Τα "Αφιερώματα" της ΕΡΤ2 στη μνήμη του Δήμου Μούτση

Ένα αφιέρωμα στην καλλιτεχνική διαδρομή του Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ο οποίος απεβίωσε χθες, 6 Μαρτίου 2024, αφήνοντας πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη.

Δήμος Μούτσης Δήμος Μούτσης

Στο επεισόδιο της εκπομπής "Αφιερώματα" του 1984 που θα προβληθεί σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου, στην ΕΡΤ2 στις 23.00, ο διακεκριμένος καλλιτέχνης που γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε κλασική μουσική στο Ωδείο Αθηνών, μιλάει για την πρώτη του επαφή με τη μουσική και τα πρώτα τραγούδια που έδωσε στη Δήμητρα Γαλάνη και στον Μανώλη Μητσιά.

Ο Δήμος Μούτσης ξεκίνησε ως μουσικός σε δίσκους του Μάνου Χατζιδάκι και συνέχισε με προσωπικές, δισκογραφικές του δουλειές. Πιο συγκεκριμένα, κάνει λόγο για τον "Άγιο Φεβρουάριο" και τη μουσική και στιχουργική ενότητά του, την "Τετραλογία" στην οποία μελοποίησε ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, του Κωνσταντίνου Καβάφη, του Κώστα Καρυωτάκη και Γιώργου Σεφέρη, "Φράγμα", "Ενέχυρο" και παρουσιάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Παράλληλα, επισημαίνει τα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα των τραγουδιών του, εκφράζει τους προβληματισμούς του για το ελληνικό τραγούδι και τις επιλογές των καλλιτεχνών, αποκαλύπτει την πρόθεσή του να αποσυρθεί από το μουσικό στερέωμα και να αναζητήσει μια διαφορετική ταυτότητα. Τα επόμενά του βήματα διακρίνονται από διαφορετικά στοιχεία της ροκ, ποπ, τζαζ, λαϊκής μουσικής και την επιτυχημένη ενσωμάτωσή τους σε ρυθμό και στίχο. Θα τον ακούσουμε επίσης, να αναφέρει μουσικές προτιμήσεις του, τους αγαπημένους του ξένους καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Απόψε (11/7) στην TV: δύο ταξίδια με διαφορετικές καταλήξεις

Μία βέσπα διασχίζει τη Σικελία, ενώ μία γυναίκα αντιμετωπίζει ένα ασυνήθιστο πρόβλημα στο Airbnb της απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/07/2025

Αυτά πρέπει να δείτε πριν φύγουν απ' το Netflix

Η πλατφόρμα κάνει χώρο για τις νέες αφίξεις που θα εμπλουτίσουν τον κατάλογό της.

Οι κωμικές σειρές που ανυπομονούμε να δούμε στην ελληνική τηλεόραση

Αυτές είναι οι τρεις καινούριες παραγωγές που φιλοδοξούν να μας κάνουν να γελάσουμε το φθινόπωρο.

Ένα νέο κανάλι για τους λάτρεις της τζαζ έρχεται στη Nova

Με συναυλίες από όλο τον κόσμο και βραβευμένους μουσικούς, παίρνουμε μία γεύση από τη σύγχρονη σκηνή.

Ο Ράμι Μάλεκ είναι ο "Ερασιτέχνης" (trailer)

Η νέα ταινία του 20th Century Studios κάνει πρεμιέρα στο Disney+.

Απόψε (10/7) στην TV: δύο περιπέτειες

Ένας εμβληματικός ντετέκτιβ και ένα ταξίδι στην Κολομβία απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Sneak peek στις πολυαναμενόμενες αφίξεις του Disney+

Αυτό είναι το περιεχόμενο που θα δούμε στις οθόνες μας το δεύτερο μισό του 2025.