Η ελληνική μυθοπλασία βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στα πάνω της, με πολλές και διαφορετικές σειρές made in Greece να κυριαρχούν στους τηλεοπτικούς δέκτες ή να πρόκειται να κυριαρχήσουν το προσεχές διάστημα.
Επειδή, ο τηλεοπτικός χάρτης είναι μεγάλος και τα προγράμματα των καναλιών πλούσια, εμείς συγκεντρώσαμε για σένα, ό,τι νέο έχει βγει αυτό το διάστημα και αξίζει της προσοχής σου.
Η παρακαταθήκη που άφησαν οι "Άγριες μέλισσες" συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με τους "Αθώους" να αποτελούν το next best thing σε σειρά εποχής. Η σειρά έκανε αυτή την εβδομάδα πρεμιέρα στο Mega και μας μεταφέρει μέσα από ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα σε ένα χωριό, στις αρχές του 20ο αιώνα. Δύο άντρες, ο Γιάννος και ο Πέτρος, ερωτεύονται τη σαγηνευτική Μαργαρίτα. Σε μία διασκευή του εμβληματικού πεζογραφήματος "Κατάδικος", του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, παρακολουθούμε την κλειστή κοινωνία της Κέρκυρας να προσπαθεί να κατευνάσει τα πάθη και τις ανάγκες των πρωταγωνιστών.
Η νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ, αφηγείται την ιστορία του Παύλου, ενός ταλαντούχου απόφοιτου Ιατρικής, του οποίου η ζωή αλλάζει έπειτα από την εμπλοκή του σε ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, στο οποίο χάνει τη ζωή της η συμφοιτήτρια και σύντροφός του από τα μαθητικά τους χρόνια. Σε μια προσπάθεια να επουλώσει τις πληγές του παρελθόντος και να βρει ξανά τον εαυτό του, ο ήρωας αφήνει πίσω του τα πάντα και χτίζει μια νέα ζωή ως γιατρός σε ένα μικρό, ακριτικό νησί.
Η ΕΡΤ επενδύει στη μυθοπλασία όλο τον χρόνο και μια νέα σειρά που ξεχωρίζει είναι το "Αύριο". Πρόκειται για την πρώτη ιστορία διάσωσης που θα δούμε στη μικρή οθόνη και καταγράφει την αγωνιώδη διάσωση ενός ζευγαριού που χάνεται σ’ έναν ποταμό.
Μπαμπά, σ’ αγαπώ
To "Μπαμπά, σ’ αγαπώ" του Alpha είναι η νέα κωμική πρόταση του Alpha, που παρακολουθεί τρεις μπαμπάδες. Οι τρεις ήρωες συναντιούνται κάθε μέρα στην είσοδο του νηπιαγωγείου όπου αφήνουν τα παιδιά τους, αποκτούν οικειότητα και αρχίζουν να γίνονται φίλοι και να στηρίζουν ο ένας τον άλλον στην περιπέτεια ονόματι "πατρότητα".
Νέα επεισόδια αγαπημένων σειρών
Ταυτόχρονα με τις πρεμιέρες, επέστρεψαν αγαπημένες ελληνικές σειρές που ήδη έχουν αγαπηθεί από το κοινό, με νέα επεισόδια.
- Η αγαπημένη οικογενειακή κωμωδία του Mega "Έχω παιδιά" σε σενάριο Λάμπρου Φισφή ξεκίνησε αυτό τον μήνα να προβάλλεται με νέα επεισόδια.
- Αυτή την εβδομάδα, επέστρεψε και η δραματική σειρά του Alpha "Porto Leone: Στη γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια" με νέες ημέρες προβολής την Τρίτη και Τετάρτη.
- Τα "Παιχνίδια εκδίκησης" του Ant1, που βασίζονται στο format "Doctor Foster" επέστρεψαν με νέα επεισόδια στις 22:30.
Οι σειρές που αναμένονται
Bonus του άρθρου, φυλάξαμε για εσάς, τις σειρές που δεν πρόκειται να δούμε άμεσα στους τηλεοπτικούς δέκτες μας, ωστόσο τις έχουμε σημειώσει από τώρα.
Σχέδιο Οδυσσέας

Η νέα σειρά της Cosmote TV γυρίζεται αυτή την περίοδο και πρόκειται να τη δούμε με τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Πρόκειται για μια σειρά που παρακολουθεί ανεξήγητες δολοφονίες, οι οποίοιες συνδέονται με ένα απόρρητο πρόγραμμα στρατολόγησης ορφανών παιδιών τη δεκαετία του '70. Νέο "Ριφιφί" στον ορίζοντα.
Από ήλιο σε ήλιο
Η σειρά εποχής της ΕΡΤ που αποτελείται από 60 επεισόδια, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα το προσεχές διάστημα και βασίζεται στη διλογία της Μαίρης Κόντζογλου, "Από ήλιο σε ήλιο".Η σειρά αφηγείται πραγματικά γεγονότα και εστιάζει στην απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου το 1916 – ένα ορόσημο στην ιστορία του εργατικού κινήματος.


