3 κορυφαίες σειρές που δεν έχουν φτάσει στην Ελλάδα

Τηλεοπτικές σειρές που έχουν αγαπηθεί από το αμερικάνικο κοινό, αλλά δεν έχουμε δει στις δικές μας οθόνες.

Landman

Στην εποχή του ίντερνετ και των μεγάλων στούντιο, ένα μεγάλο μέρος των τηλεοπτικών σειρών δημιουργείται με στόχο την παγκόσμια κατανάλωση. Έτσι κι αλλιώς, οι περισσότερες streaming πλατφόρμες που χρησιμοποιούμε είναι πολυεθνικές εταιρείες, ενώ αυτές που είναι ελληνικές εμπλουτίζουν τους καταλόγους τους με περισσότερες ξένες, παρά εγχώριες σειρές. Μερικές φορές, όμως, υπάρχουν "διαμαντάκια" που γνωρίζουν επιτυχία στο εξωτερικό και δε φτάνουν ποτέ στις οθόνες μας, δε συζητιούνται από τους κριτικούς που παρακολουθούμε ή βρίσκονται τόσο εκτός της πραγματικότητάς μας, που δεν τους έχουμε δώσει την απαραίτητη προσοχή. Εμείς, λοιπόν, συγκεντρώσαμε τρεις σειρές που δεν έχουν γνωρίσει την επιτυχία που τους αξίζει με το ελληνικό κοινό (αν και θα έπρεπε).

"Landman"

Δημιουργημένη από τον Τέιλορ Σέρινταν ("Yellowstone", "1883", "1923") και τον Κρίστιαν Γουάλας, βασισμένη στο podcast "Boomtown" του Γουάλας που εξερευνά την δραστηριότητα των κολοσσών εξόρυξης πετρελαίου στην περιοχή του δυτικού Τέξας όπως την βίωσε ο ίδιος, δουλεύοντας στο πεδίο.

Στη σειρά, ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον υποδύεται τον Τόμι Νόρις, έναν άντρα που η δουλειά του είναι να λύνει τα προβλήματα μίας μεγάλης εταιρείας πετρελαίου. Το σύμπαν του "Landman" είναι λεπτομερές και ρεαλιστικό (ο συνδημιουργός του έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό) και επιχειρεί να εξερευνήσει τις γεωπολιτικές και περιβαλλοντικές συνέπειες μίας βιομηχανίας που ακόμη ακμάζει. Η σειρά κυκλοφόρησε μέσω του Paramount+ και έχει ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν.

"Interview with the Vampire"

Ένα είναι σίγουρο: τα τελευταία χρόνια, οι βρικόλακες βρήκαν το δρόμο τους πίσω στην ποπ κουλτούρα. Μιλάμε για την αναβίωση του Twilight κύματος (δεν ξέρω σε τι κύκλους βρίσκεστε στο internet, πάντως το ενεργό, αφιερωμένο στο Twilight Saga Facebook γκρουπ που ακολουθώ εγώ, έχει περίπου 800.000 μέλη), την κυριαρχία του "Sinners" στις παγκόσμιες αίθουσες, το remake του "Νοσφεράτου" από τον Ρόμπερτ Έγκερς. Τα βαμπίρ έχουν επιστρέψει για τα καλά. Στη μακρά αυτή λίστα έρχεται να προστεθεί το reboot του franchise "Interview with the Vampire".

Το γοτθικό θρίλερ βασίζεται στα βιβλία της Άν Ράις και δεν φοβάται να ενσωματώσει τα queer στοιχεία που απαρνήθηκε η κινηματογραφική διασκευή με τον Τομ Κρουζ και τον Μπραντ Πιτ. Η σειρά κυκλοφόρησε στο AMC, πορεύεται προς την τρίτη της σεζόν (θα βρίσκεται στις οθόνες μας το 2026) και αποτελεί μέρος του "Immortal Universe", του σύμπαντος που εστιάζει στα μυθιστορήματα που έχει γράψει η Ράις. 

"Invincible"

Οι σειρές κινουμένων σχεδίων για ενήλικες ξεκινούν πάντα την πορεία τους με ένα ισχυρό μειονέκτημα: το ευρύ κοινό δεν τις βρίσκει σοβαρές, δεν βλέπει στις αφηγήσεις τους κάτι που αξίζει να ακουστεί και χρειάζεται να εκπαιδεύσει τον εαυτό του. Ενώ στις ΗΠΑ υπάρχουν πολλά παραδείγματα επιτυχημένων animated σειρών (βλέπε "The Simpsons", "Family Guy", "South Park" κ.α.), η τελευταία ελληνική σειρά κινουμένων σχεδίων που μπορούμε να θυμηθούμε είναι το "Ουκ Αν Λάβοις Παρά του μη Έχοντος", από το μακρινό 2010.

Το "Invicible" βασίζεται στην ομώνυμη σειρά κόμικς, γραμμένη από τον Ρόμπερτ Κέρκμαν και εικονογραφημένη από τους Κόρι Γουόκερ και Ράιαν Ότλεϊ και ακολουθεί τον Μαρκ Γκρέισον, έναν nepo-baby σούπερ ήρωα του ο οποίου ο πατέρας είναι ο πιο δυνατός ήρωας στη Γη. Ο Μαρκ προσπαθεί να βρει τον δρόμο του μακριά από την κληρονομιά του πατέρα του, σε μία ιστορία ενηλικίωσης που ξεχωρίζει για τους χαρακτήρες της. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Απόψε (24/12) στην TV: Μπραντ Πιτ, Τζορτζ Κλούνεϊ και Νικόλ Κίντμαν

Heists και αισθησιακή ατμόσφαιρα σήμερα στην ελληνική τηλεόραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/12/2025

"Το Παιδί": Η σειρά που ξαναφέρνει το γέλιο στην ελληνική TV

Καυστικό χιούμορ, απρόβλεπτη πλοκή και λατρεμένοι χαρακτήρες στην καθημερινή μαύρη κωμωδία της ΕΡΤ.

Γιατί στις γιορτές βλέπουμε ξανά και ξανά τις ίδιες χριστουγεννιάτικες ταινίες

Μοιάζει σαν ritual που ακολουθείται με θρησκευτική ευλάβεια ή σαν άγραφος νόμος. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την χαρά που νοιώθουμε;

Απόψε (23/12) στην TV: Η πιο αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία των Millennials

Ο Κέβιν επιστρέφει στο καθιερωμένο ραντεβού του απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

5 κλασικά χριστουγεννιάτικα επεισόδια της TV που αξίζει να δεις ξανά και ξανά

Πάρτι στο γραφείο, φωτάκια, stop motion, επικές ατάκες και γιορτινό πνεύμα σε πέντε από τα πιο κλασικά sitcoms.

Την εβδομάδα των Χριστουγέννων βλέπουμε σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το Αρχείο της ΕΡΤ

Ένα τηλεοπτικό ταξίδι στο παρελθόν με εξαιρετικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, αλλά και αφιερώματα στην ΕΡΤ, που μεταφέρουν την ατμόσφαιρα των γιορτινών ημερών.

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Η επιστροφή του Stanger Things και ό,τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε στην τηλεόραση την εβδομάδα των Χριστουγέννων.