Απόψε (3/10) στην TV: Σοφία Κόπολα και Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Το ριμέικ ενός γουέστερν και η δεύτερη ταινία μίας ρομαντικής σειράς απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Η Αποπλάνηση

"Η Αποπλάνηση"

Στη Βιρτζίνια του 1864 ένας τραυματισμένος στρατιώτης των Βορείων βρίσκει καταφύγιο σε ένα οικοτροφείο θηλέων, όπου ξυπνάει καταπιεσμένα ένστικτα και φονικές αντιπαλότητες. Βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάνες για το "ηλεκτρισμένο" ριμέικ ενός κλειστοφοβικού γουέστερν του 1971 που υιοθετεί τη γυναικεία –και τολμηρά κυνική– οπτική πάνω στον πόλεμο των δύο φύλων και τον διαρκή αμερικανικό "εμφύλιο". Η Κόπολα έχει ενισχύσει το στοιχείο του θρίλερ και την υποβλητική, γοτθική ατμόσφαιρα, ενώ η Νικόλ Κίντμαν είναι για άλλη μία φορά αφοπλιστική. Αμερικανική ταινία της Σοφία Κόπολα, με τους Νικόλ Κίντμαν, Κόλιν Φάρελ, Κίρστεν Ντανστ.
Στο STAR στις 00:15.

"Πριν το Ηλιοβασίλεμα"

Οι δυο ήρωες του "Πριν το Ξημέρωμα" συναντιούνται ξανά, μόνο που αυτή τη φορά έχουν να αναμετρηθούν με πιο αδυσώπητο τρόπο με το χρόνο. Οι πρώην ιδεαλιστές φοιτητές έχουν πλέον ένα παρελθόν που βαραίνει πάνω τους και ελάχιστο χρόνο για να μιλήσουν για τα συναισθήματά και τα πιστεύω τους, αυτά που τους ενώνουν ή μπορεί και να τους χωρίζουν. Στιγμές του χρόνου στο "ρομαντικό" Παρίσι, ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που δεν θυμούνται καλά-καλά αν πριν 9 χρόνια έκαναν σεξ, οι οποίοι ωστόσο έχουν το χρόνο να συγκρουστούν διαλογικά για δεκάδες θέματα (ο Τζέσι είναι τυπικός Αμερικανός συντηρητικός και η Σελίν οικολόγος ακτιβίστρια), αλλά όταν έρχεται η στιγμή να αποκαλύψουν τα συναισθήματά τους, αφήνουν ένα τραγούδι της Νίνα Σιμόν να μιλήσει. Οι Ζιλί Ντελπί και Ίθαν Χοκ συνεργάστηκαν με τον Λινκλέιτερ στη συγγραφή των διαλόγων, όπου όμως εξίσου σημαίνουσα βαρύτητα έχουν και όσα αποσιωπούνται, σε μια ταινία που αφομοιώνει με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση του σινεμά του Ρομέρ και Ριβέτ. Υποψηφιότητα για Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου. Αμερικανική ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, με τους Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί.
Στο STAR στις 04:30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

'Ριφιφί': Τι γνωρίζουμε για τη νέα σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια

Πότε θα γίνει η πρεμιέρα και ποια είναι η υπόθεση της νέας σειράς μυθοπλασίας της COSMOTE TV.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/11/2025

Απόψε (25/11) στην TV: Ένα αργεντίνικο ρομάντζο, δύο θρύλοι της κωμωδίας και η αναγέννηση του Απόλο Κριντ

Γέλιο, έρωτας και ένα από τα reboots που πραγματικά αξίζουν απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

The Old Man: Η νέα κατασκοπική σειρά με τον Τζεφ Μπρίτζες κάνει πρεμιέρα σήμερα στο FX

Aκολουθεί την πολυτάραχη ζωή του πρώην πράκτορα της CIA, Νταν Τσέις, ο οποίος είχε δραπετεύσει από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών πριν από δεκαετίες και έκτοτε ζει κρυμμένος.

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

H επιστροφή του Stranger Things, το πιο διάσημο ντοκιμαντέρ για το πιο διάσημο συγκρότημα και ένα ‘γλυκό’ τηλεπαιχνίδι έρχονται τις επόμενες μέρες στις οθόνες μας.

Απόψε (24/11) στην TV: δύο περιπέτειες για τους λάτρεις του είδους

Μπρούς Γουίλις, Τζον Μάλκοβιτς, Μπράιαν Κράνστον και Τζον Γκούντμαν απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (23/11) στην TV: οικογένεια και κατασκοπεία

Μία κωμωδία και μία περιπέτεια παίζουν απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (22/11) στην TV: ταινίες για όλη την οικογένεια

Κινούμενα σχέδια, δράμα και κωμωδία απόψε στην ελληνική τηλεόραση.