Απόψε (25/1) στην TV: δύο διαμετρικά αντίθετοι άντρες

Ένας ανθρωπολόγος στη Γουατεμάλα και ένας νεαρός που δε βγαίνει από το σπίτι του μπαίνουν σε περιπέτειες απόψε στα ελληνικά κανάλια.

Οι Μητέρες μας 'Οι Μητέρες μας'

Οι Απέναντι 

Ένας μονόχνωτος νεαρός, που περνά όλη του τη μέρα κλεισμένος στο σκοτεινό του δωμάτιο παρατηρώντας με τηλεσκόπιο τους ανθρώπους των γύρω πολυκατοικιών, συγκεντρώνει το ηδονοβλεπτικό του ενδιαφέρον σε μια παντρεμένη νοικοκυρά. Ανάμεσά τους θα αναπτυχθεί μια περίεργη σχέση τηλεφωνικής επικοινωνίας και ανταλλαγής βλεμμάτων, ως τη στιγμή που η γυναίκα θα αποφασίσει να κάνει ένα δραστικό βήμα. Ξεκινώντας από μια ιδέα που θυμίζει τον "Σιωπηλό Μάρτυρα" του Χίτσκοκ, ο Γιώργος Πανουσόπουλος κάνει μια μοντέρνα ταινία πάνω στο θέμα της μοναξιάς και της δυσκολίας επικοινωνίας στις μεγαλουπόλεις, η οποία έπιασε τον παλμό της εποχής και στάθηκε σημαντική εμπορική επιτυχία. Ελληνική ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου, με τους Άρη Ρέτσο, Μπέττυ Λιβανού, Ντόρα Βολανάκη.
Στην ΕΡΤ3 στις 22:30.

Οι Μητέρες μας

Eνώ η Γουατεμάλα συγκλονίζεται από τη δίκη των στρατιωτικών που εμπλέκονται σε εγκλήματα κατά τη διάρκεια του πρόσφατου εμφυλίου, μια πληροφορία θα οδηγήσει τον Ερνέστο στα χνάρια του αντάρτη πατέρα του, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ. Χρυσή Κάμερα στις Κάνες για μια στρατευμένη στα μηνύματά της, αλλά κινηματογραφικά τίμια προσπάθεια αφύπνισης της ιστορικής συνείδησης μιας χώρας. Αν και προβλέψιμα τα διλήμματα των χαρακτήρων, η σκηνοθετική προσέγγιση είναι τρυφερή και το εξομολογητικό φινάλε ιδιαίτερα συγκινητικό. Γουατεμαλέζικη ταινία του Σεζάρ Ντίαζ, με τους Έμα Ντιμπ, Αρμάντο Εσπίτια.
Στη Βουλή στις 23:00.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό η Ελλάδα - Πότε θα διαγωνιστεί

Aυτό το Σαββατοκύριακο, θα παρουσιαστούν σε πρώτη μετάδοση τα 28 τραγούδια που διεκδικούν φέτος την εκπροσώπηση της χώρας στον διαγωνισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/01/2026

Απόψε (13/01) στην TV: Ο Λιαμ Νίσον σε έναν διαφορετικό ρόλο

Ο Κολέ-Σερά μας κρατά στην άκρη του καθίσματος απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Γιατί κολλάμε με το Survivor και άλλα ριάλιτι, ενώ ξέρουμε ότι "δεν βλέπονται";

Μια χαλαρή ψυχολογική ματιά σε μία από τις μεγαλύτερες ένοχες απολαύσεις της εποχής: τα τηλεοπτικά ριάλιτι.

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Μεγάλοι τίτλοι και πολυαναμενόμενες επιστροφές αυτήν την εβδομάδα στις streaming πλατφόρμες.

Εβδομάδα τηλεοπτικού flashback με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από την ΕΡΤ

Ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα αφιερώματα που ψηφιοποίησε το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζονται από σήμερα έως και την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.

Χρυσές Σφαίρες 2026: Οι νικητές στις τηλεοπτικές κατηγορίες

Με όχι ιδιαίτερες ανατροπές στις τηλεοπτικές κατηγορίες έκλεισε η 83η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Πότε θα παρουσιαστούν τα 28 τραγούδια για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision

Πρώτη μετάδοση για τα υποψήφια τραγούδια, που θα διαγωνιστούν στους 2 ημιτελικούς το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.