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

"Watch Next" και "Buzz" επιστρέφουν στην Cosmote TV

Οι cinema-friendly εκπομπές με τους Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και Γιώργο Σατσίδη ξεκινούν τη νέα σεζόν.

Απόψε (12/10) στην TV: οικογενειακή βραδιά

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (11/10) στην TV: περιπέτειες με ένταση

Δύο περιπέτειες και μία κοινωνική ταινία απόψε στην ελληνική τηλεόραση.