Ιστορίες ταυτότητας απόψε στο "MEGA Stories"

Το ζήτημα της σύγχρονης ελληνικής ταυτότητας μέσα από τις ιστορίες πέντε γνωστών ανθρώπων που βρήκαν σπίτι στην Ελλάδα.

Mega Stories Τάμτα

Σήμερα, στις 15/5 στις 00:00, η εκπομπή "MEGA Stories" εξερευνά το ζήτημα της σύγχρονης ελληνικής ταυτότητας μέσα από τις ιστορίες πέντε γνωστών και αναγνωρίσιμων ανθρώπων, που ξεκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες και χώρες, αλλά βρήκαν το σπίτι τους στην Ελλάδα. Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά την Τάμτα και ακούει την ιστορία μιας ζωής μοιρασμένης ανάμεσα στη Γεωργία και την Ελλάδα. Η γνωστή τραγουδίστρια μιλά για τους λόγους που της έδειξαν τον δρόμο της μετανάστευσης, θυμάται τα πρώτα της χρόνια στη χώρα μας και εξιστορεί την πολυδαίδαλη εικοσαετή διαδρομή της μέχρι να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.

Τη δική του περιπλάνηση από χώρα σε χώρα, μέχρι εκείνος και η μητέρα του να βρουν τελικά το απάγκιο τους στην Ελλάδα, αφηγείται ο Ηρακλής Τσουζίνοφ. Μοντέλο και δημιουργός περιεχομένου ο ίδιος, μιλά για τη διπλή καταγωγή του από τη Ρωσία και τη Γουινέα, για τις διακρίσεις και τον ρατσισμό που βίωσε στην παιδική και την εφηβική ηλικία του στην Αθήνα, αλλά και για την απόφασή του να γίνει από Ιμπραχίμ, όπως είναι το πραγματικό όνομά του, Ηρακλής. 

Mega Stories Ίντρα Κέιν

Τους λόγους της μετοίκησής του από την Κριμαία στη χώρα μας πίσω στη δεκαετία του ‘90 αναπλάθει στο MEGA Stories ο ηθοποιός και χορευτής Ιβάν Σβιτάιλο, ενώ για τα δύσκολα, τα εύκολα αλλά και τα απίστευτα και όμως αληθινά της ενσωμάτωσής τους στο ελληνικό κοινωνικό περιβάλλον μιλούν ακόμα ο ηθοποιός και μοντέλο Ντάνιελ Νούρκα, με καταγωγή από την Αλβανία και η κατά το ήμισυ Αφρικανή ηθοποιός και τραγουδίστρια Ίντρα Κέιν

Πόσο έχει αλλάξει η ελληνική ταυτότητα και τελικά τι σημαίνει Έλληνας στον καιρό της παγκοσμιοποίησης και των διαρκών μετακινήσεων του παγκόσμιου πληθυσμού; Την απάντηση δίνουν οι άνθρωποι που δεν γεννήθηκαν με την Ελλάδα σπίτι τους, αλλά επέλεξαν να την κάνουν. 

Δείτε το trailer της εκπομπής:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

The Last Thing He Told Me: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της δεύτερης σεζόν

Με πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Γκάρνερ, η σειρά του Apple TV ετοιμάζεται να επιστρέψει.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/01/2026

Η τραγική ιστορία που μας θύμισε ο Σωτήρης Τσαφούλιας με το Ριφιφί

Όσο κι αν δε μας αρέσουν οι εκφράσεις κλισέ, η συγκεκριμένη ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή και "ραγίζει καρδιές". Η δε φράση "θέλω να κάνω νάνι" υπάρχει καταγεγραμμένη σε βίντεο.

Στο σπίτι του, την ΕΡΤ, επιστρέφει το Μουντιάλ

Η δημόσια τηλεόραση εξασφάλισε τα πλήρη τηλεοπτικά δικαιώματα της μεγαλύτερης διοργάνωσης στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Απόψε (21/01) στην TV: Μία τουρκική ταινία που αξίζει την προσοχή σου

Ένα πορτρέτο μιας κοινωνίας που βυθίζεται στο σκοτάδι απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Οι πρεμιέρες που έρχονται τον Φεβρουάριο σε ΕΡΤ και Ertflix

Ο Φλεβάρης φέρνει για το κοινό δύο νέες σειρές, μια ιδιαίτερη εκπομπή με ηθοποιούς σε πρώτο πλάνο και ένα ντοκιμαντέρ που συνδυάζει μουσική και ιστορία.

Το φινάλε του 'Ριφιφί' σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης

Η παραγωγή της Cosmote TV, που ολοκληρώθηκε χθες, συγκέντρωσε τις περισσότερες προβολές τόσο στο κανάλι μετάδοσής της, όσο και στην οn demand υπηρεσία.

Απόψε (20/01) στην TV: Η ταινία που έδωσε το Όσκαρ στον Αλ Πατσίνο

Οσκαρικών προδιαγραφών ταινία και πλέον κλασική, απόψε στην ελληνική τηλεόραση.