Aπόψε (15/9) βλέπουμε το "The Fabelmans" στη Nova

H επική, υποψήφια για 7 Όσκαρ ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ κάνει πρεμιέρα σήμερα στη ζώνη Sunday Premiere της Nova.

The Fabelmans The Fabelmans

Μια πρεμιέρα που δεν χάνεται, το "The Fabelmans" (2022) έρχεται σήμερα 15 Σεπτεμβρίου στο Novacinema1, στις 21.00. Ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της εποχής μας, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί τους Μισέλ Γουίλιαμς και Πολ Ντάνο σε μια ταινιία που διεκδίκησε 7 Όσκαρ, μεταξύ άλλων της καλύτερης σκηνοθεσίας, της καλύτερης ταινίας, του καλύτερου σεναρίου, του καλύτερου ηθοποιού και της καλύτερης ηθοποιού.

The Fabelmans
The Fabelmans

Η υπόθεση
Στις ΗΠΑ των 50s, ένα αγόρι ανακαλύπτει τη μαγεία του κινηματογράφου την ώρα που έρχεται αντιμέτωπο με τις σκληρές αλήθειες τις οποίες κρύβει η οικογένειά του και τις πρώτες πληγές της εφηβείας.

The Fabelmans
The Fabelmans

Ο κριτικός του "α" Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος έγραψε για το "Fabelmans" πως πρόκειται για την "πιο προσωπική προσθήκη στη σπουδαία φιλμογραφία του Σπίλμπεργκ, στην οποία ο σκηνοθέτης ανατρέχει στην παιδική και εφηβική ηλικία του, ώστε να επισκεφθεί κινηματογραφικά τις εμπειρίες που τον σμίλεψαν ως άνθρωπο και δημιουργό. Φυσικά ο κεντρικός ήρωας δεν ονομάζεται Στίβεν αλλά Σάμι, ένα αγόρι στη μεταπολεμική Αμερική που καθώς γοητεύεται από τη διαφυγή που προσφέρει το σινεμά, παράλληλα οφείλει να ωριμάσει απότομα. Αφορμή συνιστούν οι σκληρές αλήθειες της χαρακτηριστικά μεσοαστικής οικογένειάς του, οι οποίες αναδύονται όταν οι διαδοχικές μετακομίσεις για χάρη της καριέρας του πατέρα οδηγούν στην αποξένωση με τη σύζυγό του, η οποία συνειδητοποιεί πως έχει εγκλωβιστεί σε μια ζωή μακριά από τις επιθυμίες της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Απόψε (17/9) στην TV: Κλιντ Ίστγουντ και Σαρλίζ Θερόν

Τέσσερις διαφορετικές κινηματογραφικές επιλογές προσφέρει απόψε η ελληνική τηλεόραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

3 πράγματα που μάθαμε για το "Παιδί"

Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της νέας κωμωδίας της ΕΡΤ που έκανε πρεμιέρα εχθές.

Αυτές είναι οι πολυαναμενόμενες παραγωγές που θα δούμε στην ΕΡΤ

Αυτές είναι οι σειρές της δημόσιας τηλεόρασης που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες.

Πού θα δείτε τους νικητές των Emmy

Σε αυτές τις streaming πλατφόρμες μπορείτε να παρακολουθήσετε τις σειρές που βραβεύτηκαν.

"Sex and the City": Σεξουαλική απελευθέρωση για λίγους (;)

Με αφορμή τις δηλώσεις της Ζόι Κράβιτζ για την ομοφοβία και τον σεξισμό στις αγαπημένες μας σειρές από τα 90s, ξανασκεφτόμαστε μία από τις πιο προοδευτικές τηλεοπτικές παραγωγές των τελευταίων χρόνων.

Απόψε (16/9) στην TV: Κίρστεν Νταστ και Τζέσικα Τσαστέιν

Δύο δυναμικές γυναίκες από άλλες εποχές παίζουν απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Μήπως οι "Κακές Ιδέες" των Ατζαράκη και Ζάμπρα ήταν τελικά καλή ιδέα;

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια της νέας συμπαραγωγής της COSMOTE TV.