Το "House of David" κάνει πρεμιέρα στο Prime Video

Η πρωτότυπη σειρά, που γυρίστηκε στην Ελλάδα από την Argonaut Productions, θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα αυτή την εβδομάδα.

House of David 'House of David'

Στις 27/2 θα κυκλοφορήσουν τα τρία πρώτα επεισόδια της βιβλικής δραματικής σειράς "House of David", από το Prime Video. Η σειρά γυρίστηκε στην Ελλάδα από την Argonauts Productions του Παναγιώτη Παπαχατζή.

Η σειρά αφηγείται την άνοδο της βιβλικής μορφής του Δαυίδ, ο οποίος τελικά γίνεται ο πιο ξακουστός και δοξασμένος βασιλιάς του Ισραήλ. Παράλληλα, ακολουθεί την πτώση του κάποτε πανίσχυρου βασιλιά Σαούλ, καθώς πέφτει θύμα της ίδιας του της έπαρσης. Με την καθοδήγηση του Θεού, ο προφήτης Σαμουήλ χρίζει απρόσμενα έναν απομονωμένο έφηβο βοσκό που κανείς δεν θα περίμενε, ως νέο βασιλιά. Καθώς ο Σαούλ χάνει την εξουσία του πάνω στο βασίλειό του, ο Δαυίδ οδηγείται σε ένα ταξίδι ανακάλυψης και εκπλήρωσης του πεπρωμένου του, περνώντας μέσα από την αγάπη, την απώλεια και τη βία στην αυλή του ίδιου ανθρώπου που είναι προορισμένος να διαδεχθεί.  Όταν ένας ηγέτης πέφτει, ένας άλλος πρέπει να αναδυθεί. 

Στο επίσημο τρέιλερ που κυκλοφόρησε από το Prime Video, μαζί με την οπτική ταυτότητα της σειράς, συστήνεται στο κοινό ο ανερχόμενος 22χρονος ηθοποιός Μάικλ Ισκάντερ που πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Δαυίδ -του μελλοντικού βασιλιά του Ισραήλ-, καθώς αντιμετωπίζει τον Γολιάθ (Μάρτιν Φορντ) και εκπληρώνει το πεπρωμένο του ως ο εκλεκτός του Θεού, χρισμένος από τον προφήτη Σαμουήλ (Στίβεν Λανγκ).

Δείτε το trailer της σειράς:

Στη σειρά πρωταγωνιστεί επίσης ένα εκλεκτό επιτελείο καταξιωμένων ηθοποιών, ανάμεσα τους ο Αλί Σουλιμάν ("Jack Ryan", "Arthur the King") ως βασιλιάς Σαούλ, η Αγιελέτ Ζουρέρ ("Angels And Demons", "Man Of Steel") ως βασίλισσα Αχινοάμ, η έμπιστη σύζυγος του Σαούλ, ο Στίβεν Λανγκ ("Avatar: The Way of Water", "Don’t Breathe") ως προφήτης Σαμουήλ και ο Μάρτιν Φορντ ("Mortal Kombat 2", "The Sandman") ως Γολιάθ.

Στο εντυπωσιακό καστ συμμετέχουν ακόμη: Η Ίντι Λιούις ("Industry", "King and Conqueror") ως Μιχάλ, η μικρότερη κόρη του Σαούλ και η Γιαλί Τοπόλ Μαργκαλίθ ("Tattooist of Auschwitz", "A Good Girl’s Guide to Murder") ως Μεράβ, η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά. Ο Ίθαν Καΐ ("The Turkish Detective", "Carnival Row 2"), ως Ιωνάθαν, ο γιος και διάδοχος του Σαούλ κι ο Σαμ Ότο ("Snowpiercer", "The State") ως Εσβάαλ, ο ασεβής μεσαίος του γιος. Ο Οντέντ Φεχρ ("Star Trek", "La Cocina") ως Αβενήρ, σύμβουλος του Σαούλ. Ο Λούις Φερέιρα ("Shogun", "Breaking Bad") ως Ιεσσαί, πατέρας του Δαυίδ και ο Νταβούντ Γκαντάμι ("Eastenders", "The Chelsea Detective") ως Ελιάβ, ο μεγαλύτερος αδελφός του Δαυίδ και διακεκριμένος πολεμιστής στο στρατό του βασιλιά Σαούλ. Ο Άσράφ Μπαρχόμ ("Tyrant", "The Last Planet") ως Δωήκ, ένας μυστηριώδης Εδωμίτης. Kαι o Αλεξάντερ Ούλουμ ("Sari and Amira", "Heera") ως βασιλιάς Αγχούς. 

House of David
"House of David"

Τη σειρά House of David εμπνεύστηκαν οι δημιουργικοί διευθύνοντες και σκηνοθέτες της Wonder Project, Τζον Έργουιν ("Jesus Revolution", "American Underdog") και Τζον Γκαν ("Ordinary Angels").  Ο Έργουιν και ο Γκαν έχουν αναλάβει την εκτελεστική παραγωγή, μαζί με τους Τζόναθαν Λόιντ Γουόκερ, Τζάστιν Ρόζενμπλατ, Τσαντ Όουκς και Μάικλ Φρίσλεβ. Ο Τζάστιν Ρόζενμπλατ είναι υπεύθυνος παραγωγής εκ μέρους της Wonder Project. Ο Ντάλας Τζένκινς, δημιουργός και παραγωγός-σκηνοθέτης της σειράς "The Chosen", είναι μέτοχος και ειδικός σύμβουλος της Wonder Project.

Σε συνεργασία με τις Nomadic Pictures και Argonauts Productions, το "House of David" είναι μια παραγωγή της Wonder Project και των Amazon MGM Studios, μαζί με τις Kingdom Story Company και Lionsgate Television.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Στη Θεσσαλονίκη είδαμε τις must σειρές για φέτος

Πρεμιέρες νέων σειρών, ειδικές προβολές, masterclass με επαγγελματίες του χώρου και μία φρέσκια αποδοχή του μέσου της τηλεόρασης συνάντησε φέτος το "α" στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
07/11/2025

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο φαντάζεται έναν νέο "Frankenstein" στο Netflix

Η διασκευή του μεγάλου σκηνοθέτη είναι πλέον διαθέσιμη στο Netflix.

Οι σημαντικές αθλητικές αναμετρήσεις που θα παίξουν στην ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ

Ένας μαραθώνιος με ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ θα φιλοξενηθεί στο νέο δημόσιο κανάλι.

Απόψε (7/11) στην TV: τέσσερις διαφορετικές επιλογές

Κομεντί, θρίλερ και κατασκοπεία απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Αυτά θα παρακολουθήσουμε τον Νοέμβριο στο Disney+

Ταινίες, σειρές, ριάλιτι και ντοκιμαντέρ έρχονται για να μπουν στις watchlist μας.

9 σειρές που έρχονται στην Cosmote TV

Γουέστερν, φαντασία, κωμωδία και δράμα θα παίξουν στην πλατφόρμα.

Απόψε (6/11) στην TV: ένα εμβληματικό graphic novel

Ο Κιάνου Ριβς σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς του ρόλους απόψε στην ελληνική τηλεόραση.