Απόψε (13/8) στην TV: τρεις αμερικάνικες ταινίες

Ένας γκάνγκστερ, ένας λαθρέμπορος και ένας τζογαδόρος απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

card_counter_oscar_isaac

"Ο Σημαδεμένος"

Η άνοδος και η πτώση ενός λαθρέμπορου ναρκωτικών στο Μαϊάμι.Ριμέικ της κλασικής γκανγκστερικής ταινίας που σκηνοθέτησε το 1932 ο Χάουαρντ Χοκς, όπου ο Ντε Πάλμα και ο σεναριογράφος Όλιβερ Στόουν παρουσιάζουν τον ήρωα χωρίς κανένα απολύτως ίχνος ωραιοποίησης και εξιδανίκευσης. Εντυπωσιακός ο Αλ Πατσίνο. Αμερικανική ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα, με τους Αλ Πατσίνο, Μισέλ Φάιφερ, Στίβεν Μπάουερ.
Στο ΣΚΑΪ στις 23:45.

"Ματωμένο Διαμάντι"

Σιέρα Λεόνε, δεκαετία ’90. Ο Άρτσερ, ένας λευκός Νοτιοαφρικανός που επιζεί στον εμφύλιο πόλεμο κάνοντας λαθρεμπόριο διαμαντιών, μαθαίνει ότι ο ψαράς Σόλομον ανακάλυψε ένα σπάνιο ροζ διαμάντι. Προκειμένου να το αποκτήσει, βοηθάει μαζί με μια ιδεαλίστρια Αμερικανίδα δημοσιογράφο τον Σόλομον να βρει την αιχμάλωτη οικογένειά του. Μέσα από την απεικόνιση των σκληροτράχηλων ανταρτών, την ελαφρώς διδακτική προσέγγιση απέναντι στη λεηλασία, αλλά και την απροκάλυπτη διάθεση για μια καθαρά ψυχαγωγική ταινία, ο Ζούικ καθιστά εύληπτο το μέγεθος της τραγωδίας που μαστίζει τις "τριτοκοσμικές" χώρες με πλούσια φυσικά αγαθά. Θεαματικός ο ΝτιΚάπριο. Αμερικανική ταινία του Έντουαρντ Ζούικ, με τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τζένιφερ Κόνελι, Ντζίμον Χούνσου.
Στο STAR στις 22:15.

"Μετρητής Καρτών"

Ο Γουίλιαμ Τελ είναι ένας τζογαδόρος και πρώην στρατιωτικός, ο οποίος όντας στοιχειωμένος από αποφάσεις του παρελθόντος του, το μόνο που θέλει πλέον είναι να παίζει χαρτιά. Όταν τον πλησιάσει ένας νεαρός, ο Κερκ ο οποίος ζητάει βοήθεια για να εκδικηθεί έναν κοινό εχθρό και των δύο, ο Τελ βλέπει μια ευκαιρία για λύτρωση. Ο σεναριογράφος του "Ταξιτζή" παραλλάσσει με πικρή μελαγχολία και ψυχολογική ακρίβεια μια χαμηλότονη ιστορία υπαρξιακής λύτρωσης. Άμεσες οι πολιτικές αναφορές της και εξαιρετικός ο Όσκαρ Άιζακ στον απαιτητικό ρόλο του. Αμερικανική ταινία του Πολ Σρέιντερ, με τους Όσκαρ Άιζακ, Τίφανι Χάντις, Τάι Σέριντα.
Στην ΕΡΤ3 στις 00:00.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

'Ριφιφί': Τι γνωρίζουμε για τη νέα σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια

Πότε θα γίνει η πρεμιέρα και ποια είναι η υπόθεση της νέας σειράς μυθοπλασίας της COSMOTE TV.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/11/2025

Απόψε (25/11) στην TV: Ένα αργεντίνικο ρομάντζο, δύο θρύλοι της κωμωδίας και η αναγέννηση του Απόλο Κριντ

Γέλιο, έρωτας και ένα από τα reboots που πραγματικά αξίζουν απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

The Old Man: Η νέα κατασκοπική σειρά με τον Τζεφ Μπρίτζες κάνει πρεμιέρα σήμερα στο FX

Aκολουθεί την πολυτάραχη ζωή του πρώην πράκτορα της CIA, Νταν Τσέις, ο οποίος είχε δραπετεύσει από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών πριν από δεκαετίες και έκτοτε ζει κρυμμένος.

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

H επιστροφή του Stranger Things, το πιο διάσημο ντοκιμαντέρ για το πιο διάσημο συγκρότημα και ένα ‘γλυκό’ τηλεπαιχνίδι έρχονται τις επόμενες μέρες στις οθόνες μας.

Απόψε (24/11) στην TV: δύο περιπέτειες για τους λάτρεις του είδους

Μπρούς Γουίλις, Τζον Μάλκοβιτς, Μπράιαν Κράνστον και Τζον Γκούντμαν απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (23/11) στην TV: οικογένεια και κατασκοπεία

Μία κωμωδία και μία περιπέτεια παίζουν απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (22/11) στην TV: ταινίες για όλη την οικογένεια

Κινούμενα σχέδια, δράμα και κωμωδία απόψε στην ελληνική τηλεόραση.