Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

La Dolce Vita La Dolce Vita

Με αφορμή την επερχόμενη διοργάνωση του 77ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (14-25 Μαΐου), το Novacinema2 στρώνει το κόκκινο χαλί και δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές να απολαύσουν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα: "Cannes you feel it?". Από την Τετάρτη 15/5 έως και τη Δευτέρα 27/5, κάθε βράδυ στις 22:00, οι σινεφίλ θα μπορούν να απολαύσουν μια ταινία που έγραψε ιστορία. 

Asteroid City
Asteroid City

Οι 8 ταινίες του αφιερώματος

1. "Asteroid City" (15/5 & 27/5) του Γουές Άντερσον, υποψήφιου για τον Χρυσό Φοίνικα το 2023
2. "The Pianist" (16/5) του Ρομάν Πολάνσκι, νικητή του Χρυσού Φοίνικα το 2022
3. "Paris, 13th District" (17/5) του Ζακ Οντιάρ, υποψήφιου για τον Χρυσό Φοίνικα το 2021
4. "Decision to Leave" (20/5) του Παρκ Τσαν-Γουκ, υποψήφιου για τον Χρυσό Φοίνικα το 2022​
5. "R.M.N." (21/5) του Κριστιάν Μουντζίου, υποψήφιου για τον Χρυσό Φοίνικα το 2022
6. "Missing" (22/5) του Κώστα Γαβρά, νικητή του Χρυσού Φοίνικα το 1982
7. "Les Miserables" (23/5) του Ladj Ly, υποψήφιου για τον Χρυσό Φοίνικα το 2019
8. "La Dolce Vita" (24/5) του Φεντερίκο Φελίνι, νικητή του Χρυσού Φοίνικα το 1960

Ιστορίες Καλοσύνης 2

Από τις 14 μέχρι τις 25 Μαΐου, οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται στις 21:45 καθημερινά για τα νέα της ημέρας από το Φεστιβάλ με ειδήσεις, συνεντεύξεις και αποκλειστικά στιγμιότυπα. Για ακόμα μία χρονιά, η Πόλυ Λυκούργου κριτικός κινηματογράφου της Nova, θα βρίσκεται στις Κάννες και θα σας μεταφέρει όλη την ατμόσφαιρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις μέσα από τα social media των κινηματογραφικών καναλιών Novacinema.

Παράλληλα, το podcast "Off Screen" της κριτικού κινηματογράφου της Nova, Πόλυς Λυκούργου αυτό τον μήνα είναι αφιερωμένο στο Φεστιβάλ Καννών. Παρέα με τους έγκριτους κριτικούς κινηματογράφου Λήδα Γαλανού και Μανώλη Κρανάκη, θα βάλουν τους σινεφίλ στο κλίμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Μας μιλούν για το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ, για το αν θα είναι ένα ακόμα αριστούργημα η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, "Kinds of Kindness", αν θα είναι το "Μegalopolis" η μεγάλη επιστροφή του Φράνσις Φορντ Κόπολα και όχι μόνο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Χρυσές Σφαίρες 2026: Όλες οι υποψηφιότητες της TV

Μπροστά το Severance, με το Adolescence να επιστρέφει στο μυαλό μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Περιπέτειες, συναυλίες, animation και μικρές καταστροφές έρχονται αυτήν την εβδομάδα στις streaming πλατφόρμες.

Πρώτη φωτογραφία της Ζεντάγια στο σετ της τρίτης σεζόν του Euphoria

Μετά από αναμονή πολλών χρόνων και σκάνδαλα με τους συντελεστές, η σειρά ετοιμάζεται να επιστρέψει.

Χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλο το 24ωρο σε ένα pop up κανάλι

Την καλύτερη συντρόφια θα μας κρατήσει και φέτος τα Χριστούγεννα η COSMOTE TV, μέσα από το pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Απόψε (8/12) στην TV: Ένα κοινωνικό θρίλερ και μια διαστημική περιπέτεια

Pop και κλασικός κινηματογράφος απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (7/12) στην TV: Κλασικός Χίτσκοκ

Μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Το "Malice" του Amazon Prime Video αποθεώνει την Πάρο

Ένα σημαντικό μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στη δημοφιλή Κυκλάδα, από τις 7 Μαΐου έως τις 18 Ιουνίου 2024.