"Monster of Florence": ο δολοφόνος ζευγαριών στο Netflix

Η νέα παραγωγή του Netflix φέρνει στο φως τους φόνους ενός από τους πιο διάσημους εγκληματίες της Ιταλίας.

Stefano Sollima

Η νέα παραγωγή του Netflix εξερευνά την υπόθεση ενός από τους πιο διάσημους και αινιγματικούς κατά συρροή δολοφόνους της Ιταλίας, του "τέρατος της Φλορεντίας". Παρά τις προσπάθειες των αρχών, η ταυτότητα του δολοφόνου, που δρούσε μεταξύ 1968 και 1985 δεν αποκαλύφθηκε ποτέ με σιγουριά. Στοχοποιώντας ζευγάρια που βρίσκονταν σε απόμερα σημεία, το "τέρας" αποτελεί μία από τις πιο ανατριχιαστικές φιγούρες της Ιταλίας, 

Την ιστορία των θυμάτων του έχει αναλάβει να φέρει στο φως για την πλατφόρμα ο Στέφανο Σολίμα ("Sicario”, "Gomorrah”) . Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος πέρασε περισσότερο από έναν χρόνο ερευνώντας την υπόθεση του δολοφόνου που οφείλεται για 16 θανάτους ζευγαριών - πρόκειται για μία από τις πιο μακροχρόνιες έρευνες στην ιστορία της ιταλικής δικαιοσύνης.

Όπως ανέφερε στο Variety ο Σόλιμα, "δεν πρόκειται απλά για μία άλυτη δικαστική υπόθεση, αλλα για ένα μυστήριο που χαρακτηρίζει τη σχέση μας με τον πόνο, τον φόβο και τη σιωπή. Τα δολοφονημένα ζευγάρια, τη φρικωδία που υπέστησαν νεαρές γυναίκες, δεν τα έχουμε αντιληφθεί πλήρως, είναι μία πληγή που έχει παραμείνει ανοιχτή για πολύ καιρό.Η ιστορία μίας σκιάς που δεν έχει εξαφανιστεί”.

Η μίνι σειρά ξεκίνησε τα γυρίσματά της το 2023 και πρόκειται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025. Θα αποτελείται από τέσσερα επεισόδια, γυρισμένα από τον Σολίμα και σενάριο του Λεονάρτο Φασόλι, ενώ διευθυντής φωτογραφίας θα είναι ο Πάολο Καρνέρα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Απόψε (10/11) στην TV: Έμα Τόμσον και Μίντι Κάλινγκ

Μία παρουσιάστρια βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέλος της καριέρας της απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/11/2025

Απόψε (9/11) στην TV: κακές επιρροές

Ένας έφηβος υιοθετεί εξτρεμιστικές ιδεολογίες απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (8/11) στην TV: δύο κωμωδίες για τους λάτρεις του είδους

Ένα συνεργείο πέφτει πάνω σε μία μητέρα που ψάχνει τον γιο της, όσο μία δικηγόρος μπλέκει σε περιπέτειες με έναν πρώην εραστή της απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Στη Θεσσαλονίκη είδαμε τις must σειρές για φέτος

Πρεμιέρες νέων σειρών, ειδικές προβολές, masterclass με επαγγελματίες του χώρου και μία φρέσκια αποδοχή του μέσου της τηλεόρασης συνάντησε φέτος το "α" στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο φαντάζεται έναν νέο "Frankenstein" στο Netflix

Η διασκευή του μεγάλου σκηνοθέτη είναι πλέον διαθέσιμη στο Netflix.

Οι σημαντικές αθλητικές αναμετρήσεις που θα παίξουν στην ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ

Ένας μαραθώνιος με ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ θα φιλοξενηθεί στο νέο δημόσιο κανάλι.

Απόψε (7/11) στην TV: τέσσερις διαφορετικές επιλογές

Κομεντί, θρίλερ και κατασκοπεία απόψε στην ελληνική τηλεόραση.