Απόψε (19/4) στην TV: ταινίες για όλες της ηλικίες

Σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος, ένα συγκινητικό δράμα και μία ταινία κινουμένων σχεδίων απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Ζουμπαίος και Ιουλιέτα

"Εξέλιξη"

Σκηνοθέτης και καθηγητής στη Σχολή Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Νίκος προάγεται στην ανώτατη διδακτική βαθμίδα. Ταξιδεύοντας στο πανεπιστήμιο με το βραδινό τρένο για να ορκιστεί, παίρνει μαζί του και τον πατέρα του Αντρίκο. Ο Χούρσογλου, στις δικές του "Άγριες Φράουλες", πατάει και με τα δυο του πόδια στην κοινωνική και κινηματογραφική ελληνική πραγματικότητα. Υπερβολικά χειροποίητο, μα τρυφερό, λιτό και… ριψοκίνδυνο. Ελληνική ταινία του Περικλή Χούρσογλου, με τους Αλέξανδρος Λογοθέτης, Βασίλης Κολοβός, Δημήτρης Ναζίρη.
Στην ΕΡΤ3 στις 21:30.

"Ζουμπαίος και Ιουλιέτα"

Σε δύο γειτονικούς κήπους, μια πολύχρονη βεντέτα χωρίζει τους μπλε νάνους της κ. Μοντέγου με τους κόκκινους του κ. Καπουλέτου. Ώσπου ο Ζουμπαίος γνωρίζει την Ιουλιέτα… Η διάσημη ιστορία των εραστών της Βερόνας διασκευάζεται τρισδιάστατα με κέφι, χιούμορ, ιδέες από το "Toy Story" κι έξυπνη σάτιρα των σαιξπηρικών στίχων. Επιπλέον, με γνωστά και νέα τραγούδια του παραγωγού Έλτον Τζον και μια συμπαθέστατη ελληνική μεταγλώττιση. Αγγλοαμερικανική ταινία του Κέλι Άσμπερι.
Στο STAR στις 10:45.

"Ένα Σπίτι, Μια Ζωή"

Ο 45άχρονος Τζορτζ, χωρισμένος από τη γυναίκα του, χάνει τη δουλειά του (σχεδιαστής αρχιτεκτονικών μοντέλων) και μαθαίνει πως πάσχει από καρκίνο. Πριν από το τέλος του, προσπαθεί να ξαναπλησιάσει τον επαναστατημένο έφηβο γιο του και να χτίσει μαζί του το σπίτι των ονείρων του. Ο αποτυχημένος πατέρας-σύζυγος-επαγγελματίας και τώρα ετοιμοθάνατος ήρωας, ο αποξενωμένος, παρεκκλίνων γιός και η ψυχρή πρώην σύζυγος, είναι ένα πολυφορεμένο μοντέλο που εύκολα πέφτει σε δευτεροκλασάτους μελοδραματισμούς. Όμως, ο Γουίνκλερ πασπαλίζει τις πιο συγκινητικές στιγμές με ειρωνεία, σαρκασμό και χιούμορ που φέρνουν αληθοφάνεια στους χαρακτήρες και εκμεταλλεύεται τους δεύτερους και τρίτους ρόλους της ταινίας πολύ έξυπνα. Αμερικανική ταινία του Ίρβιν Γουίνκλερ, με τους Κέβιν Κλάιν, Κριστίν Σκοτ-Τόμας, Χέιντεν Κρίστενσεν.
Στο STAR στις 12:30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο ERTFLIX

Ένα αφιέρωμα γεμάτο με σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ για την εθνική μας γιορτή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/10/2025

Απόψε (25/10) στην TV: δράμα και μυστήριο

Ένας περιπλανώμενος μάγειρας και ένας εργάτης δημιουργούν μία επιχείρηση, όσο τρεις παιδικοί φίλοι είναι μπλεγμένοι σε μία δολοφονία απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

"Halloween Horrors": Δέκα κινηματογραφικές νύχτες τρόμου στην Cosmote TV

Αυτό είναι το αφιέρωμα που θα μας βάλει σε spooky season mood από τις 24/10 έως τις 2/11.

5 ταινίες που αξίζει να δεις στο Ertflix

Αυτές είναι οι κινηματογραφικές επιλογές που προτείνουμε για streaming στο σπίτι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ξένες σειρές: Τα 10 καλύτερα Halloween επεισόδια όλων των εποχών

Η spooky γιορτή τιμάται καταλλήλως στην αμερικανική τηλεόραση και αυτή η λίστα αναλύει τα μεγαλύτερα highlights.

Απόψε (24/10) στην TV: Το αριστούργημα του Πιερ Πάολο Παζολίνι

Ένα ταξίδι στην Ιταλία του παρελθόντος και ένα σπιντάτο heist movie απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Αυτές είναι οι σειρές που θα δούμε στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Από τον Σωτήρη Τσαφούλια έως τον Σαβέριο Κοστάντσο, η φετινή διοργάνωση μας επιφυλάσσει πολλές τηλεοπτικές εκπλήξεις.