Απόψε (27/2) στην TV: τρεις δραματικές ταινίες

Δύο πλευρές του έρωτα και η ιστορία μίας τραγωδίας απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Κράμερ εναντίον Κράμερ

Κράμερ Εναντίον Κράμερ

΄Ενας εργασιομανής άντρας εγκαταλείπεται από τη γυναίκα του. Όταν πια μαθαίνει να φροντίζει το γιο του και μάλιστα απολύεται από τη δουλειά του γιατί παραμελεί τα καθήκοντά του, η πρώην γυναίκα του ξαναεμφανίζεται και διεκδικεί την κηδεμονία. Διαζευγμένος και ο ίδιος στην πραγματική ζωή εκείνη την εποχή, ο Χόφμαν είχε αρνηθεί να πάρει το ρόλο, αλλά τελικά πείστηκε και η ερμηνεία του δείχνει πέρα για πέρα ειλικρινής, όπως στις χιουμοριστικές σκηνές όπου προσπαθεί να αναπληρώσει τη μητρική φροντίδα. Οι ερμηνείες είναι συνολικά πολύ καλές, η επιλογή του σκηνοθέτη και του Χόφμαν να αφήσουν τον μικρό Τζάστιν Χένρι να αυτοσχεδιάζει (και τον Χόφμαν να αλληλεπιδρά μαζί του) δίνει μια απίστευτη αυθεντικότητα, ενώ η συγκίνηση περισσεύει σε ένα μελόδραμα που δεν είναι μελό. Μεγάλη η εμπορική επιτυχία και πέντε Όσκαρ, αντρικής και γυναικείας ερμηνείας, σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας και διασκευασμένου σεναρίου (από τον σκηνοθέτη πάνω σε μυθιστόρημα του Έιβερι Κόρμαν). Αμερικανική ταινία του Ρόμπερτ Μπέντον, με τους Ντάστιν Χόφμαν, Μέριλ Στριπ, Τζάστιν Χένρι.
Στην ΕΡΤ2 στις 21:00.

Αμήν.

Ο Κουρτ Γκερστάιν, αξιωματικός των Ες-Ες, αλλά και ένθερμος προτεστάντης, προσπαθεί να πληροφορήσει ξένους διπλωμάτες και τη γερμανική Εκκλησία για το Ολοκαύτωμα. Βρίσκει απρόσμενο σύμμαχο έναν ιησουίτη ιερέα, ο οποίος επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τον πάπα πάνω σε αυτό το θέμα, χωρίς αποτέλεσμα. Μεγάλης διάρκειας ταινία πάνω στην ιστορική μνήμη και την ευθύνη, εκκλησιαστικών και διπλωματικών κύκλων, για την αποσιώπηση του Ολοκαυτώματος. Γαλλο-γερμανική ταινία του Κώστα Γαβρά, με τους Ούλριχ Τούκουρ, Ματιέ Κασσοβίτς, Ούλριχ Μούε.
Στο OPEN στις 21:00.

Αόρατη Κλωστή 

Στο Λονδίνο του ’50 ο Ρέινολντς Γούντκοκ είναι ένας διάσημος μόδιστρος στην αυστηρή και σχολαστική καθημερινότητα του οποίου εισβάλλει η Άλμα, μια θεληματική νεαρή η οποία θα γίνει μούσα κι ερωμένη του. Ο Χίτσκοκ ("Ρεβέκκα") συναντά τον Κιούμπρικ σε ένα στιλάτο όσο και βραδύκαυστο δράμα, σκηνοθετημένο με εξαιρετική επιδεξιότητα και βαθύ ρομαντισμό. Παλιομοδίτικο και ταυτόχρονα απόλυτα μοντέρνο, απέσπασε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ (κέρδισε το βραβείο σχεδιασμού κοστουμιών) και δύο για Χρυσή Σφαίρα. Aμερικανική ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον, με τους Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Βίκι Κριπς, Λέσλι Μάνβιλ.
Στο ΣΚΑΪ στις 00:45.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Κυκλοφόρησε το trailer της 2ης σεζόν των "Ανταγωνιστών" - Πότε κάνει πρεμιέρα στο Disney+

Το πρώτο μέρος της βραβευμένης σειράς στριμάρει την Παρασκευή 15 Μαΐου, με τα τρία πρώτα επεισόδια να είναι διαθέσιμα την ημέρα της πρεμιέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/02/2026

Ο δημιουργός του Ted Lasso φτιάχνει νέα σειρά, που έχει κάτι από The Office

Ο Steve Carell πρωταγωνιστεί στη νέα κωμική σειρά του HBO Max, Rooster, που καταφθάνει τον Μάρτιο.

Απόψε (09/02) στην TV: Ζόμπι αποκάλυψη παρέα με τον Μπραντ Πιτ

Αδρεναλίνη και δράση γεμίζουν αυτό το κλισέ, αλλά ψυχαγωγικό μπλοκμπάστερ απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Οι νέες ελληνικές σειρές που αξίζουν την προσοχή σου

Εάν αγαπάτε τις βραδιές στο σπίτι με μυθοπλασία α λα ελληνικά, τότε συγκεντρώσαμε ό,τι μας έκανε κλικ και αξίζει να δούμε στην τηλεόραση.

Απόψε (07/02) στην TV: Άλλη μία ευκαιρία για να δεις το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Λάνθιμος επιστρέφει στις τηλεοράσεις μας με τη ταινία που κέρδισε πέρα από τέσσερα Όσκαρ, τις καρδιές κριτικών και κοινού ομοίως.

"Οι Κυρίες του Ρεμπέτικου": Με αφιέρωμα στη Ρόζα Εσκενάζυ το πρώτο επεισόδιο

Το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ της δημόσιας τηλεόρασης, θα προβληθεί το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 19:00.