Ο Στάνλεϊ Τούτσι σε ένα ακόμη γαστρονομικό ταξίδι στην Ιταλία

Η νέα σειρά του National Geographic ακολουθεί τον διάσημο ηθοποιό σε μία εξερεύνηση της γειτονικής χώρας.

Ο Τούτσι στην Ιταλία

Το National Geographic προσκαλεί το κοινό σε μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια, με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Όσκαρ και βραβευμένο με Emmy και Χρυσή Σφαίρα, Στάνλεϊ Τούτσι, καθώς ταξιδεύει στην Ιταλία. Η νέα σειρά πέντε επεισοδίων, "Ο Τούτσι στην Ιταλία", κάνει πρεμιέρα την Κυριακή, 25 Μαΐου στις 21.00 στο National Geographic, ενώ τα νέα επεισόδια της σειράς θα προβάλλονται κάθε Κυριακή στις 21.00. Η σειρά θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα στο Disney+, Cosmote TV, Nova, Vodafone TV. 

Από την SALT Productions του Τούτσι, σε συνεργασία με τη Specialist Factual Productions των BBC Studios, η νέα σειρά, πέντε επεισοδίων, ακολουθεί τον Τούτσι σε ένα οπτικά εντυπωσιακό και βαθιά προσωπικό ταξίδι, που εξερευνά τα μαγευτικά τοπία της Ιταλίας, την πλούσια ιστορία και τις πολύπλοκες σχέσεις της  Ιταλίας με τη γαστρονομία, σχέσεις που έχουν διαμορφώσει την ξεχωριστή κουλτούρα κάθε περιοχής και φυσικά τα εμβληματικά είδη ζυμαρικών της. 

Ο Τούτσι στην Ιταλία

Ταξιδεύουμε στην Ιταλική χερσόνησο, έναν τόπο γεμάτο πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις, που όμως διαφέρουν πολύ από περιοχή σε περιοχή. Ο Στάνλεϊ Τούτσι ξεκινά ένα ταξίδι για να εξερευνήσει πέντε από τις πιο ιδιαίτερες περιοχές της Ιταλίας, Τοσκάνη, Λομβαρδία, Τρεντίνο, Άλτο Άντιτζε, Αμπρούτσο και Λάτσιο, αναδεικνύοντας τα μαγευτικά τοπία της χώρας, την πλούσια ιστορία της, τη σύνδεση με το φαγητό που έχει διαμορφώσει την ιδιαίτερη κουλτούρα κάθε περιοχής και φυσικά, τα εμβληματικά ζυμαρικά της.

Κάτι περισσότερο από ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο, η σειρά είναι μια πλούσια, αφηγηματική εξερεύνηση που  φωτίζει τις ρίζες και την εξέλιξη των γευστικών παραδόσεων της Ιταλίας. Στο δρόμο του, ο Στάνλεϊ Τούτσι, συναντά ντόπιους ειδήμονες, γεύεται μοναδικά πιάτα και ανακαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τα συστατικά και τις παραδοσιακές τεχνικές. Με την χαρακτηριστική, καθηλωτική αφήγηση του National Geographic, η σειρά προσφέρει μια φρέσκια οπτική τόσο σε αγαπημένες, όσο και σε ανεξερεύνητες γωνιές της Ιταλίας, συνδυάζοντας την εκπληκτική κινηματογράφηση με το χαρακτηριστικό πνεύμα και τη γοητεία του Στάνλεϊ Τούτσι.

Δείτε το trailer της σειράς:

Ο Στάνλεϊ Τούτσι δήλωσε: "Η Ιταλία είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις και η σειρά "Ο Τούτσι στην Ιταλία" είναι μια πρόσκληση στο τραπέζι. Δεν αφορά μόνο το φαγητό. Αφορά τους ανθρώπους, την ιστορία και το πάθος που κάνει την Ιταλία τόσο ξεχωριστή. Ελπίζω να με ακολουθήσετε σε αυτή τη νέα περιπέτεια.  Πιστεύω ότι το να τρως καλά είναι πηγή έμπνευσης και ελπίζω να εμπνεύσω το κοινό να αγκαλιάσει την ομορφιά και τον πλούτο της ιταλικής κουλτούρας."

Τα επεισόδια της σειράς περιλαμβάνουν:

Τοσκάνη
Κυριακή 25 Μαΐου 21.00, τώρα διαθέσιμο στο Disney+
Ο Στάνλεϊ αποκαλύπτει τη γαστρονομική τέχνη που κρύβει η όμορφη περιοχή της Τοσκάνης. Το πνεύμα της δημιουργίας είναι ζωντανό στη γενέτειρα της Αναγέννησης. Στη Φλωρεντία, όπου πέρασε ένα έτος της παιδικής του ηλικίας, δοκιμάζει ένα διάσημο πιάτο για πρόγευμα. Πάει σε ένα αγρόκτημα με παραδοσιακούς καουμπόηδες της Τοσκάνης και απολαμβάνει ένα υπέροχο υπαίθριο γεύμα στη Σιένα.

Λομβαρδία
Κυριακή 1 Ιουνίου 21.00, τώρα διαθέσιμο στο Disney+
Ο Στάνλεϊ παρουσιάζει το πρωτοποριακό πνεύμα που κυριαρχεί στην καρδιά της βιομηχανικής Ιταλίας, όπου η κουζίνα και τα υλικά είναι τολμηρά προοδευτικά. Δοκιμάζει ένα φουτουριστικό μενού σε μια φάρμα, δοκιμάζει νέα πιάτα και ανακαλύπτει ένα από τα πιο ακριβά υλικά σε όλον τον κόσμο που φυτρώνει στη σκιά ενός εργοστασίου.

Ο Τούτσι στην Ιταλία

 
Τρεντίνο - Άλτο Άντιτζε
 Κυριακή 8 Ιουνίου 21.00, τώρα διαθέσιμο στο Disney+
Ο Στάνλεϊ μας ταξιδεύει στην πολύπλοκη ταυτότητα της βορειότερης περιοχής της Ιταλίας, όπου πολλοί μιλούν γερμανικά αλλά και ιταλικά. Δοκιμάζει μια απρόσμενα νόστιμη σούπα σανού, κάνει σκι σε ένα βουνό για να γιορτάσει την Ημέρα του Ντιρντλ, τρώει πολέντα στην πλαγιά του βουνού και πιάνει ψάρια σε ένα ποτάμι σε παγετώνα. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει μια ιστορία συνοριακών συγκρούσεων, η οποία έχει αφήσει το σημάδι της στους ανθρώπους της περιοχής και στο φαγητό τους.
 
Αμπρούτσο
Κυριακή 15 Ιουνίου 21.00, τώρα διαθέσιμο στο Disney+
Ο Στάνλεϊ ανακαλύπτει αναπάντεχες εκπλήξεις στις πιο άγριες περιοχές τις οποίες δεν έχει επισκεφτεί κανείς. Εξερευνά πώς η άγρια γη επηρεάζει το φαγητό και την κουλτούρα. Μαγειρεύει πρόβειο κρέας σε παραδοσιακό μπάρμπεκιου, απολαμβάνει Κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα με γαλλική επιρροή και ανακαλύπτει την αναπάντεχη και νόστιμη προέλευση του κονφετί.

Λάτσιο
Κυριακή 22 Ιουνίου 21.00, τώρα διαθέσιμο στο Disney+
Ο Στάνλεϊ πάει πέρα από τη Ρώμη, στην ύπαιθρο του Λάτσιο, για να καταλάβει τη σχέση μεταξύ της αρχαίας μητρόπολης και της καρδιάς της ενδοχώρας. Δοκιμάζει πίτσα, πορκέτα, σούπα ψαριού και αρνάκι, πιάτα που έχουν μια γαστρονομική ψυχή, με πανέμορφα υλικά που μιλάνε από μόνα τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Ironheart": Το σύμπαν της Marvel Television μεγαλώνει

Το trailer της νέας σειράς, που θα είναι διαθέσιμη από το Disney+ αυτό το καλοκαίρι, κυκλοφόρησε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/05/2025

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Θρίλερ, δράμα και δύο αγαπημένες animated σειρές έρχονται τις επόμενες μέρες στις οθόνες μας.

Ο θάνατος στην τηλεόραση έχει κουράσει (ίσως)

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο ενός πολυαγαπημένου τηλεοπτικού χαρακτήρα, μοιραζόμαστε μερικές σκέψεις για τον τρόπο που οι σεναριογράφοι διαχειρίζονται τον θάνατο. Προσοχή ακολουθούν σπόιλερ!

Απόψε (19/5) στην TV: Γούντι Άλεν

Ένα θύμα υπνωτισμού θα βρεθεί απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (18/5) στην TV: τρεις κωμωδίες για τους λάτρεις του είδους

Μία ρομαντική κομεντί, μία εμβληματική ταινία των 2000s και σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος απόψε στην τηλεόραση.

Ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε το Χόγκουαρτς

Εν όψει της νέας σειράς του HBO που βασίζεται στα βιβλία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, αναρωτιόμαστε πώς επηρεάζει η τρανσφοβία της συγγραφέα τη βιομηχανία του θεάματος.

Eurovision 2025: Η νίκη της Αυστρίας και η μεγάλη βραδιά της Klavdia

Ολοκληρώθηκε ο 69ος διαγωνισμός τραγουδιού, με την Ελλάδα να καταφέρνει την καλύτερή της επίδοση από το 2013.