Απόψε (27/2) στην TV: τρεις δραματικές ταινίες

Δύο πλευρές του έρωτα και η ιστορία μίας τραγωδίας απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Κράμερ εναντίον Κράμερ

Κράμερ Εναντίον Κράμερ

΄Ενας εργασιομανής άντρας εγκαταλείπεται από τη γυναίκα του. Όταν πια μαθαίνει να φροντίζει το γιο του και μάλιστα απολύεται από τη δουλειά του γιατί παραμελεί τα καθήκοντά του, η πρώην γυναίκα του ξαναεμφανίζεται και διεκδικεί την κηδεμονία. Διαζευγμένος και ο ίδιος στην πραγματική ζωή εκείνη την εποχή, ο Χόφμαν είχε αρνηθεί να πάρει το ρόλο, αλλά τελικά πείστηκε και η ερμηνεία του δείχνει πέρα για πέρα ειλικρινής, όπως στις χιουμοριστικές σκηνές όπου προσπαθεί να αναπληρώσει τη μητρική φροντίδα. Οι ερμηνείες είναι συνολικά πολύ καλές, η επιλογή του σκηνοθέτη και του Χόφμαν να αφήσουν τον μικρό Τζάστιν Χένρι να αυτοσχεδιάζει (και τον Χόφμαν να αλληλεπιδρά μαζί του) δίνει μια απίστευτη αυθεντικότητα, ενώ η συγκίνηση περισσεύει σε ένα μελόδραμα που δεν είναι μελό. Μεγάλη η εμπορική επιτυχία και πέντε Όσκαρ, αντρικής και γυναικείας ερμηνείας, σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας και διασκευασμένου σεναρίου (από τον σκηνοθέτη πάνω σε μυθιστόρημα του Έιβερι Κόρμαν). Αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Μπέντον, με τους Ντάστιν Χόφμαν, Μέριλ Στριπ, Τζάστιν Χένρι.
Στην ΕΡΤ2 στις 21:00.

Αμήν.

Ο Κουρτ Γκερστάιν, αξιωματικός των Ες-Ες, αλλά και ένθερμος προτεστάντης, προσπαθεί να πληροφορήσει ξένους διπλωμάτες και τη γερμανική Εκκλησία για το Ολοκαύτωμα. Βρίσκει απρόσμενο σύμμαχο έναν ιησουίτη ιερέα, ο οποίος επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τον πάπα πάνω σε αυτό το θέμα, χωρίς αποτέλεσμα. Μεγάλης διάρκειας ταινία πάνω στην ιστορική μνήμη και την ευθύνη, εκκλησιαστικών και διπλωματικών κύκλων, για την αποσιώπηση του Ολοκαυτώματος. Γαλλο-γερμανική ταινία του Κώστα Γαβρά, με τους Ούλριχ Τούκουρ, Ματιέ Κασσοβίτς, Ούλριχ Μούε.
Στο OPEN στις 21:00.

Αόρατη Κλωστή 

Στο Λονδίνο του ’50 ο Ρέινολντς Γούντκοκ είναι ένας διάσημος μόδιστρος στην αυστηρή και σχολαστική καθημερινότητα του οποίου εισβάλλει η Άλμα, μια θεληματική νεαρή η οποία θα γίνει μούσα κι ερωμένη του. Ο Χίτσκοκ ("Ρεβέκκα") συναντά τον Κιούμπρικ σε ένα στιλάτο όσο και βραδύκαυστο δράμα, σκηνοθετημένο με εξαιρετική επιδεξιότητα και βαθύ ρομαντισμό. Παλιομοδίτικο και ταυτόχρονα απόλυτα μοντέρνο, απέσπασε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ (κέρδισε το βραβείο σχεδιασμού κοστουμιών) και δύο για Χρυσή Σφαίρα. Aμερικανική ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον, με τους Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Βίκι Κριπς, Λέσλι Μάνβιλ.
Στο ΣΚΑΪ στις 00:45.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Kabul": Διεθνής διάκριση για την συμπαραγωγή της COSMOTE TV

Η σειρά ταξίδεψε σε ένα ακόμη διεθνές φεστιβάλ, κερδίζοντας το βραβείο κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/09/2025

Απόψε (6/9) στην TV: τέσσερις διαφορετικές κινηματογραφικές επιλογές

Ένα ψυχολογικό δράμα, μία επική περιπέτεια, ένα αγωνιώδες θρίλερ και μία αστυνομική ιστορία εμπνευσμένη από την πραγματικότητα απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Στον αέρα τα trailer του "Porto Leone: Στη Γειτονιά με τα Κόκκινα Φανάρια"

Αυτό το φθινόπωρο ταξιδεύουμε στην κακόφημη γειτονιά της Τρούμπας το 1964.

Βρήκαμε το νέο "Game of Thrones" (όντως)

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια του "King & Conqueror", της σειράς που θα γίνει η νέα σου εμμονή.

Οι σειρές που έρχονται τις επόμενες μέρες στο Netflix

Αυτές είναι οι παραγωγές που ανυπομονούμε να δούμε τον Σεπτέμβριο στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming.

Απόψε (5/9) στην TV: ιστορικά πρόσωπα

Η ζωή του Ιησού Χριστού και μίας "παρεξηγημένης" βασίλισσας απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

"Παιχνίδια Εκδίκησης": Η τελευταία πράξη έρχεται στο ΑΝΤ1+ (trailer)

Το μεγάλο φινάλε του ερωτικού ψυχολογικού θρίλερ θα κάνει πρεμιέρα στις οθόνες μας.