Απόψε (19/9) στην TV: Δυο ευρωπαϊκά φιλμ της δεκαετίας που ξεχώρισαν

Μεγάλο σινεμά στη μικρή οθόνη. Συντονιστείτε στα κανάλια της ΕΡΤ για δυο συναρπαστικές νυχτερινές προβολές.

El Buen Patrón El Buen Patrón

Το Τέλειο Αφεντικό (El Buen Patrón/The Good Boss, 2021)

Περιμένοντας την επίσκεψη της επιτροπής των επιχειρηματικών βραβείων, ο ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου βιομηχανικών ζυγαριών προσπαθεί να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα των εργαζομένων που επηρεάζουν την καλή του εικόνα. Ιστορικό ρεκόρ υποψηφιοτήτων στα ισπανικά βραβεία Γκόγια για μια "ύπουλη", καυστική και πολιτικά εύστοχη μαύρη σάτιρα της καπιταλιστικής ψυχολογίας με τη σκηνοθετική υπογραφή του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα και ερμηνευτικό ρεσιτάλ από τον Χαβιέρ Μπαρδέμ.
Στις 23.00 στην ΕΡΤ1

Sangue del Mio Sangue
Sangue del Mio Sangue

Αίμα Από το Αίμα μου (Sangue del Mio Sangue/Blood of my Blood, 2015)

Στο πρώτο μισό της ιταλο-γαλλικής ταινίας βρισκόμαστε στο 17ο αιώνα και βλέπουμε τον νεαρό Φεντερίκο να καλείται από την Ιερά Εξέταση για να εξαναγκάσει την αδελφή Μπενεντέτα να ομολογήσει ότι παρέσυρε τον μοναχό αδερφό του στη σαρκική αμαρτία και από εκεί στην αυτοκτονία. Στο δεύτερο –σύγχρονο– μισό της ταινίας ένας ζάπλουτος Ρώσος καλλιτέχνης και ο εφοριακός Φεντερίκο θέλουν να αγοράσουν το εγκαταλελειμμένο μοναστήρι όπου κατοικεί τώρα το βαμπίρ Κόμης! Μπορεί η μετάβαση από το ένα στο άλλο μέρος της ταινίας να γίνεται άγαρμπα, αλλά αυτό το sui generis, ετερόκλητο, τρελιάρικο δημιούργημα λειτουργεί ως… εκ θαύματος – ή μάλλον λόγω της σκηνοθετικής μαεστρίας του Μάρκο Μπελόκιο.
Στις 00.00 στην ΕΡΤ3

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Ελληνικός κινηματογράφος σε πρώτο πλάνο στο ERTFLIX

Η πλατφόρμα θα φιλοξενήσει ένα αφιέρωμα με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από έλληνες δημιουργούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/09/2025

Απόψε (12/9) στην TV: τρεις αγαπημένες επιλογές

Ένα ιταλικό αριστούργημα, ένα αστυνομικό δράμα και μία ελληνική κωμωδία απόψε στην τηλεόραση.

Πού θα δεις το αποψινό Ελλάδα-Τουρκία για το Ευρωμπάσκετ

Η επίσημη αγαπημένη θα αγωνιστεί για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης - Τα κανάλια και η ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης.

Το 'Wayward' είναι μία ματιά στη σκοτεινή βιομηχανία σωφρονισμού εφήβων

Μέι Μάρτιν και Τόνι Κολέτ παίζουν στο νέο ψυχολογικό θρίλερ του Netflix.

Οι "Κακές Ιδέες" έρχονται στην COSMOTE TV

Δράση και χιούμορ συνδυάζονται στην πολυαναμενόμενη νέα σειρά των Διονύση Ατζαράκη και Θωμά Ζάμπρα.

3 σειρές που ανυπομονούμε να δούμε στο Netflix

Ο δημιουργός του "Peaky Blinders", Στίβεν Νάιτ, ο Τζουντ Λο και η Τόνι Κολέτ έρχονται στις οθόνες μας.

Απόψε (11/9) στην TV: μία ρομαντική κομεντί

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας ερωτεύεται απόψε στην ελληνική τηλεόραση.