
Δεν ανακαλύψαμε τον τροχό, απλά ρωτήσαμε το ChatGPT να επανακαστάρει τους βασικούς ρόλους στο επαναστατικό -αν μη τι άλλο- φιλμ του Ερρίκου Ανδρέου, του Μπεν Χουρ της εγχώριας -τότε- παραγωγής, σε συμπαραγωγή Τζέιμς Πάρις και Φίνος Φιλμ. Ο Παπαφλέσσας λοιπόν με διεθνές καστ και ισχυρό σκηνοθετικό ντουέτο, θα ήταν μια ταινία που κάθε -μα κάθε- 25η Μαρτίου θα βλέπαμε.
Πριν από οτιδήποτε άλλο, να πέσει το trailer:
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Στο ρόλο του Γρηγορίου Δικαίου, του Παπαφλέσσα (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), πολλοί μπορεί να φαντάζουν ικανοί αλλά θα πάμε με την outsider πρόταση που ακούει στο όνομα Michiel Huisman (Game of Thrones, Rebel Moon, Echo 3). Ο 43χρονος Ολλανδός ηθοποιός θα μπορούσε να κάνει το ξεπέταγμά του εδώ - έχει την ένταση και τη δραματικότητα που απαιτεί ο ρόλος, καθώς και το παρουσιαστικό ενός χαρισματικού ηγέτη.


Στο ρόλο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (Δημήτρης Ιωακειμίδης) θα παίζαμε με τον Gerard Butler. Η επιβλητική του παρουσία και το "πολεμικό" του στυλ θα ταίριαζαν ιδανικά στον ρόλο του γενναίου στρατηγού. Και εν αντιθέσει με τον Λεωνίδα του στους 300 του Zack Snyder, εδώ θα είχε καλύτερη τύχη.
Όσο για τον Ιμπραήμ Πασά (Στέφανος Στρατηγός), ο Rami Malek (Mr. Robot, Bohemian Rhapsody, No Time to Die) θα έκανε τη δουλειά, με την ικανότητα να αποδίδει έντονα και πολύπλοκα συναισθήματα - θα έδινε έναν σκληρό αλλά ανθρώπινο χαρακτήρα στον Ιμπραήμ.
Pedro Pascal για Νικηταρά, αγόραζες; Εμείς σίγουρα ναι, καθώς ο Αμερικανο-χιλιανός μύστης έχει την ικανότητα να υποδύεται χαρακτήρες σκληρούς αλλά και συναισθηματικούς - η λατινική χροιά του θα μπορούσε να δώσει εξωτικό twist.

Ο ρόλος του Κανέλλου Δεληγιάννη, που ενσάρκωσε ο σπουδαίος Αλέκος Αλεξανδράκης, απαιτεί έναν ηθοποιό με αριστοκρατική αύρα, ευγένεια και σοβαρότητα, αλλά και την ικανότητα να αποδώσει τη στρατηγική σκέψη και την ηγετική προσωπικότητα. Πάμε λοιπόν με τον Colin Firth.
Henry Cavill (Αλέξανδρος Υψηλάντης) και Tom Hiddleston (Δημήτριος Υψηλάντης) θα ήταν επίσης δυο έξοχες προσθήκες. Ο πρώτος έχει την επιβλητική φυσιογνωμία και το ηγετικό στυλ που ταιριάζουν στον ρόλο ενώ ο δεύτερος διαθέτει πιο φινετσάτη και διπλωματική παρουσία, θα μπορούσε να αποδώσει την πιο στοχαστική πλευρά του Δημητρίου.
Κλείνουμε με σκηνοθετκό δίδυμο-φωτιά, που δεν είναι άλλο από το Cary Fukunaga -να ενισχύσει το επικό και δραματικό ύφος- και Γιώργος Λάνθιμος - για το (όποιο) ελληνικό στοιχείο αλλά και για να δώσει μια μοντέρνα, σκοτεινή αίσθηση. Γιατί όχι;
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.