"Έτερος Εγώ – Νέμεσις" : Τι είδαμε στην τρίτη και τελευταία σεζόν της ελληνικής σειράς-φαινόμενο

Το «Έτερος Εγώ» της COSMOTE TV, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια, έριξε αυλαία με απαντήσεις, συγκίνηση και ανατροπές.

Έτερος Εγώ - Νέμεσις

νέμεση η [némesi] Ο33 : 1. η τιμωρία που επιβάλλεται από μία ανώτερη δύναμη σε όποιον παραβαίνει τους ηθικούς νόμους· θεία δίκη. 2. (μυθ.) Nέμεση, αρχαία ελληνική θεότητα, προσωποποίηση της δίκαιης θεϊκής εκδίκησης.

"Νομίζω ότι ο κόσμος αγάπησε και αγκάλιασε το "Έτερος Εγώ" γιατί τόλμησε να ονειρευτεί, και ονειρευόμενο τόλμησε" δήλωνε πριν από δύο χρόνια ο δημιουργός -και ένας εκ των πρωταγωνιστών- της σειράς, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σωτήρης Τσαφούλιας, μέσα από μία αποκλειστική συνέντευξη στο αθηνόραμα. Δύο χρόνια και κάτι μήνες αργότερα, αφού περάσαμε τις "συμπληγάδες" της πανδημίας και των lockdown, η ελληνική crime σειρά μυστηρίου "Έτερος Εγώ" έριξε θριαμβευτικά αυλαία με τον τρίτο της κύκλο. Η "Νέμεσις" ήρθε για όλους.

Όλα τα καλά πράγματα τελειώνουν μία μέρα, έτσι και το "Έτερος Εγώ", η σειρά της COSMOTE TV που άλλαξε τα δεδομένα στην ελληνική μυθοπλασία και στις τηλεοπτικές μας συνήθειες, τελείωσε με ένα εκρηκτικό φινάλε. Δεν βρισκόμαστε μέσα στο μυαλό του Σωτήρη Τσαφούλια για να γνωρίζουμε τι σκέφτεται για το μέλλον. Ίσως ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), ο κεντρικός ήρωας της σειράς, ένας άνθρωπος με σύνδρομο Άσπεργκερ που βοηθάει την αστυνομία και έχει άλλη αντίληψη των πραγμάτων, να επιστρέψει κάποτε. Όσο υπάρχουν ανθρώπινα πάθη και ανεξιχνίαστοι φόνοι, οι ανορθόδοξες μέθοδοι του καθηγητή θα φέρνουν αποτελέσματα.

Έτερος Εγώ - Νέμεσις
Έτερος Εγώ – Νέμεσις Ι Ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης)

Στον τρίτο κύκλο της σειράς, νέοι χαρακτήρες και πρωταγωνιστές κάνουν την εμφάνισή τους. Μαζί με αυτούς και αγαπημένοι ήρωες, οι οποίοι επιστρέφουν για να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα που άφησαν στις προηγούμενες σεζόν ("Χαμένες Ψυχές", "Κάθαρσις"). Και αυτά δεν είναι λίγα… Η Μαριάννα Τουμασάτου ξεχωρίζει ως η νέα διοικητής του τμήματος ανθρωποκτονιών της αστυνομίας, Αθηνά Λυγερού, που παίρνει τη θέση του Νίκου Βανόρτα (Τάσος Νούσιας) μετά από την σκληρή απόταξη του τελευταίου και το αιματηρό φιάσκο για τη σύλληψη του Ερπετού και της εγκληματικής του οργάνωσης. Ο Βανόρτας δεν μπορεί να χωνέψει αυτή την εξέλιξη, κλείνεται στο σπίτι και στον εαυτό του, προσπαθεί να καταλάβει τι πήγε λάθος. Για πόσο ακόμα; Δεν μπορεί να αφήσει το Ερπετό να τον νικήσει. Σκέφτεται να δράσει μόνος του, σαν άλλος vigilante.


 

Νέα πρόσωπα, ήρωες και αντιήρωες στην τρίτη σεζόν, ο κάθε ένας παίζει τον δικό του κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της σειράς. Ηθοποιοί που έχουν γράψει τη δική τους λαμπρή ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο, στην τηλεόραση και τη μυθοπλασία: Η Μαίρη Χρονοπούλου σε ρεσιτάλ ερμηνείας, σε έναν δυναμικό ρόλο από τα παλιά, ο Κώστας Αρζόγλου που από τη μία μέρα στην άλλη χάνει το βιος του μετά από μία έκρηξη σε παρακείμενο κατάστημα, ο Σπύρος Μπιμπίλας ως ο "σφιχτός" ιδιοκτήτης καταστημάτων που φαίνεται πως κρύβει μυστικά και πολλούς… σκελετούς στη ντουλάπα, ο μοναδικός Ηλίας Λογοθέτης στο ρόλο του αναπάντεχου νέου φίλου του αυθάδη Άλκη Μασάτου (Δημήτρης Καπετανάκος), ίσως ο μόνος που μπορεί να τον γλυκάνει αλλά και ο Γιάννης Μπέζος ως Υπουργός Δημοσίας Τάξης να συναντάει τον Σπύρο Παπαδόπουλο (Υποστράτηγος Μαρκάτος), με τους "Απαράδεκτους" να συναντιούνται ξανά τηλεοπτικά.

Μαζί με αυτούς και κάποιοι καταξιωμένοι και νεότεροι ηθοποιοί, συνθέτουν το παζλ των νέων προσώπων στην τρίτη σεζόν: Μιχάλης Ιατρόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Κρατερός Κατσούλης, Στράτος "Stan" Αντιπαριώτης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Σωτήρης Χατζάκης, Κώστας Φαλελάκης, Αθηνά Τσιλύρα, Σοφία Πανάγου.

Έτερος Εγώ: Νέμεσις
Έτερος Εγώ – Νέμεσις Ι Γιάννης Μπέζος
Έτερος Εγώ: Νέμεσις
Έτερος Εγώ – Νέμεσις Ι Κώστας Αρζόγλου

Η τρίτη σεζόν ξεκινάει κυριολεκτικά με μία έκρηξη, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, σε ένα γραφείο τελετών, που αφήνει πίσω της έναν νεκρό (τον ιδιοκτήτη;), υλικές ζημιές και μία μεγάλη… τρύπα στον τοίχο του διπλανού καταστήματος. Μία τρύπα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει εκεί. Χιλιόμετρα πιο μακριά, σε ένα χωριό, κάποιοι άφραγκοι νεαροί βρίσκονται εν μία νυκτί με σημαντικά ποσά στα χέρια τους, τα σκορπάνε δίχως αύριο στα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας, κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο από τα "τσακάλια" της νύχτας. Πώς βρέθηκαν ξαφνικά με τόσα λεφτά; 

Έτερος Εγώ: Νέμεσις
Έτερος Εγώ – Νέμεσις Ι Άννα Μενενάκου, Μαριάννα Τουμασάτου, Σπύρος Παπαδόπουλος

Πίσω στην Αθήνα, η αστυνομική ομάδα που κυνηγάει το Ερπετό, τον supervillain εγκέφαλο μίας μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, προσπαθεί να επουλώσει τα τραύματά της μετά από την αποτυχημένη επιχείρηση εναντίον της οργάνωσης, με την οποία έκλεισε η δεύτερη σεζόν. Αστυνομικοί και αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο καθηγητής Δημήτρης Λαΐνης βγαίνει διπλά τραυματισμένος από την επιχείρηση, ο Νίκος Βανόρτας (Τάσος Νούσιας), ο διοικητής του τμήματος ανθρωποκτονιών βρίσκεται εκτός υπηρεσίας, ο αστυνόμος Παντελής Σκλαβής (φοβερός ο Πέτρος Λαγούτης και στους τρεις κύκλους) προσπαθεί να σταθεί όρθιος μπροστά στο καθήκον, μαζί με ήρωες και χαρακτήρες που γνωρίσαμε στις προηγούμενες σεζόν και επιστρέφουν και στην τρίτη: Βίκυ Παπαδοπούλου (δημοσιογράφος Χριστίνα Στεργίου), Άννα Μενενάκου (αστυνόμος Μάρθα Καρρά), Μάνος Βακούσης (Απόστολος Μπαρασόπουλος), Σπύρος Παπαδόπουλος (Υποστράτηγος Μαρκάτος), Κατερίνα Διδασκάλου (Ελένη Μαρούδα), Δημήτρης Καπετανάκος (Άλκης Μασάτος), Κόρα Καρβούνη (Δανάη).

Συνδέονται μεταξύ τους οι τρεις διαφορετικές υποθέσεις με τις οποίες ξεκινάει το πρώτο επεισόδιο; Η απάντηση θα έρθει στο όγδοο και τελευταίο επεισόδιο, σε μία σεζόν που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα.

Έτερος Εγώ: Νέμεσις
Έτερος Εγώ – Νέμεσις Ι Πέτρος Λαγούτης, Αννα Μενενάκου

Με γυρίσματα σε εξωτερικούς χώρους και πολύ σωστά επιλεγμένα locations, προσεγμένη παραγωγή από την COSMOTE TV και εξαιρετικούς συντελεστές, το παζλ το μυστηρίου αρχίζει να συμπληρώνεται. Ποτέ άλλοτε μία ελληνική σειρά δεν βγήκε τόσο πολύ εκτός στούντιο, με τη σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια και το σενάριο των Τσαφούλια-Κατερίνας Φιλιώτη να στέκονται σε υψηλό επίπεδο. Άλλο ένα στοιχείο που σε κερδίζει το "Έτερος Εγώ" είναι η "έλλειψη" ενός κεντρικού πρωταγωνιστή και σε αυτή την περίπτωση είναι για καλό. Ο τηλεθεατής θα διαλέξει στο τέλος τον αγαπημένο του χαρακτήρα. Κάποιοι θα τον βρουν στο πρόσωπο του καθηγητή Λαΐνη, άλλοι στον δυναμικό Βανόρτα ή στον τίμιο αστυνόμο Σκλαβή, άλλοι ίσως στον φωνακλά και παραβατικό Μασάτο…

Ο επίλογος του "Έτερος Εγώ: Νέμεσις" προβάλλεται στα κανάλια COSMOTE CINEMA και ταυτόχρονα σε 4Κ ποιότητα στον δωρεάν on demand κατάλογο σειρών και ταινιών. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.