Ποιος θα είναι ο επόμενος Νταμπλντορ στη νέα σειρά Χάρι Πότερ;

Το reboot των διάσημων ταινιών και βιβλίων «Χάρι Πότερ» βρίσκεται στα σκαριά.

The Crown

Ο Τζον Λίθγκοου ("Κονκλάβιο", "Dexter") λέγεται πως θα είναι ο επόμενος Νταμπλντορ, ο εμβληματικός διευθυντής του σχολείου Χόγκουαρτς στην τηλεοπτική σειρά "Χάρι Πότερ" που είναι αυτή τη στιγμή στα σκαριά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Deadline. Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα τελικά στάδια των συζητήσεων με το ΗΒΟ.

Σε επίσημη ανακοίνωση που διατηρεί το πέπλο μυστηρίου γύρω από τη σεριά, το HBO δήλωσε πως "θα επιβεβαιώνει λεπτομέρειες για την παραγωγή μόνο όταν οι συμφωνίες έχουν οριστικοποιηθεί". Επίσης, σε προηγούμενη ανακοίνωση αναφέρθηκε πως η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες του casting, καθώς και ότι οι τρανσφοβικές δηλώσεις της στο ίντερνετ δεν έχουν αποθαρρύνει τους ενδιαφέροντες.

Harry Potter
Harry Potter
"Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά"

Προηγουμένως, υπήρχαν φήμες πως για τον ρόλο του καθηγητή Σνέιπ το κανάλι σκέφτεται τον Πάπα Εσιέντου, γνωστό για την συμμετοχή του στη σειρά "I May Destroy You", παραγωγής HBO. Άλλοι ηθοποιοί που θεωρείται πιθανό να συνδεθούν με το πρότζεκτ είναι η Σάρον Χόργκαν ("Bad Sisters"), Μπρετ Γκόλσταϊν ("Ted Lasso") και Μαρκ Στρονγκ ("Dune: Prophecy”, "The Penguin”).

Ενώ οι πληροφορίες για τη σειρά είναι ελάχιστες, μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως το HBO σχεδιάζει να διατηρήσει την σειρά για πολλές σεζόν και να παραμείνει όσο πιο πιστό γίνεται στα βιβλία της σειράς. Το σενάριο της σειράς υπογράφει η Φραντσέσκα Γκάρντινερ και την σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Μαρκ Μάιλοντ, μαζί με την εκτελεστική παραγωγή. Για τον σχεδιασμό των κουστουμιών θα είναι υπεύθυνη η Χόλι Γουάντινγκτον, βραβευμένη με Όσκαρ για τη δουλειά της στο "Poor Things". Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2025.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Νέα teaser για το 'Κάμπινγκ' του Mega, νέες προσδοκίες για εμάς

Οι Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος και Γιώργος Χρυσοστόμου, πλαισιωμένοι από σπουδαίο cast υπόσχονται χιούμορ και μυστήριο για τη νέα σεζόν. Και τους πιστεύουμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/07/2026

10 πράγματα που μάλλον δεν ξέρεις για 'Το Ερπετό'

Λίγες σειρές βασισμένες σε αληθινά εγκλήματα καταφέρνουν να θολώσουν τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη μυθοπλασία τόσο πειστικά όσο το "Το Eρπετό".

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ 'Οι Αόρατοι'

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία θα μεταδοθεί στον ΣΚΑΪ, την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 00.20.

Οι πρώτες πληροφορίες της νέας σειράς για τη ζωή της Σωτηρία Μπέλλου

Μια μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή οκτώ επεισοδίων βρίσκεται ήδη στο στάδιο προετοιμασίας, ώστε να φέρει στη μικρή οθόνη την πολυτάραχη ζωή της σπουδαίας τραγουδίστριας.

Μουντιάλ 2026: Το κανάλι και η ώρα για το σημερινό Γαλλία – Ισπανία

Βρισκόμαστε στον δρόμο προς τον τελικό, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Απριλίου.

Απόψε (14/07) στην TV: Ένα από τα λαμπρότερα δείγματα λογοτεχνικής περιπέτειας

Πρώτο μέρος μιας σχετικά πιστής μεταφοράς του μυθιστορήματος του Αλεξάντρ Ντιμά, η οποία συνδυάζει το περιπετειώδες πνεύμα του και την πιστή αναπαράσταση εποχής.

Εξαιρετικά αφιερώματα από το αρχείο της ΕΡΤ (13-19/07)

Το αρχείο της ΕΡΤ αναδεικνύει μια σειρά σπάνιων ιστορικών και πολιτιστικών αφιερωμάτων.