3 βραβευμένες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου στην ΕΡΤ3

Ένα οικογενειακό δράμα, ένα μελαγχολικό οδοιπορικό και ένα ευφυές θρίλερ έρχονται στην τηλεόραση από 24 ως 26 Σεπτεμβρίου.

Quicksand Quicksand

Κινούμενη Άμμος (Quicksand, 2021)

Η Σούζε ζει μια ζεστή, ήσυχη καθημερινότητα σ’ ένα νησί στη βόρεια Ολλανδία, μαζί με τον άντρα της και τη γλυκύτατη εξάχρονη κόρη τους. Όταν η εκρηκτική, εκκεντρική μητέρα της, η Ελένα, τους επισκέπτεται αιφνιδιαστικά για να ενημερώσει την κόρη της πως είναι άρρωστη, η Σούζε υιοθετεί σταδιακά μια έντονα καταναγκαστική συμπεριφορά. Καταφέρνει, όμως, να αντιληφθεί την αποπνικτική φύση της σχέσης τους, και κάνει μια απρόσμενη αλλά απελευθερωτική επιλογή. Ένα συγκινητικό δράμα για την ψυχολογία των οικογενειακών δεσμών, η "Κινούμενη Άμμος" είναι μια ταινία σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, με την υποστήριξη των Netherlands Film Fund, Estonian Film Institute, Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Media – Creative Europe
Τρίτη 24/9 στις 00.30

The Rider
The Rider

Καλπάζοντας με το Όνειρο (The Rider, 2017)

Άλλοτε ανερχόμενο αστέρι του ροντέο, ο νεαρός καβαλάρης Μπρέιντι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ματαίωση όταν ένας σοβαρότατος τραυματισμός τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά. Ελλείψει εναλλακτικών ή επιθυμίας να ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι από αυτό του καουμπόι, ο Μπρέιντι καλείται να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του. Βραβευμένη στο Φεστιβάλ των Καννών και στο Διεθνές Φεστιβάλ Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας", η ταινία "Καλπάζοντας με το όνειρο", αποτελεί ένα σύγχρονο γουέστερν βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.  Η Chloé Zhao, που υπογράφει ο σενάριο, την σκηνοθεσία και την παραγωγή, αντλεί έμπνευση από υπαρκτά πρόσωπα, τα ίδια που αξιοποίησε και ως μη επαγγελματίες ηθοποιούς, μέλη της φυλής Λακότα από τον καταυλισμό του Pine Ridge στη Νότια Ντακότα.
Τετάρτη 25/9 στις 00.00

The Innocents
The Innocents

Οι Αθώοι (The Innocents/De Uskyldige, 2021)

Στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους, τέσσερα μικρά παιδιά ανακαλύπτουν ότι μοιράζονται τηλεκινητικές και τηλεπαθητικές δυνάμεις, όταν οι γονείς δεν κοιτούν. Σύντομα όμως οι αθώες παιδικές μάσκες υποχωρούν και τα φαινομενικά ανώδυνα παιχνίδια των ανήλικων πρωταγωνιστών με τις υπερφυσικές δυνάμεις παίρνουν απειλητικές και αποτρόπαιες διαστάσεις. Η δεύτερη πολυβραβευμένη μεγάλου μήκους ταινία του καταξιωμένου Νορβηγού Έσκιλ Βογκτ που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών εξερευνά με ιδιαίτερη μαεστρία τον αόρατο στους ενήλικες κόσμο των παιδιών και των αλληλεπιδράσεών τους.
Πέμπτη 26/9 στις 00.30

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η αγαπημένη οικογένεια του "The Fantastic 4: Πρώτα Βήματα" είναι διαθέσιμη στο Disney+

Οι Πέντρο Πασκάλ, Βανέσα Κίρμπι, Τζόζεφ Κουίν και Έμπον Μος-Μπάκραχ παίζουν σε μία από τις πιο εμπορικές ταινίες της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/11/2025

Απόψε (4/11) στην TV: δύο περιπέτειες

Άρνολντ Σβατζενέγκερ και Κρις Πάιν απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

9 σειρές που έρχονται τον Νοέμβριο

Από δικαστικές αίθουσες στον κόσμο των πετρελαιοπηγών, αυτές είναι οι σειρές που επιστρέφουν, αλλά και οι φρέσκιες αφίξεις που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα σας.

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Η νέα σειρά του δημιουργού του "Breaking Bad" και πολλά ακόμη διαμαντάκια έρχονται στις οθόνες μας τις επόμενες μέρες.

Απόψε (3/11) στην TV: ελληνική ληστεία

Δύο αδέρφια που βρίσκονται σε αδιέξοδο προσπαθούν να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Τι μάθαμε για την τελευταία σεζόν του Stranger Things από το trailer

Η σειρά- φαινόμενο επιστρέφει για μία τελευταία φορά.

Απόψε (2/11) στην TV: επικίνδυνες καταστάσεις

Βρετανική κατασκοπεία, προσφυγικό δράμα και ξέπλυμα χρημάτων απόψε στην ελληνική τηλεόραση.