Eurovision 2025: Οι εκπλήξεις του Εθνικού Τελικού

Η βραδιά επιλογής της εκπροσώπησης της Ελλάδας επιφυλάσσει μουσικές εκπλήξεις.

Eurovision 2025

Ο Εθνικός Τελικός, που θα διεξαχθεί στο Christmas Theater (Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου), σήμερα Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2025, στις 21:00, θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1 και το Δεύτερο Πρόγραμμα και σε όλο τον κόσμο από την ERT WORLD, το ERTFLIX International, καθώς και από τη "Φωνή της Ελλάδας", ενώ θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης και στην ελληνική νοηματική γλώσσα στην ΕΡΤ1, στο live streaming.

Οικοδεσπότες της μουσικής βραδιάς ο Σάκης Ρουβάς και η Έλενα Παπαρίζου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Τελικού έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Οι δύο καλλιτέχνες, Έλενα Παπαρίζου και Σάκης Ρουβάς θα ανοίξουν το show με τη συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και μελών της Χορωδίας της ΕΡΤ και θα ερμηνεύσουν από κοινού τρία εμβληματικά τραγούδια.

Το "Waterloo" των Abba, το "Hold me know" του Johnny Logan και το "Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου". Το τελευταίο τραγούδησε πριν από 51 χρόνια η αξεπέραστη Μαρινέλλα κατά την πρώτη εκπροσώπηση της χώρας μας στον διαγωνισμό. Ο Σάκης Ρουβάς και η Έλενα Παπαρίζου θα ανέβουν και άλλες φορές στη σκηνή, ερμηνεύοντας τις επιτυχίες τους.
Στη σκηνή θα βρεθεί, επίσης, η Μαρίνα Σάττι με το "ΖARI", αλλά και ο Theo Evan (Βαγγέλης Θεοδώρου), ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό.

Το τραγούδι και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα προκριθεί μέσα από την ψηφοφορία του κοινού (50%), καθώς και δύο κριτικών επιτροπών, μιας ελληνικής (25%) και μιας διεθνούς (25%).

Η σειρά εμφάνισης των 12 φιναλίστ στον Εθνικό Τελικό ύστερα από κλήρωση:

RIKKI – "Elevator (Up and Down)"
Θάνος Λάμπρου – "Free Love"
Κώστας Αγέρης – "Γη μου"
Andy Nicolas – "Lost My Way"
Klavdia – "Αστερομάτα"
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Κώστας Καραφώτης – "Παράδεισος"
Georgina Kalais, John Vlaseros – "High Road"
BARBZ – "Sirens"
Evangelia – "Vále"
Dinamiss – "Odyssey"
Nafsica – "Unhurt Me"
Xannova Xan – "Play It!"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Πού θα δείτε τους νικητές των Emmy

Σε αυτές τις streaming πλατφόρμες μπορείτε να παρακολουθήσετε τις σειρές που βραβεύτηκαν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/09/2025

"Sex and the City": Σεξουαλική απελευθέρωση για λίγους (;)

Με αφορμή τις δηλώσεις της Ζόι Κράβιτζ για την ομοφοβία και τον σεξισμό στις αγαπημένες μας σειρές από τα 90s, ξανασκεφτόμαστε μία από τις πιο προοδευτικές τηλεοπτικές παραγωγές των τελευταίων χρόνων.

Απόψε (16/9) στην TV: Κίρστεν Νταστ και Τζέσικα Τσαστέιν

Δύο δυναμικές γυναίκες από άλλες εποχές παίζουν απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Μήπως οι "Κακές Ιδέες" των Ατζαράκη και Ζάμπρα ήταν τελικά καλή ιδέα;

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια της νέας συμπαραγωγής της COSMOTE TV.

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Θρίλερ, αστεράτα καστ, κινούμενα σχέδια και υπερηρωικές επιστροφές έρχονται στις οθόνες μας τις επόμενες μέρες.

Σάρωσαν τα "Studio", "Adolescence" και "The Pitt" στα βραβεία Emmy

Η λαμπερή τελετή έλαβε χώρα εχθές το βράδυ και κανένας δεν ευχαρίστησε τον Σαλ Σάπερστιν.

"Σέρρες": η αγαπημένη ιστορία του Οδυσσέα συνεχίζεται

Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο θα κάνει η δημοφιλής κωμική σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη.