Απόψε (22/12) στην TV: H επική ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ με τα πέντε Όσκαρ

Η Αρχαία Ρώμη μέσα από τα μάτια του γνωστού σκηνοθέτη σε μία κλασική πλέον ταινία απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

gladiator

Ο Μονομάχος

Προδομένος από τον γιο του αυτοκράτορα του Μάρκου Αυρήλιου, ο νικηφόρος στρατηλάτης Μάξιμος ετοιμάζει την εκδίκησή του ως μονομάχος. Η κριτική διάσταση απέναντι στο θέαμα της βίας στην αρχαία Ρώμη δεν εμποδίζει τον "Μονομάχο" να λειτουργεί ως ένα τέλειο υπερθέαμα. Εδώ βρίσκεται η βασική αντίφαση και τα όρια αυτής της ταινίας, που απογοητεύει σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα οι αδύναμες σκηνές µε τις πολιτικές συνωμοσίες. Από την άλλη, πώς να µη θαυμάσεις το σκηνοθετικό ταλέντο του Ρίντλεϊ Σκοτ, ο οποίος για παράδειγμα καταφέρνει να κινηματογραφήσει διαφορετικά τουλάχιστον δέκα σκηνές μονομαχιών στην αρένα, ξεπερνώντας σε ευρηματικότητα και μεγαλείο ό,τι καλύτερο είχε γίνει μέχρι τότε σ’ αυτό τον τομέα. Άλλοτε προβλέψιμος και άλλοτε εντυπωσιακός, ο "Μονομάχος" βραβεύτηκε με πέντε Όσκαρ και δύο Χρυσές Σφαίρες. Αμερικανική ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ, με τους Ράσελ Κρόου, Γιοακίν Φοίνιξ, Κόνι Νίλσεν.

ΣΚΑΪ 21:00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Απόψε (07/02) στην TV: Άλλη μία ευκαιρία για να δεις το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Λάνθιμος επιστρέφει στις τηλεοράσεις μας με τη ταινία που κέρδισε πέρα από τέσσερα Όσκαρ, τις καρδιές κριτικών και κοινού ομοίως.

07/02/2026

"Οι Κυρίες του Ρεμπέτικου": Με αφιέρωμα στη Ρόζα Εσκενάζυ το πρώτο επεισόδιο

Το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ της δημόσιας τηλεόρασης, θα προβληθεί το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 19:00.

Πώς υποδέχθηκε το κοινό τους "Αθώους" στο Mega

Το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του Mega απέσπασε διθυραμβικά σχόλια στο twitter, για τη φωτογραφία, τη μουσική, στη σκηνοθεσία και τους ηθοποιούς.

Με αυτές τις σειρές θα κολλήσουμε το επόμενο διάστημα

Σειρές που έκαναν αυτές τις ημέρες, πρεμιέρα, σειρές που θα δούμε σε λίγες ημέρες, αλλά και άλλες που αναμένονται στους δέκτες μας τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Απόψε (06/02) στην TV: Μία μαγική ωδή στο σινεμά

Ένα ονειρικό λαβυρινθικό παστίς γαλλικού σινεμά και χιλιανής λογοτεχνίας.

Το τελευταίο νησί: Όλες οι πληροφορίες για τη νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ

Με διπλό επεισόδιο κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου η νέα σειρά, που αφηγείται την ιστορία του Παύλου, μετά από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα.

Οι Αθώοι: Τι πρέπει να ξέρεις για τη νέα σειρά εποχής του Mega

Όλες οι πληροφορίες για τα γυρίσματα, τη μουσική, τους χαρακτήρες και την ιστορία της νέας δραματικής σειράς, που είναι βασισμένη στον "Κατάδικο" του Κωνσταντίνου Θεοτόκη.