Η συναυλία των Erreway στην Αθήνα είναι ένα μιλένιαλ όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Η μπάντα που δημιουργήθηκε μέσα από τη σειρά «Ανυπότακτες Καρδιές» έρχεται τον Ιούλιο στην Αθήνα.

Ανυπότακτες Καρδιές

Οι περισσότεροι μιλένιαλς μεγαλώσαμε βλέποντας τηλεόραση. Πολύ νωρίς για να μπαίνουμε στο ίντερνετ αθόρυβα και πολύ αργά για να παίζουμε στις αλάνες, η γενιά που γεννήθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 80 έως τα τέλη του 90 περνούσε τα απογεύματα μετά το σχολείο παρακολουθώντας τις σειρές που επηρέασαν τα παιδικά της χρόνια (από "Τσικιτίτας", "Φλορισιέντα" και "Ανυπότακτες Καρδιές", σε "Κωνσταντίνου και Ελένης", "Φιλαράκια" και "Εγκλήματα). 

Οι "Ανυπότακτες Καρδιές" ευθύνονται για πολλή από αυτή την επιρροή, παρά την απόστασή τους από την ελληνική πραγματικότητα των αρχών του 2000. Εστιάζοντας σε τέσσερις εφήβους που καταφέρνουν, παρά τις διαφορές τους, να δημιουργήσουν το συγκρότημα τους, τους Erreway, η σειρά είχε βρει τον τρόπο να δημιουργεί την αίσθηση του "relatability". Το δημοτικό της πλατείας Κυψέλης (στο οποίο βρισκόμουν όσο η σειρά προβαλλόταν στην ΕΡΤ) αποκτούσε μία άμεση σύνδεση με το αυστηρό πλην πολυτελές κολέγιο Elite Way, οι άσπονδες φιλίες με ατακαδόρικες συγκρούσεις θύμιζαν κάτι από το μεγάλο διάλειμμα ανάμεσα σε περιβαλλοντική μελέτη και αγγλικά και οι μουσικές φιλοδοξίες των πρωταγωνιστών μπορεί να μας οδηγούσαν στο να γράψουμε στίχους πάνω από ένα υπάρχον τραγούδι, σχεδιάζοντας την αντίστοιχη χορογραφία στην αίθουσα τελετών. Πάντως, έμοιαζαν παιδικά και γνώριμα.

Ανυπότακτες Καρδιές
"Ανυπότακτες Καρδιές"

Το συγκρότημα από τη μικρή οθόνη πέρασε στην πραγματικότητα, με μέλη τους Λουιζάνα Λοπιλάτο, Καμίλα Μπορντονάμπα, Φελίπε Κολόμπο και Μπέντζαμιν Ρόχας, κυκλοφορώντας τρία άλμπουμ τα οποία έφτασαν τις περισσότερες από 5 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Το τελευταίο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά το φινάλε της σειράς, μαζί με την spinoff ταινία "Rebelde Way: 4 Caminos”. Στην ταινία, μάλιστα, η Μία διαγιγνώσκεται με λευχαιμία, προοικονομώντας την απουσία της από το τουρνέ της μπάντας.

Κοιτώντας πίσω, η συναυλία μάλλον είναι ο καλύτερος φόρος τιμής στη μιλένιαλ νοσταλγία που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε. Με ένα γρήγορο rewatch καταλαβαίνουμε πως η σειρά μάλλον κάνει καλά που βρίσκεται στο παρελθόν: στο πρώτο επεισόδιο βλέπουμε την γυμνή 17χρονη (κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων) Μπορντονάμπα να ποζάρει στο φακό δίπλα από την μητέρα της στη σειρά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η 15χρονη Λοπιλάτο παρουσιάζει την "σέξι" χορογραφία της στο τέλος της σχολικής χρονιάς.  

Όπως, λοιπόν, στο παρελθόν κοροϊδεύαμε το κοινό στις συναυλίες Scorpions, Πυξ Λαξ και άλλων "μπαμπαδίστικων" ροκ μπαντών, έτσι στις 9 Ιουλίου στο θέατρο του Λυκαβηττού θα γίνει πραγματικότητα η δική μας αυτοεκπληρούμενη προφητεία, με 30άρηδες μιλένιαλς να τραγουδούν το "Será de Dios”.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Απόψε (10/01) στην TV: Μία υπέροχη ταινία με Χρυσό Φοίνικα και υποψηφιότητα Όσκαρ

Συγκινητική περιπλάνηση στη σκοτεινή πλευρά του ιαπωνικού θαύματος απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

10/01/2026

"Μίλα, Βίρνα": Οι ατάκες του Γιάγκου Δράκου στην 'Λάμψη' άλλαξαν την ελληνική ποπ κουλτούρα

Αποχαιρετάμε τον ηθοποιό Χρήστο Πολίτη με μία λίστα από τις καλύτερες στιγμές του στον ρόλο που τον καθόρισε.

Ο σπουδαίος Χρήστος Πολίτης δε μένει πια εδώ

Βραβευμένος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1969, συνιδρυτής του Απλού Θεάτρου και αγαπημένος τηλεοπτικός ήρωας ως επικεφαλής της Τζάιαντ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Απόψε (09/01) στην TV: Μία αριστουργηματική ταινία δεκαετίας του '60

Ταινία-ορόσημο του λιτού, ποιητικού και "καθαρού" σινεμά.

Οι πιο δημοφιλείς σειρές των Ρήγα - Αποστόλου

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας "Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις, Μωρή;" στους κινηματογράφους, θυμόμαστε τους πιο σημαντικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην καριέρα του διάσημου δίδυμου.