Απόψε (29/9) στην TV: Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα "Τρίγωνο της Θλίψης" στην ΕΡΤ3

Η απόλυτη μαύρη κωμωδία με την υπογραφή του Ρούμπεν Έστλουντ έρχεται στην ΕΡΤ3 σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση.

Το Τρίγωνο της Θλίψης Το Τρίγωνο της Θλίψης

Από τον Σουηδό σκηνοθέτη Ρούμπεν Έστλουντ, ο οποίος διακρίθηκε με τον πρώτο του Χρυσό Φοίνικα για "Το Τετράγωνο" ("The Square") το 2014, έφυγε και πάλι με το Μεγάλο Βραβείο το 2022 για "Το Τρίγωνο της Θλίψης" ("Triangle of Sadness"), το οποίο βλέπουμε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση σήμερα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 23:30 στην ΕΡΤ3 - με πρωταγωνιστές τους Χάρις Ντίκινσον, Τσάρλμπι Ντιν και Γούντι Χάρελσον.

Triangle of Sadness
Triangle of Sadness

Η υπόθεση
Ο Καρλ και η Γιάγια, ένα ζευγάρι διάσημων μοντέλων και influencers, είναι καλεσμένοι σε μια πολυτελή κρουαζιέρα, παρέα με ασύλληπτα πλούσιους επιβάτες, μεταξύ των οποίων ένας Ρώσος ολιγάρχης και ένα ζευγάρι Βρετανών εμπόρων όπλων, και με έναν αλκοολικό καπετάνιο που δηλώνει Μαρξιστής. Στην αρχή τα πάντα αποτελούν αξιοζήλευτο ινσταγκραμικό υλικό. Αλλά όταν ξεσπά θύελλα και όλοι παθαίνουν ναυτία κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον καπετάνιο, η ειδυλλιακή κρουαζιέρα καταλήγει σε φιάσκο, και οι ζάπλουτοι επιβάτες βρίσκονται ναυαγοί σε ένα ερημονήσι, μαζί με μία από τις καθαρίστριες του γιοτ. Η ιεραρχία ανατρέπεται στο νησί, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει.

Τρίγωνο της θλίψης

Ο κριτικός κινηματογράφου του "α" Χρήστος Μήτσης αναφέρει για την ταινία
"Η σατιρική ματιά του Ρούμπεν Έστλουντ κόβει σαν λεπίδι. Ψυχρή και ειρωνική, αναπτύχτηκε σε ένα έντονα δραματικό φόντο ("Ακούσια", "Play"), βρίσκοντας τη σαρκαστική κομψότητά της πρώτα στην "Ανωτέρα Βία" και κατόπιν στο βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα των Καννών "Τετράγωνο". Θέλοντας να επιτεθεί μετωπικά σε έναν κόσμο σκλαβωμένο από την ίδια την εικόνα του, ο 48χρονος Σουηδός επιχειρεί τώρα να τσαλακώσει και τις δικές του "καθωσπρέπει" εικόνες, ανεβάζοντας στη διαπασών τους κωμικούς τόνους και αγκαλιάζοντας τη γκροτέσκα αλληγορία".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Όλα όσα έρχονται στο Netflix τον πρώτο μήνα του 2026

Ποιες σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ μπορούμε να περιμένουμε από την streaming πλατφόρμα τον Ιανουάριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/12/2025

Απόψε (29/12) στην TV: Η καλύτερη περιπέτεια του Αστερίξ και Οβελίξ

Το αχτύπητο δίδυμο σε μία περιπέτεια επικών διαστάσεων απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (28/12) στην TV: Το όνομα είναι Μποντ

Ο πιο διάσημος κινηματογραφικός πράκτορας απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά στο ERTFLIX για την "Η μεγάλη χίμαιρα"

Η τηλεοπτική μεταφορά του έργου του Μ. Καραγάτση, "Η μεγάλη χίμαιρα", συνιστά σημαντικό σταθμό για την ελληνική τηλεοπτική παραγωγή.

Οι 6 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές του 2025

Σασπενς, κωμωδία, κοινωνικά σχόλια και επιστημονική φαντασία στη λίστα με τις καλύτερες στιγμές της TV για την χρονιά που φεύγει.

Απόψε (27/12) στην TV: O πιο γκρινιάρης ήρωας των Χριστουγέννων επιστρέφει

Ο αγαπημένος γρουσούζης επιστρέφει απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (26/12) στην TV: Ένα από τα ελάχιστα σήκουελ καλύτερα από το ορίτζιναλ

Και ένα animation που έχει μείνει στην ιστορία απόψε στην ελληνική τηλεόραση.