"Too Much": Η ακομπλεξάριστη (;) επιστροφή της Λένα Ντάναμ στην τηλεόραση

Η νέα ρομαντική κομεντί του Netflix μας θυμίζει τα παλιά καλά chick flicks με τα οποία μεγαλώσαμε, εκσυγχρονισμένα και επηρεασμένα από το χαρακτηριστικό χαώδες χιούμορ της δημιουργού της.

Too Much

Έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε την Λένα Ντάναμ μπροστά από την κάμερα. Η ηθοποιός και συγγραφέας δυσκολεύτηκε να επιστρέψει στη δημόσια σφαίρα μετά την αντιμετώπισή της κατά τη διάρκεια του "Girls", της σειράς του HBO που εκτόξευσε την καριέρα της. Από χοντροφοβικά σχόλια έως δικαιολογημένες αντιδράσεις σε παράλογες δηλώσεις της, η παρουσία της μοιάζει να βρίσκεται μόνιμα κάτω από το μικροσκόπιο. Η ίδια έχει δηλώσει πως το εξονυχιστικό ενδιαφέρον του κοινού για το σώμα της άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται δημόσια. Πριν λίγες μέρες, όμως, επέστρεψε, γράφοντας, σκηνοθετώντας και παίζοντας έναν μικρό ρόλο στη σειρά "Too Much", τη νέα ρομαντική κωμωδία που έκανε πρεμιέρα στο Netflix.

Στη σειρά, η Τζέσικα (την οποία υποδύεται η Μεγκ Στάλτερ) αποφασίζει να αλλάξει όλη της τη ζωή και να μετακομίσει από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο μετά τον ολέθριο χωρισμό από μια επταετή σχέση. Όπως προφητικά της λέει ο gen alpha ανιψιός της, "οι Αμερικάνοι νομίζουν ότι οι Βρετανοί είναι σνομπ και δήθεν, αλλά έξυπνοι. Οι Βρετανοί πιστεύουν πως οι Αμερικάνοι είναι ηλίθιοι και πρόστυχοι, αλλά αστείοι". Μόνο που η Τζέσικα γνωρίζει εκεί τον Φίλιξ (Γουίλ Σαρπ) και μια αμοιβαία έλξη αναπτύσσεται γρήγορα μεταξύ τους, αναγκάζοντας και τους δύο να αντιμετωπίσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Too Much

Όπως το "Girls", το "Too Much" έχει έντονα αυτοβιογραφικό χαρακτήρα. Η Ντάναμ εγκατέλειψε (ή, με τα δικά της λόγια, "χώρισε") τη Νέα Υόρκη για τη βρετανική πρωτεύουσα και βίωσε από πρώτο χέρι ένα πολιτισμικό χάσμα υπερατλαντικού μεγέθους. Από αυτή την άποψη, είναι λίγο αστείο που η Τζέσικα μας θυμίζει μια πιο ρεαλιστική "Έμιλι στο Παρίσι", μόνο που αντί για μπαγκέτες και τον πύργο του Άιφελ, έχουμε παράνομες ναρκωτικές ουσίες και το Μπιγκ Μπεν.

Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, όμως, η Τζέσικα αντικατοπτρίζει μια ανασφάλεια που η Ντάναμ μοιράζεται με πολλές ακόμη γυναίκες: την αίσθηση πως μπορεί να είμαστε υπερβολικές, πολύ συναισθηματικές, πολύ γκρινιάρες, πολύ ομιλητικές, ότι μοιραζόμαστε περισσότερα απ’ όσα "πρέπει" για την προσωπική μας ζωή, ότι συνολικά η συμπεριφορά μας είναι "περισσότερο" απ’ όσο μπορεί να αντέξει κάποιος. Για την Ντάναμ, ο χαρακτηρισμός δεν είναι μόνο ένα εργαλείο της πατριαρχίας, αλλά και βαθιά υποτιμητικός.

Too Much 1

Στη σειρά, η Τζέσικα ζει σε δύο πραγματικότητες: αφενός σε εκείνη όπου ο Φίλιξ της αποδεικνύει πως, ακόμη κι αν είναι υπερβολική, αυτό δεν την καθιστά ενοχλητική ή λιγότερο αξιαγάπητη και, αφετέρου, σε ένα παρελθόν στοιχειωμένο από τον πρώην της, το οποίο τη σπρώχνει σε γνώριμες αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Το στοίχημα είναι αν θα καταφέρει να τις ξεπεράσει, ώστε να δώσει την ευκαιρία στη νέα της σχέση να αναπτυχθεί όπως της αξίζει.

Όπως μπορεί να έχετε καταλάβει ως τώρα, το "Too Much" δεν έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα της ρομαντικής κομεντί. Αν και παρουσιάζεται ως μια "αντισυμβατική" ιστορία ενός έρωτα, στην πραγματικότητα ακολουθεί πολλές από τις νόρμες του είδους: την έννοια της ανιδιοτελούς αγάπης, τις συγκρούσεις που συχνά δεν έχουν απόλυτη λογική, αλλά φέρουν ένα βαρύ συναισθηματικό φορτίο, τις "ξεκαρδιστικές" αλλά απίθανες συμπτώσεις και τον έρωτα ως τη μεγάλη λύση όλων των προβλημάτων. Παρ’ όλα αυτά, η Ντάναμ φέρνει στις οθόνες μας μια σχέση που μας αφήνει τη γεύση ενός φρέσκου φλερτ: είναι ενθουσιώδης, γλυκιά και σε κάνει να θέλεις κι άλλο.

Δείτε το trailer του "Too Much":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Σάρωσαν τα "Studio", "Adolescence" και "The Pitt" στα βραβεία Emmy

Η λαμπερή τελετή έλαβε χώρα εχθές το βράδυ και κανένας δεν ευχαρίστησε τον Σαλ Σάπερστιν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
15/09/2025

"Σέρρες": η αγαπημένη ιστορία του Οδυσσέα συνεχίζεται

Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο θα κάνει η δημοφιλής κωμική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη.

"Το Παιδί": Δράση, χιούμορ και ευαισθησία στη νέα κωμωδία της ΕΡΤ

Ένας έφηβος στο φάσμα του αυτισμού και μία πρώην πρωταθλήτρια τάε κβον ντο κρύβονται στην ελληνική επαρχία.

Η νέα κωμική σειρά υπόσχεται πως "Καλά θα Πάει κι Αυτό"

Μία μοιραία επανασύνδεση από το παρελθόν θα φέρει τα πάνω κάτω στην καινούρια παραγωγή της ΕΡΤ1.

Απόψε (15/9) στην TV: θρίλερ και δράμα

Ένα κόριτσι κρατάει ένα καλά κρυμμένο μυστικό, ενώ ένας νεαρός προσπαθεί να σώσει την οικογενειακή του επιχείρηση απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Πού θα δεις τους σημερινούς τελικούς του Ευρωμπάσκετ

Η Εθνική μας ομάδα διεκδικεί το χάλκινο μετάλλιο με αντίπαλο τη Φινλανδία ενώ Γερμανία και Τουρκία θα αναμετρηθούν αργότερα για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Απόψε (14/9) στην TV: ταινίες για όλη την οικογένεια

Τρεις ταινίες για μικρούς και μεγάλους θα παίξουν απόψε στην ελληνική τηλεόραση.