"Αναλύσεις": Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ αναλύει την επικαιρότητα

Την εκπομπή παρουσιάζουν οι Γιώργος Σιαδήμας και Μαριλένα Γεραντώνη.

Αναλύσεις Μαριλένα Γεραντώνη

Μια νέα εκπομπή που στόχο έχει, μέσω των ερευνών κοινής γνώμης, να αναδείξει φλέγοντα θέματα, να κάνει παρεμβάσεις, αλλά και να προτείνει λύσεις, κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025 και θα μεταδίδεται κάθε δεύτερη Πέμπτη στις 23:00, στο ΕΡΤNEWS.

Οι "Αναλύσεις" με τους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Μαριλένα Γεραντώνη και με τη συνδρομή της εταιρείας ερευνών Palmos Analysis θα παρουσιάζουν κάθε δεύτερη Πέμπτη από το ενημερωτικό κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, μια έρευνα κοινής γνώμης για ζητήματα της επικαιρότητας.

Στο στούντιο θα βρίσκονται ειδικοί επιστήμονες, αλλά και θεσμικοί παράγοντες που θα προτείνουν λύσεις, με αφορμή τα συμπεράσματα των ερευνών. Στην πρώτη εκπομπή οι "Αναλύσεις" ανοίγουν το θέμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Γιώργος Σιαδήμας
Γιώργος Σιαδήμας

Σύμφωνα με την έρευνα της Palmos Analysis, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων (8 στους 10),  όλων των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων, είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο με προσωπικό προφίλ σε τουλάχιστον ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στην εκπομπή δημοσιογράφοι και ειδικοί θα απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Πόσο ευάλωτη είναι η κοινωνία; Είναι τα social media ο νέος κόσμος; Πόσο πραγματικές είναι οι σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα σε αυτά; Και τελικά από ποιους απαρτίζονται; Ποιοι είναι οι φόβοι των γονιών για τα social media και τι ζητούν για την προστασία των παιδιών τους; Ποια η σχέση των παιδιών με το διαδίκτυο; Πόσοι από εμάς ομολογούν ότι είναι εθισμένοι στο σερφάρισμα του παγκόσμιου ιστού;

Οι "Αναλύσεις" επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμα που στέλνουν οι άνθρωποι που επιλέγουν να αντικαταστήσουν την επαφή με την ψηφιακή επικοινωνία. Και κυρίως τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίσει η οργανωμένη πολιτεία τη νέα γενιά πολιτών, τα παιδιά και τους νέους, που όπως αποδεικνύεται βιώνουν ήδη την καθημερινότητά τους με νέους, άγνωστους για πολλούς από εμάς κανόνες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Οι 6 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές του 2025

Σασπενς, κωμωδία, κοινωνικά σχόλια και επιστημονική φαντασία στη λίστα με τις καλύτερες στιγμές της TV για την χρονιά που φεύγει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
27/12/2025

Απόψε (27/12) στην TV: O πιο γκρινιάρης ήρωας των Χριστουγέννων επιστρέφει

Ο αγαπημένος γρουσούζης επιστρέφει απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (26/12) στην TV: Ένα από τα ελάχιστα σήκουελ καλύτερα από το ορίτζιναλ

Και ένα animation που έχει μείνει στην ιστορία απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (25/12) στην TV: Χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλα τα γούστα

Ρομαντικές κομεντί, ταινίες δράσεις, animation και ελληνικές παραγωγές σήμερα στην ελληνική τηλεόραση.

Κάνουμε Χριστούγεννα στο ERTFLIX με ταινίες και σειρές για μικρούς και μεγάλους

ERTFLIX: Εορταστικές θεάσεις σας περιμένουν στη δημοφιλή ελληνική ψηφιακή πλατφόρμα για να περάσετε τις ημέρες των γιορτών.

Απόψε (24/12) στην TV: Μπραντ Πιτ, Τζορτζ Κλούνεϊ και Νικόλ Κίντμαν

Heists και αισθησιακή ατμόσφαιρα σήμερα στην ελληνική τηλεόραση.

"Το Παιδί": Η σειρά που ξαναφέρνει το γέλιο στην ελληνική TV

Καυστικό χιούμορ, απρόβλεπτη πλοκή και λατρεμένοι χαρακτήρες στην καθημερινή μαύρη κωμωδία της ΕΡΤ.