"Ανοιχτό Βιβλίο": Ένα επεισόδιο αφιερωμένο στον λογοτεχνικό έρωτα

Τρεις έμπειρες καλεσμένες της εκπομπής συζητούν με τον Γιάννη Σαρακατσάνη. Μαζί τους, ο Μιχάλης Μαλανδράκης και ο Γρηγόρης Βαλτινός, στην ΕΡΤ3 στις 21/11.

«Ανοιχτό Βιβλίο» «Ανοιχτό Βιβλίο»

Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ "Ανοιχτό Βιβλίο", αφιερωμένη στη σύγχρονη ελληνική συγγραφική και εκδοτική δραστηριότητα, με παρουσιαστή τον Γιάννη Σαρακατσάνη, αυτή την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, όπως πάντα στη βραδινή τηλεοπτική ζώνη της ΕΡΤ3 για τον πολιτισμό στις 20:00, ανοίγει τη συζήτηση για τον έρωτα. Στο νέο επεισόδιο δύο συγγραφείς, η Τατιάνα Τζινώλη και η Αντιγόνη Ζόγκα, και η χημικός Μαρία Γιαλλούση, συζητούν για τις διαφορές ανάμεσα στον έρωτα που απαντάμε στη λογοτεχνία και εκείνον που ζούμε στην πραγματική ζωή.

Ανοιχτό Βιβλίο
Ανοιχτό Βιβλίο

Στη συνέχεια, το "Ανοιχτό Βιβλίο" και ο Γιάννης Σαρακατσάνης συναντούν τον Μιχάλη Μαλανδράκη, ο οποίος εξηγεί πώς έγραψε ένα βιβλίο για το Σεράγεβο και για έναν πόλεμο που διεξήχθη προτού ο ίδιος γεννηθεί, ενώ για τα βιβλία που άλλαξαν τη ζωή του μιλάει ο Γρηγόρης Βαλτινός, ενώ η εκπομπή πηγαίνει στη Δραπετσώνα για να "ταξιδέψει" με ένα αστικό λεωφορείο που εκτελεί χρέη βιβλιοθήκης.

Ανοιχτό Βιβλίο
Ανοιχτό Βιβλίο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Πότε θα παρουσιαστούν τα 28 τραγούδια για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision

Πρώτη μετάδοση για τα υποψήφια τραγούδια, που θα διαγωνιστούν στους 2 ημιτελικούς το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/01/2026

Απόψε (12/01) στην TV: Διαστημική περιπέτεια με τον Μάτ Ντέιμον με επτά υποψηφιότητες Όσκαρ

Βασισμένο σε best seller το φιλμ που επιλέξαμε απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (11/01) στην TV: Θρίλερ βασισμένο σε αληθινά γεγονότα με τον Μπεν Άφλεκ

Χιούμορ, δράση και σασπένς, απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

4 σειρές βασισμένες σε video games που ανυπομονούμε να δούμε

Γνωστοί ήρωες και ηρωίδες, άγριοι κόσμοι και μπόλικη δράση μας περιμένουν σύντομα στις streaming πλατφόρμες.

Απόψε (10/01) στην TV: Μία υπέροχη ταινία με Χρυσό Φοίνικα και υποψηφιότητα Όσκαρ

Συγκινητική περιπλάνηση στη σκοτεινή πλευρά του ιαπωνικού θαύματος απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

"Μίλα, Βίρνα": Οι ατάκες του Γιάγκου Δράκου στην 'Λάμψη' άλλαξαν την ελληνική ποπ κουλτούρα

Αποχαιρετάμε τον ηθοποιό Χρήστο Πολίτη με μία λίστα από τις καλύτερες στιγμές του στον ρόλο που τον καθόρισε.