Ο Άλφρεντ Χίτσχοκ έρχεται στο ΣΚΑΪ

Δύο ταινίες του μεγάλου σκηνοθέτη έρχονται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες αυτή την εβδομάδα.

Σιωπηλός Μάρτυς «Σιωπηλός Μάρτυς»

Δύο ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αυτή την εβδομάδα στο ΣΚΑΪ. Το κανάλι θα μεταδόσει τον "Σιωπηλό Μάρτυρα" απόψε (7/8) στις 00:30, ενώ αύριο, Παρασκευή (8/8), οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν το κλασικό θρίλερ "Ψυχώ" στις 00:15. 

"Σιωπηλός Μάρτυς"

Καθηλωμένος στο διαμέρισμά του με σπασμένο πόδι, ένας φωτορεπόρτερ παρακολουθεί βαριεστημένα από το παράθυρό του τους γείτονες. Όταν όμως γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός φόνου ακριβώς απέναντι, προσπαθεί να εξιχνιάσει το έγκλημα με τη βοήθεια της αγαπημένης του. Θρίλερ υποδειγματικού σασπένς και σαρδόνιου χιούμορ, αποτελεί μια περίτεχνη ψυχαναλυτική μελέτη και την πλέον ολοκληρωμένη προβληματική του χιτσκοκικού έργου πάνω στη σχέση θεατή - θεάματος. Αμερικανική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ, με τους Τζέιμς Στιούαρτ, Γκρέις Κέλι, Θέλμα Ρίτερ.

"Ψυχώ" 

Σε ένα απομονωμένο μοτέλ, μια όμορφη κλέφτρα δολοφονείται από έναν ψυχοπαθή δολοφόνο. Το πιο κλασικό θρίλερ στην ιστορία του σινεμά είναι μια αριστουργηματικά δομημένη ταινία, με τη δική της "αρχιτεκτονική": ένα κάθετο συγκρότημα (το μητρικό σπίτι στο λόφο) δεσπόζει και επιβλέπει ένα οριζόντιο συγκρότημα (το μοτέλ). Ο πρώτος χώρος είναι εκείνος του απαγορευμένου, του κρυφού, το φοβερό βασίλειο της κακιάς μητέρας-ευνουχίστριας. Ο δεύτερος χώρος, αντίθετα, φαινομενικά "φυσιολογικός", είναι εκείνος των ανεκπλήρωτων ερωτικών πόθων (ένας χώρος της νεύρωσης και του ευνουχισμού), που βρίσκεται υπό τη δεσποτεία του πρώτου χώρου επισύροντας την οργή και την τιμωρία όταν διαπράττεται κάποιο παράπτωμα (συνήθως σεξουαλικού χαρακτήρα). Ο τρόμος στο "Ψυχώ" γεννιέται μέσα από τη σχέση αυτών των δύο χώρων, που κανένας ήρωας δεν διασχίζει ατιμώρητα, με εξαίρεση τον παράξενο Νόρμαν Μπέιτς που τους κατοικεί και τους δυο γιατί είναι διχασμένη προσωπικότητα. Τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για την Τζάνετ Λι. Αμερικανική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ, με τους Άντονι Πέρκινς, Τζάνετ Λι, Βέρα Μάιλς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Απόψε (7/8) στην TV: τέσσερις κινηματογραφικές επιλογές

Μυστήριο, θρίλερ, κωμωδία και δράμα απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/08/2025

Το UEFA Super Cup ζωντανά στο Mega

Παρί Σεν Ζερμέν και Τότεναμ διεκδικούν το ευρωπαϊκό κύπελλο απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο φινάλε της "Γης της Ελιάς"

Κυκλοφόρησε το trailer για την τελευταία σεζόν της επιτυχημένης σειράς του MEGA.

Το live action "Λίλο & Στίτς" έρχεται στο Disney+

Η επανεκκίνηση του franchise που μας έμαθε τι σημαίνει "οχάνα" έρχεται στην πλατφόρμα.

5+1 πράγματα που μάθαμε για το "Alien: Earth"

Λίγο πριν την πρεμιέρα της σειράς, μιλήσαμε με τους συντελεστές και τους πρωταγωνιστές σε μια αποκλειστική συνέντευξη Τύπου.

Απόψε (6/8) στην TV: δύο περιπέτειες με τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ

Ένας άντρας αναζητά εκδίκηση, ενώ ένας άλλος βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα δίλημμα απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

"Ο Δικαστής": αυτή είναι η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1+ (trailer)

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης πρωταγωνιστεί στο νέο δράμα, εμπνευσμένο από το βραβευμένο "Your Honor".