ΕΡΤ3: ένα κινηματογραφικό ταξίδι στα Βαλκάνια και το Μεξικό

Οι κινηματογραφικές επιλογές που θα δούμε στο κανάλι τις επόμενες ημέρες.

Τα Καλά Κορίτσια 'Τα Καλά Κορίτσια'

Την Τρίτη 18/2 στις 00:00, θα μεταδοθεί η δραματική ταινία "Ένα φλυτζάνι καφέ με καινούρια παπούτσια". Πρόκειται για μια υπαρξιακή ιστορία και μαζί ένα ευαίσθητο και διεισδυτικό δράμα για τις έννοιες της αδελφότητας, της αγάπης και της επικοινωνίας ξεδιπλώνεται στην ταινία "Ένα φλυτζάνι καφέ με καινούρια παπούτσια" [A Cup of Coffee and New Shoes On] του καταξιωμένου Αλβανού σκηνοθέτη Γκέντιαν Κότσι. Η ταινία κέρδισε το βραβείο κοινού στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ήταν η επίσημη πρόταση της Αλβανίας για τα Όσκαρ το 2023. Πρωταγωνιστούν οι Έντγκαρ Μοράις, Ραφαέλ Μοράις, Ντρίτα Καμπάσι.

Στα Τίρανα του σήμερα, ο Αγκίμ και o Γκεζίμ, δύο κωφοί πανομοιότυποι δίδυμοι, πλέον στα τριάντα τους, ζουν αχώριστοι κάτω από την ίδια στέγη. Η Άνα, μια νέα, σπιρτόζα, όμορφη γυναίκα είναι κοπέλα του Γκεζίμ και τους επισκέπτεται αρκετά συχνά. Ένα βράδυ, ο Αγκίμ καθώς οδηγεί επιστρέφοντας με τον Γκεζίμ στο σπίτι τους, η όρασή του θολώνει και γλιτώνουν ως εκ θαύματος το σοβαρό ατύχημα. Λίγες μέρες μετά τα δύο αδέρφια επισκέπτονται τον οφθαλμίατρο, όπου ανακαλύπτουν ότι λόγω μιας σπάνιας γενετικής ασθένειας, προοδευτικά αλλά μη αναστρέψιμα, θα χάσουν την όρασή τους. Βυθιζόμενοι αργά σε ένα αφόρητο – και ταυτόχρονα σιωπηλό – σκοτάδι, μην μπορώντας να βλέπουν ούτε τον κόσμο αλλά ούτε ο ένας τον άλλον πια, και έχοντας μόνο την Άνα δίπλα τους, τα δύο αδέρφια πρέπει να πάρουν μια δύσκολη και δυνατή απόφαση γύρω από ένα φλιτζάνι καφέ και φορώντας καινούργια παπούτσια.

Ένα φλυτζάνι καφέ και καινούρια παπούτσια
"Ένα φλυτζάνι καφέ με καινούρια παπούτσια"

Την Τετάρτη 19/2 στις 00:00 θα μεταδοθεί η δραματική ταινία "Τα Καλά Κορίτσια", που αντλεί έμπνευση από τα γραπτά της φημισμένης σύγχρονης σατιρικης συγγραφέως Γκουαδαλούπε Λοέζα, αποτελεί μια δηκτική απεικόνιση της ανώτερης οικονομικής τάξης του Μεξικού του 1982, η οποία αρνείται να αποδεχτεί την πραγματικότητα μιας χώρας σε κρίση. Σε σκηνοθεσία της Αλεχάντρα Μάρκεζ Αμπέγια, με τους Ίλσε Σάλας, Φλάβιο Μεδίνα, Κασάντρα Κιανγκεότι.

Η Σοφία ζει στην πλούσια γειτονιά Las Lomas όπου η ζωή μοιάζει να έχει βγει από σελίδες glossy περιοδικών, και το μεγαλύτερο όνειρό της είναι να τραγουδήσει ο Χούλιο Ιγκλέσιας σε ένα από τα πάρτι της. Ωστόσο, η τρυφηλή ζωή της μάλλον κινδυνεύει, καθώς η μεξικανική οικονομία οδεύει σταθερά προς μια κρίση χρέους και οι ρωγμές αρχίζουν σιγά-σιγά να εμφανίζονται στον τέλειο κόσμο της Σοφία.

Μέρες Ξηρασίας
"Μέρες Ξηρασίας"

Την Πέμπτη 20/2 στις 00:00 θα μεταδοθούν οι "Μέρες Ξηρασίας", από τον καταξιωμένο και πολυβραβευμένο Τούρκο σκηνοθέτη Εμίν Αλπέρ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο πολιτικό θρίλερ με στοιχεία γουέστερν και νουάρ που αποτυπώνει τη σύγχρονη τουρκική κοινωνία. Η ταινία απέσπασε πλήθος βραβείων σε σειρά κινηματογραφικών φεστιβάλ. Πρωταγωνιστούν οι Σελαχατίν Πασαλί, Εκίν Κοτς, Έρόλ Μπαμπάογλου, Ερντέμ Σενοτσάκ, Σελίν Γενίντσι.

Ο Έμρε, ένας νεαρός και ιδεαλιστής εισαγγελέας, διορίζεται σε μια επαρχιακή πόλη της Τουρκίας η οποία πλήττεται από κρίση λειψυδρίας και πολιτικά σκάνδαλα. Καθώς οι τοπικές εκλογές πλησιάζουν και ο Έμρε σχηματίζει έναν δεσμό με τον ιδιοκτήτη μιας αντιπολιτευόμενης εφημερίδας, η πίεση κλιμακώνεται κάτω από αδίστακτες φημολογίες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

3 σειρές που ανυπομονούμε να δούμε στο Netflix

Ο δημιουργός του "Peaky Blinders", Στίβεν Νάιτ, ο Τζουντ Λο και η Τόνι Κολέτ έρχονται στις οθόνες μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
11/09/2025

Απόψε (11/9) στην TV: μία ρομαντική κομεντί

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας ερωτεύεται απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Η εξωφρενική περίπτωση του Τσάρλι Σιν

Ο αμφιλεγόμενος ηθοποιός μιλάει για το παρελθόν του στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, "aka Charlie Sheen". Και σίγουρα θα έχει πολλά να πει.

Το "House of Guiness" μας υπόσχεται ζεστό, οικογενειακό δράμα (trailer)

Η νέα σειρά του Netflix μας μεταφέρει στο ταραχώδες Δουβλίνο του 1868.

Τοπ ταινίες που έρχονται στο Netflix τον Σεπτέμβριο

Παλιά αγαπημένα και νέες κινηματογραφικές επιλογές έρχονται στην πλατφόρμα.

Σάρωσε σε τηλεθέαση το Λιθουανία-Ελλάδα για το Ευρωμπάσκετ

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ απογείωσε το μέσο μερίδιο τηλεθέασης για την ΕΡΤ1.

Οι καλύτερες σειρές που βλέπουμε αυτή τη στιγμή

Αυτές είναι οι παραγωγές που θέλεις να βάλεις στη watchlist σου για τις επόμενες μέρες.