3 πράγματα που μάθαμε για το "Παιδί"

Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας κωμωδίας της ΕΡΤ που έκανε πρεμιέρα εχθές.

Το Παιδί 6

Τα τελευταία χρόνια, έχουν υπάρξει αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές που φέρνουν τον αυτισμό στο προσκήνιο: από το "Atypical" του Netflix στο "Η Λέξη που δε Λες" του ALPHA, οι αναπαραστάσεις είναι λίγες και, μερικές φορές ανεπαρκείς. Η νέα κωμωδία της ΕΡΤ1, "Το Παιδί", έχει στο κέντρο της τον Ντιμίτρι (Βασίλης Μπούτσικος), έναν έφηβο που βρίσκεται στο φάσμα, αλλά και την νεαρή γυμνάστρια που έχει αναλάβει να του κρατάει παρέα όταν οι γονείς του δε βρίσκονται στο σπίτι, την 'Αρτεμη (Ντένια Στασινοπούλου).

Η Άρτεμις, τρεις φορές χρυσή πρωταθλήτρια του τάε κβον ντο, προσλαμβάνεται ως γυμνάστρια για τον Ντιμίτρι, τον γιο ενός Ρώσου μεγιστάνα. Όταν η οικογένεια δέχεται επίθεση, η Άρτεμις καταφέρνει να εξουδετερώσει τους εισβολείς και να σώσει τον Ντιμίτρι, ενώ οι γονείς του απάγονται. Προκειμένου να τον προστατεύσει, αποφασίζει να καταφύγει με τον νεαρό στο χωριό της.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα εχθές, με το πρώτο της επεισόδιο να είναι πλέον διαθέσιμο στο ERTFLIX και νέα επεισόδια να έρχονται κάθε Δευτέρα με Πέμπτη στις 21:45. Εμείς το παρακολουθήσαμε και συγκεντρώσαμε σε αυτή τη λίστα τρία πράγματα που μάθαμε για τη σειρά που θα γίνει η νέα σου καθημερινή εμμονή.

Το Παιδί 1

1. Τέταρτος τοίχος

Σε πολλές στιγμές της σειράς, η Άρτεμις μιλάει απευθείας με την κάμερα, σπάζοντας τον τέταρτο τοίχο. Από τη μία πλευρά, ο τόνος της σειράς γίνεται πιο παιχνιδιάρικος, ενώ, από την άλλη, ερχόμαστε πιο κοντά στον χαρακτήρα της, σαν να βρισκόμαστε δίπλα της σε κάθε απόφαση ή παρεξήγηση.

2. Τίτλοι αρχής με Τεχνητή Νοημοσύνη

Λογικά θα θυμάστε εκείνη την εβδομάδα που όλο το ίντερνετ απέκτησε φωτογραφίες προφίλ α λα Μιγιαζάκι. Κάπως έτσι, λοιπόν, μοιάζουν και οι τίτλοι αρχής στη σειρά "Το Παιδί", σαν ένα βίντεο με τις animated μορφές των πρωταγωνιστών να θυμίζουν κάτι από ιαπωνέζικο άνιμε, τοποθετώντας το ζήτημα της λογοκλοπής των ΤΝ στην άκρη.

3. Εξειδικευμένος σύμβουλος για τον αυτισμό

Είναι ευχάριστο το γεγονός πως οι συντελεστές της σειράς έχουν βάλει τα δυνατά τους ώστε ο χαρακτήρας του Ντιμίτρι να μοιάζει αυθεντικός και να αποτυπώνεται με σεβασμό. Η Παναγιώτα Τσολάκη, εξειδικευμένη σύμβουλος για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, καθοδήγησε τον Βασίλη Μπούτσικο, ώστε οι αντιδράσεις και η συμπεριφορά να αντανακλούν με ακρίβεια και σεβασμό την πραγματικότητα των ατόμων στο φάσμα.

Δείτε το trailer για τη σειρά "Το Παιδί":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Απόψε (13/06) στην TV: Η Γκαλ Γκάντοτ γίνεται ξανά η Wonder Woman

Η χολιγουντιανή συνταγή της κόμικς περιπέτειας εκτελείται με προβλέψιμη μα διασκεδαστική στιβαρότητα, μπολιάζοντας με σέξι τσαχπινιά το σκοτεινό σύμπαν της DC.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/06/2026

Πού θα δείτε τον τελικό Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός και τους σημερινούς αγώνες για το Μουντιάλ (13/06)

Απόψε θα μάθουμε τον πρωταθλητή της φετινής Greek Basketball League, ενώ αργότερα το τηλεοπτικό πρόγραμμα συνεχίζεται με τα ματς των εθνικών στο Μουντιάλ.

"Ηλέκτρα": Τι θα δούμε στα τελευταία επεισόδια της σειράς

Αυλαία ρίχνει την Τετάρτη 17 Ιουνίου η ελληνική δραματική σειρά, μετά από τρεις σεζόν στην ΕΡΤ. Όλα όσα θα γίνουν στα τρία τελευταία επεισόδια.

6 αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες για τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου

Από ταινίες σε α' τηλεοπτική μετάδοση, μέχρι διαχρονικά έργα που βλέπουμε ξανά και ξανά, τα ΣΚ του Ιουνίου γεμίζουν κινηματογραφικές προβολές.

Στo ολοκαίνουργιο The Shards του Disney+ η Kaia Gerber παίρνει αυτό που της αξίζει

Για την ακρίβεια, τον πρώτο της μεγάλο, σταθερό ρόλο στην τηλεόραση που, εκτός απροόπτου, θα την καθιερώσει κιόλας.

Πού θα δείτε τους σημερινούς αγώνες για το Μουντιάλ (12/06)

Δεύτερη ημέρα Μουντιάλ και σας έχουμε τις αθλητικές μεταδόσεις που θα βρείτε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα σήμερα.

Απόψε (12/06) στην TV: Ένα σαγηνευτικό βαμπίρ

Τομ Κρουζ, Μπραντ Πιτ και Αντόνιο Μπαντέρας σε μια συνύπαρξη άπειρου κάλλους σε αυτήν την γοτθική ταινία τρόμου.