5+1 σειρές για να δεις στο Netflix αν σου άρεσε το "3 Body Problem"

Με αφορμή τη νέα sci-fi σειρά του Netflix που μαγνήτισε το παγκόσμιο κοινό, θυμόμαστε 6 ακόμα σειρές της πλατφόρμας που μας μεταφέρουν σε άλλες πραγματικότητες.

3 Body Problem 3 Body Problem

Οι δημιουργοί του "Game of Thrones", Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις, σε συνεργασία με τον Αλεξάντερ Γου του "True Blood", ανέλαβαν την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορηματος του Λίου Σισίν (Liu Cixin), και έφεραν εις πέρας μία παραγωγή εξαιρετικά μεγάλης κλίμακας, ανάλογη τoυ μεγέθους της ιστορίας που αφηγείται.

Το "3 Body Problem" αφορά τη μοιραία απόφαση μιας νεαρής γυναίκας στην Κίνα του 1960, η οποία καταλήγει στο επίκεντρο της έρευνας που διεξάγουν καταξιωμένοι ειδικοί και επιστήμονες στο παρόν, με σκοπό να αποτρέψουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Μία πολυεπίπεδη υπαρξιακή ιστορία που ξεπερνά τα όρια του χώρου και του χρόνου, παροτρύνοντάς μας να προβληματιστούμε σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας ως σύνολο. 

Αν σας ιντριγκάρει το στόρι του "3 Body Problem", αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω σειρές επιστημονικής φαντασίας:

The Umbrella Academy
The Umbrella Academy

1. The Umbrella Academy

Βασισμένη στο κόμικ του frontman των My Chemical Romance, Τζέραρντ Γουέι, και του Γκάμπριελ Μπα, η σειρά υπερηρώων του Στιβ Μπλάκμαν μπλέκει στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και περίπλοκες οικογενειακές δυναμικές. Το "Τhe Umbrella Academy" επικεντρώνεται σε μια αποξενωμένη οικογένεια υιοθετημένων αδελφών με υπερδυνάμεις, τα οποία επανενώνονται μετά τον θάνατο του πατέρα τους, ένα γεγονός που γεννά νέα ερωτήματα σχετικά με τα μυστικά που τους έκρυβε.

Bodies
Bodies

2. Bodies

Βασισμένη στο ομώνυμο graphic novel του Si Spencer, η βρετανική σειρά ακολουθεί τέσσερις ντετέκτιβ σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους που τυχαίνει να ερευνούν τον ίδιο φόνο. Στο σημερινό Λονδίνο, η ντετέκτιβ Σαχάρα Χασάν συναντά σε μία πορεία έναν ύποπτο έφηβο και τον ακολουθεί. Αφού χάνει τα ίχνη του, την εφνιδιάζει και την απειλεί με όπλο. Δίπλα του, στον δρόμο, υπάρχει ένα πτώμα. Ο έφηβος γλιτώνει και η ντετέκτιβ μένει να αναλαμβάνει την έρευνα για τον φόνο (δεν ξέρουμε αν το νεαρό αγόρι είναι ο θύτης). Κατά τη διάρκεια της έρευνας, μαθαίνει πως το ίδιο θύμα έχει απασχολήσει την επικαιρότητα του Λονδίνου τριών ακόμα χρονικών περιόδων: το 1890. το 1941 και 30 χρόνια μετά το σήμερα. Πώς συνδέονται μεταξύ τους; 

Stranger Things
Stranger Things

3. Stranger Things

Οι Αδερφοί Ντάφερ στήνουν έναν φανταστικό μικρόκοσμο στην μεσοδυτική Αμερική των 80s, πρωταγωνιστές του οποίου είναι τέσσερις φίλοι, αγαπημένοι και πορωμένοι με το Dungeons and Dragons, τα μυστήρια, την επιστήμη και την τεχνολογία. Η συνάντηση τους με την απόκοσμη Ελ (Μίλι Μπόμπι Μπράουν), θα αλλάξει ξαφνικά και οριστικά τη ζωή όχι μόνο των nerdy αγοριών και των οικογενειών τους, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Μια ωδή στην ποπ κουλτούρα των 80s και μια συναρπαστική ιστορία ενηλικίωσης από την οποία δε λείπουν παράλληλα σύμπαντα, παρανοϊκοί επιστήμονες και τέρατα. 

Black Mirror
Black Mirror

4. Black Mirror

H ριζοσπαστική σειρά ανθολογίας του Βρετανού auteur Τσάρλι Μπρούκερ, ξεκίνησε το 2011 και εισήγαγε ένα τηλεοπτικό είδος στο οποίο το μεταφυσικό/τεχνολογικό/υπερβολικό στοιχείο συγκρούεται με την πραγματικότητα για να παράξει αυστηρή, στοχευμένη και πληγωτική κοινωνική κριτική. Μετρώντας μέχρι σήμερα 6 σεζόν, το πολυβραβευμένο "Βlack Mirror" επιστρατεύει μια εξαιρετική πληθώρα ηθοποιών για να αφηγηθεί τρομακτικές ιστορίες (όχι και τόσο) επιστημονικής φαντασίας.  

Maniac
Maniac

5. Maniac

Στη βραβευμένη μίνι-σειρά των Cary Joji Fukunaga ("Νο Τime to Die", "True Detective") και Patrick Somerville ("Τhe Leftovers"), η οσκαρική Έμα Στόουν και ο Τζόνα Χιλ πρωταγωνιστούν ως δυο υποψήφιοι σε μια φαρμεκευτική δίκη που αφορά ένα μυστηριώδες χάπι. Το "Maniac" ακολουθεί μια κατακερματισμένη αφήγηση που ακολουθεί τους χαρακτήρες σε παράλληλες πραγματικότητες, κάθε μια από τις οποίες συστήνει διαφορετικές εκδοχές τους.  

dark

6. Dark

Η σειρά των Γιάντε Φρίζε και Μπάραν μπο Οντάρ εκτυλίσσεται σε μία γερμανική πόλη του σήμερα, ένα μέρος με επιβαρυμένη ιστορία. Η εξαφάνιση δυο παιδιών φέρνει στο προσκήνιο το σκοτεινό παρελθόν των κατοίκων μέσα από τέσσερις μυστήριες και περιέργως συνδεδεμένες οικογένειες. Επιστρατεύοντας το sci-fi στοιχείο, συγκεκριμένα το ταξίδι στο χρόνο, η αφήγηση εκτυλίσσεται σε διαφορετικές περιόδους και συνδέει τα γεγονότα του τώρα με τις ιστορίες προηγούμενων γενιών. Ένα μιξ δράματος, θρίλερ και επιστημονικής φαντασίας -το BBC το συμπεριέλαβε μέσα στις 60 καλύτερες σειρές του 21ου αιώνα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.