"Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ": Η καθηλωτική σειρά της ΕΡΤ1 επέστρεψε δυναμικά και πολλά υποσχόμενη

Μετά την μεγάλη πρεμιέρα, η σειρά μυστηρίου που κέρδισε το ελληνικό κοινό και βραβεύτηκε στο εξωτερικό, ανανεώνει το ραντεβού της κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.45.

κοκ

Μία από τις σειρές που συγκλόνισαν το ελληνικό κοινό την προηγούμενη σεζόν, το "Κάνε ότι κοιμάσαι" επέστρεψε στην ΕΡΤ1 εντυπωσιάζοντας και πάλι τους θεατές, οι οποίοι περίμεναν με ανυπομονησία την πρεμιέρα της περασμένης Δευτέρας που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Η σύγχρονη προσέγγιση καθολικών ζητήματων (η ανεξέλεγκτη παραβατικότητα, το συλλογικό και προσωπικό τραύμα, οι επίκαιρες κοινωνικές δυναμικές) αλλά και το σύνολο των εξαιρετικών συντελεστών οδήγησαν στη μεγάλη επιτυχία της σειράς, η οποία άφησε το στίγμα της όχι μόνο στο ελληνικό, αλλά και στο διεθνές τηλεοπτικό τοπίο, κερδίζοντας το Βραβείο Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς του Διεθνούς Διαγωνισμού Seoul Drama Awards 2023. Μετά από τη σημαντική αυτή διάκριση, η σειρά επιστρέφει στα εγχώρια καταθέτοντας έναν δεύτερο κύκλο επεισοδίων με ένα ανανεωμένο καστ και μία υπόθεση που θα απασχολήσει τους πρωταγωνιστές και θα καθηλώσει τους θεατές.

κοκ

Τι είδαμε στον πρώτο κύκλο της σειράς

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος επανέρχεται στο ρόλο του καλοπροαίρετου φιλόλογου Νικόλα, ο οποίος ήρθε την προηγούμενη σεζόν αντιμέτωπος με την εγκληματική βία που καθόρισε το εργασιακό και οικογενειακό του περιβάλλον. Ο πρωταγωνιστής ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο, χάνοντας τη γυναίκα του και βλέποντας μαθητές του να πέφτουν θύματα δολοφονίας μπροστά στα μάτια του. Στο φινάλε του πρώτου κύκλου, απέδειξε το θάρρος και το αίσθημα της ευθύνης που τον διακρίνουν, αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη δικαιοσύνη και δίνοντας τέλος στη ζωή του κατά συρροήν δολοφόνου, Μηνά. Όμως η ηρωική του αυτή πράξη δεν έρχεται φυσικά χωρίς ψυχολογικό κόστος, κάτι που γίνεται εμφανές από την αρχή του νέου κύκλου. 

κοκ

Τι είδαμε στα πρώτα επεισόδια του β' κύκλου 

Στον δεύτερο κύκλο, συναντάμε τον πρωταγωνιστή απομονωμένο και επιβαρυμένο από το πολυσχιδές τραύμα του, το οποίο δυσκολεύεται να διαχειριστεί. Έχοντας παραιτηθεί από το δημόσιο σχολείο που τον σημάδεψε, τα πρώτα επεισόδια του β' κύκλου τον δείχνουν έτοιμο να πάρει μία μεγάλη απόφαση: σκέφτεται να δεχτεί την πρόταση του διευθυντή ενός ιδιωτικού και να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Όμως θα είναι αυτή μία ευκαιρία που πρέπει να αδράξει ή να αποφύγει πάση θυσία; Μία δολοφονία δίνει την απάντηση. Στο πρώτο επεισόδιο, ο καθηγητής γυμναστικής του νέου σχολείου δολοφονείται, αφού έχει πρώτα προσπαθήσει να αποτρέψει τον Νικόλα από το να δεχθεί την πρόταση, χωρίς να εξηγεί το γιατί. Όμως το δεύτερο επεισόδιο υπενθυμίζει ποιος είναι ο Νικόλας, ο οποίος αντί να υποκύψει στον τρόμο και την απραγία, δηλώνει έτοιμος να μπει στη δράση. Αναλαμβάνει τη θέση στο σχολείο, και παράλληλα την εξιχνίαση του σοκαριστικού εγκλήματος. 

Τι να περιμένουμε από τα επόμενα επεισόδια

Ο σεναριογράφος Γιάννης Σκαραγκάς εμβαθύνει στους χαρακτήρες και διατηρεί την ίντριγκα του πρώτου κύκλου, αλλάζοντας το κοινωνικό πλαίσιο εντός του οποίο διαδραματίζονται τα γεγονότα. Με ένα βίαιο έγκλημα και πάλι στο επίκεντρο της αφήγησης, η σειρά που σκηνοθετούν ο Αλέκος Κυράνης και Μάριος Βαλάσης τολμά να αγγίξει τις ισορροπίες και τις δυναμικές μίας άλλης ταξικής πραγματικότητας, τοποθετώντας τους πρωταγωνιστές σε κεντρικές θέσεις ενός παιχνιδιού εξουσίας.

κοκ

Ο ενθουσιασμός του κοινού για την επιστροφή της σειράς

Από την αρχή του νέου κύκλου της, η σειρά γεννά ερωτήματα γύρω από μία υπόθεση που θα διαλευκανθεί στα επόμενα επεισόδια, αλλά και αγωνία για την μοίρα των πρωταγωνιστών. Μετά την προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων της περασμένης εβδομάδας, το κοινό δείχνει ενθουσιασμένο τόσο για την ιστορία που στέκεται στο επίκεντρο του νέου κύκλου, όσο και για το ανανεωμένο καστ, επιβεβαιώνοντας την σύνδεση που έχει αναπτύξει με τους κεντρικούς χαρακτήρες και "καλωσορίζοντας" διθυραμβικά τις Τζένη Θεωνά, Ιωάννα Ασημακοπούλου και Λήδα Ματσάγγου στους νέους τους ρόλους. Μία σύντομη ματιά στο ελληνικό twitter αρκεί για να δει κανείς το hashtag #kaneotikimase στα trending, υπενθυμίζοντας τον σάλο που είχε προκαλέσει στην πλατφόρμα το περσινό φινάλε του πρώτου κύκλου. 

Το "Κάνε ότι κοιμάσαι" αγαπήθηκε για τον σεβασμό του προς την ποιότητα και το είδος του τηλεοπτικού μυστηρίου, και επανήλθε δυναμικά για να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο. Kαθιερώνει λοιπόν το ραντεβού του με τους θεατές κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.45, στην ΕΡΤ1, ενώ αμέσως μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ1, τα επεισόδια της σειράς θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα του ERTFLIX.

Τα σχόλια των τηλεθεατών στο twitter:

κοκ

κοκ

κοκ

κοκ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.