ERTFLIX: Η ιστορία της Ελλάδας στο "COSMOTE HISTORY Ντοκιμαντέρ"

H ελληνική πλατφόρμα φιλοξενεί μια πλούσια σειρά ντοκιμαντέρ που χωρίζεται σε 8 μέρη και διεισδύει σε συγκλονιστικά κομμάτια του ελληνικού παρελθόντος.

Από πατρίδα σε πατρίδα Από πατρίδα σε πατρίδα

"Από πατρίδα σε πατρίδα"
Εξήντα ειδικοί επιστήμονες αλλά και απόγονοι γνωστών Μικρασιατών αναλύουν την τραγωδία του 1922, ενώ το σπάνιο αρχειακό υλικό, που έρχεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, δίνει νέα διάσταση στις ιστορίες των 1,2 εκατομμυρίων προσφύγων, οι οποίοι, με την έλευσή τους, μεταμόρφωσαν την Ελλάδα σε μια νέα χώρα.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κοτσέλης, Πάνος Τσιροζίδης

Σωσμένα
Σωσμένα

"Σωσμένα"
Ο Θοδωρής Παπακώστας, ο γνωστός μας από τον λογαριασμό του στο Instagram "archaestoryteller", είναι αρχαιολόγος με ιδιαίτερη ματιά και γνώση. Με σκίτσα και animation, ζωντανεύουν οι εποχές από τον Όμηρο μέχρι και σήμερα, οπτικοποιώντας με έναν ευφάνταστο και παιχνιδιάρικο τρόπο ιστορίες και πληροφορίες που εμπλουτίζουν την αφήγηση και ανακαλύπτουμε την περιπέτεια των κειμένων ανά τους αιώνες.
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρίτος

Μεσοπόλεμος
Μεσοπόλεμος

"Μεσοπόλεμος: Από τη συντριβή στην Αναγέννηση"
Ο ελληνικός Μεσοπόλεμος μέσα από τις συνεντεύξεις δεκάδων ιστορικών και επιστημόνων, τη χρήση αρχειακού υλικού, την αξιοποίηση μαρτυριών και λογοτεχνικών πηγών αλλά και τη σύγχρονη γραφιστική αποτύπωση. Η σειρά φιλοδοξεί να επανασυνθέσει με τεκμηρίωση και αισθητική, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα όσο και υποφωτισμένη ιστορική περίοδο που αποτέλεσε μια κρίσιμη μετάβαση στη νεωτερικότητα και θεμελίωσε στοιχεία της συλλογικής ταυτότητας
Σκηνοθεσία: Μυρτώ Πατσαλίδου

Μεγάλος Πόλεμος: Μακεδονικό Μέτωπο
Μεγάλος Πόλεμος: Μακεδονικό Μέτωπο

"Μεγάλος Πόλεμος – Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)"
Από τις μάχες ως το κοινωνικοπολιτικό παρασκήνιο και από τις εμβληματικές προσωπικότητες ως τις "μικρές" ανθρώπινες ιστορίες, ένα ταξίδι στη μνήμη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Μακεδονικού Μετώπου.
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρίτος, Μυρτώ Πατσαλίδου

Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι
Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι

"Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι"
Τα 10 ωριαία θεματικά επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ προβάλουν τα έργα των: Θαλή, Αναξιμάνδρου, Πυθαγόρα, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Πλωτίνου κ.ά. όπως και τις Σχολές των Στωικών και Επικουρείων.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Βάκρινος, Νίκος Νταγιαντάς

Ο Μάης του Πόντου
Ο Μάης του Πόντου

"Ο Μάης του Πόντου"
Η ιστορία του Πόντου, η γλώσσα, οι αρχαίες και σύγχρονες πόλεις, τα ιστορικά μοναστήρια, αλλά και οι σφαγές και η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος

Οι ήρωες των λογοτεχνών
Οι ήρωες των λογοτεχνών

"Οι ήρωες των λογοτεχνών"
Τριάντα συγγραφείς, ανάμεσά τους οι, Θάνος Βερέμης, Γιάννης Ξανθούλης, Άρης Σφακιανάκης, Χίλντα Παπαδημητρίου, Έρση Σωτηροπούλου, Χρήστος Χωμενίδης, Ευτυχία Γιαννακάκη, μιλούν για τον αγαπημένο τους ήρωα βιβλίου.
Σκηνοθεσία: Πάνος Τσιροζίδης

Στρατηγική: Από τον Δούρειο 'Ιππο στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Στρατηγική: Από τον Δούρειο 'Ιππο στην Τεχνητή Νοημοσύνη

"Στρατηγική: Από τον Δούρειο Ίππο στην τεχνητή νοημοσύνη"
Με οδηγό έργα μεγάλων Ελλήνων ιστοριογράφων, η σειρά αναδεικνύει τη στρατηγική σκέψη πίσω από στρατιωτικές τακτικές, πολιτικούς και διπλωματικούς χειρισμούς που εφαρμόστηκαν στον ελλαδικό χώρο ανά τους αιώνες.
Σκηνοθεσία: Ιωάννα Αντερκόου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η 17η σεζόν του NCIS παίζει στο STAR

Από σήμερα, 12 Ιουλίου, και κάθε Παρασκευή βράδυ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/07/2024

Καλοκαιρινές πρεμιέρες και 3 άχαστα αφιερώματα στο Vodafone TV

Ιούλιος με νέες σειρές και πολυαναμενόμενες σεζόν, ένα αφιέρωμα που θα μας ανοίξει την όρεξη, έναν sci-fi μαραθώνιο και ένα αθλητικό ταξίδι στο Παρίσι.

Τα τηλεοπτικά murder mysteries είναι (πλέον) γυναικεία υπόθεση

Από τα 70s μέχρι το "Wednesday" και το επερχόμενο "A Good Girl's Guide to Murder" του Netflix, θυμόμαστε πώς εξελίχθηκε ο χαρακτήρας της τηλεοπτικής ντετέκτιβ και τι είναι αυτό που τον καθιστά ολοένα και πιο ελκυστικό, τόσο στους δημιουργούς όσο και στο κοινό.

"Η Μαρία που έγινε Κάλλας": Κυκλοφόρησε το teaser

Η βιογραφική σειρά της Όλγας Μαλέα για την Μαρία Κάλλας έρχεται τη νέα σεζόν και εμείς πήραμε μια γεύση.

Ένα δίκτυο από ρωγμές: Με αφορμή το θάνατο του Γιώργου Σγουράκη και το "Μονόγραμμα"

Τουλάχιστον, η ακατέργαστη, τραχιά και ατελής κινηματογράφηση, που μπορεί να βρει κανείς στο "Μονόγραμμα", και ειδικά στον πρώτο του κύκλο, μου φαίνεται ανακουφιστική, επειδή αποκτά αναπάντεχα μια μορφή αντίστασης ενάντια σε μια εποχή που μας πετάει εικόνες, λες και είναι λάσπη.

Το κορυφαίο "Better Call Saul" έρχεται στην ΕΡΤ1

Ξαναβλέπουμε το διακεκριμένο spin-off του "Breaking Bad", αυτήν τη φορά στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ1 σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση.

Εκτόξευση θεάσεων για το ERTFLIX

Σύμφωνα με την NPAW Video Analytics οι θεάσεις της πλατφόρμας υπερ-πολλαπλασιάστηκαν τον Ιούνιο.