Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου... αλλιώς: 13 όχι και τόσο ρομαντικές προτάσεις για να τσεκάρεις στο streaming

Ταινίες και σειρές που υπενθυμίζουν πως οι έρωτες δεν είναι εύκολοι και το happy end δεν είναι δεδομένο.

Scenes from a Marriage Scenes from a Marriage

Scenes from a Marriage 

Όσκαρ Άιζακ και Τζέσικα Τσαστέιν σε μία σειρά βασισμένη στην ταινία και τηλεοπτική μεταφορά του Ίγκμαρ Μπέργκμαν. Τι γίνεται όταν φεύγει ο έρωτας και οι άνθρωποι αλλάζουν; Μια δύσκολη ιστορία γάμου που αφοπλίζει με την σκληρότητα μεταξύ δυο ανθρώπων, κάποτε ερωτευμένων, αλλά πλέον αλλαγμένων, κουρασμένων και θυμωμένων. 
Vodafone TV

Fleabag
Fleabag

Fleabag 

Η Fleabag (κάτι άθλιο, ένα παράσιτο) είναι μία άγαρμπη γυναίκα που δεν έχει βρει τον τρόπο να ζει χωρίς να ενοχλεί τους ανθρώπους του κοντινού της περιβάλλοντος. Κυρίως όμως ενοχλεί τον ίδιο της τον εαυτό. Ένα απενοχοποιητικό ψυχογράφημα και μια ωδή στην συντριπτική απώλεια, τον χαοτικό έρωτα και την άλλοτε πληγωτική, άλλοτε απελευθερωτική αλήθεια πως κανείς δεν ξεφεύγει από αυτό που πραγματικά είναι. 
Prime Video

mr and mrs smith

Mr. & Mrs. Smith

Η τηλεοπτική μεταφορά της ομότιτλης ταινίας με τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί, είναι μια ωμή ιστορία γάμου που δε διστάζει να αγγίξει τις δυσκολίες της (ερωτικής) συνύπαρξης. Ο Ντόναλντ Γκλόβερ και η Μάγια Έρσκιν υποδύονται δυο νεοσύλλεκτους μιας ανώνυμης μυστικής υπηρεσίας που τους αναθέτει την πρώτη τους αποστολή ζητώντας τους να απομονωθούν από τους δικούς τους και ορίζοντας τους νέες ταυτότητες: Τζον και Τζέιν Σμιθ. Έτσι βρίσκονται ξαφνικά δυο άγνωστοι στο ίδιο σπίτι, υποτιθέμενοι σύζυγοι και συνεργάτες. Η ρομαντική τους σχέση περνά πολύ γρήγορα από την πλασματική σφαίρα σε αυτήν της (σκληρής) πραγματικότητας.
Prime Video

love

Love

Οι δημιουργοί Τζαντ Άπατοου, Λέσλι Άρφιν και Πολ Ραστ, μας μεταφέρουν στο σύγχρονο Λος Άντζελες, την καρμική στιγμή που το "καλό παιδί", ο Γκας (Πολ Ραστ), συναντά την προβληματική και αυτοκαταστροφική Μίκι (Τζίλιαν Τζέικομπς). Παρ’ ότι εκ διαμέτρου αντίθετοι τόσο ιδιοσυγκρασιακά όσο εμφανισιακά, ή λόγω αυτού, οι δυο τους παρασύρονται στην αμοιβαία έλξη μεταξύ τους και προσπαθούν με σχεδόν συγκινητική υπομονή και θέληση, να αποδεχτούν ο ένας τον άλλον ώστε να συνυπάρξουν. 
Netflix

lovesick

Lovesick

Η ειρωνεία πάει χέρι-χέρι με έναν πρωταγωνιστή που είναι ερωτευμένος με τον έρωτα και πληγώνεται συνεχώς, μέχρι και σωματικά, από αυτόν. Ο Ντίλαν πιστεύει στις αδελφές-ψυχές και δίνει αβέρτα ευκαιρίες σε κοπέλες, προβάλλοντας σε αυτές τις υψηλές, μη ρεαλιστικές προσδοκίες του. Πετάει στα σύννεφα, όπου νιώθει ασφάλεια, και γκρινιάζει που δεν έχει γνωρίσει ακόμα την "πραγματική αγάπη", ενώ φοβάται να υπάρξει στη σφαίρα της πραγματικότητας - εκεί που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι, εκεί που θα αναγκαστεί να είναι ο εαυτός του. Και ποιος θα τον αγαπήσει γι’ αυτό που είναι;
Νetflix

The End of the Fucking World
The End of the Fucking World

The End of the Fucking World

Ψυχοπάθεια, εφηβεία, οικογενειακά τραύματα, πρώτοι έρωτες, τάσεις φυγής και αυτοκαταστροφικότητας. Μια μαύρη κωμωδία βασισμένη σε κόμικ, με πρωταγωνιστές τον Τζέιμς και την Αλίσια, δυο περιθωριοποιημένους εφήβους που έρχονται κοντά λόγω της κοινής τους επιθυμίας να... φύγουν μακριά.
Νetflix

'Romeo+Juliet'
'Romeo+Juliet'

Romeo+Juliet 

H επώδυνη σαιξπηρική ιστορία μέσα από τη ματιά του Μπαζ Λούρμαν. Λεονάρντο Ντικάπριο και Κλέρ Ντέινς σε ένα κινηματογραφικό παραμύθι με γκοθ θεατρικά στοιχεία, μια αναπαράσταση της κορυφαίας ιστορίας αγάπης που καθόρισε την τέχνη, αλλά και την αντίληψη του έρωτα, παγκοσμίως.
Vodafone TV

Πόνος και Δόξα

Πόνος και δόξα

Μία σειρά συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Σαλβαδόρ Μάγιο ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου στη δύση της καριέρας του πια. Κάποιες από αυτές διαδραματίζονται στο παρόν, άλλες τις θυμάται: την παιδική του ηλικία στη δεκαετία του ’60, τη στιγμή που μετανάστευσε μαζί με τους γονείς του σ’ ένα χωριό στη Βαλένθια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, την πρώτη του ερωτική επιθυμία, τον πρώτο του έρωτα στη Μαδρίτη τη δεκαετία του ’80, τον πόνο αυτού του χωρισμού ενώ ο έρωτας ήταν ακόμα έντονος
Ertflix

Ραντεβού στο Belle Epoque

Ραντεβού στο Belle Epoque

Χάρη σε έναν μοναδικό συνδυασμό θεατρικών τεχνασμάτων και ιστορικής αναπαράστασης, μια εταιρία χαρίζει την ευκαιρία στους πελάτες της να επιστρέψουν σε όποια χρονική περίοδο επιλέξουν. Ο Βίκτορ αποφασίζει να ταξιδέψει στη Λυόν του 1974 και να ξαναζήσει την πιο αξέχαστη εβδομάδα της ζωής του: όταν συνάντησε τον μεγάλο έρωτα της ζωής του 40 χρόνια πριν… Μπορεί, όμως, να νιώσει όπως τότε;
Εrtflix

Malcom & Marie
Malcom & Marie

Malcom & Marie

Γυρισμένο κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με τον ασφυκτικό αέρα αυτής να αποπνέεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του, το φιλμ του Σαμ Λέβινσον προσκαλεί το θεατή στο σπίτι ενός ζευγαριού, το βράδυ που η σχέση τους διαλύεται. Με την Ζεντάγια στον ρόλο της Μαρί και τον Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον στον ρόλο του Μάλκομ. 
Netflix

Ιστορία Γάμου

A Marriage Story 

Ένα παντρεμένο ζευγάρι σε διαδικασία διαζυγίου προσπαθεί να προστατεύσει το παιδί του από το χωρισμό, την ώρα που η σχέση του καταρρέει. Έρωτας, απώλεια, θαλπωρή και απόγνωση συνδυάζονται σε ένα ορμητικό, γεμάτο ανθρωπιά φιλμ, με την υπογραφή του Νόα Μπάουμπακ, για το τέλος του έρωτα και το τσάκισμα που τον συνοδεύει τη στιγμή που κάτι εν δυνάμει παντοτινό καταλήγει εφήμερο.
Netflix

Blue Jay
Blue Jay

Blue Jay 

H Σάρα Πόλσον και ο Μαρκ Ντουπλάς, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο, πρωταγωνιστούν σε αυτό το ασπρόμαυρο και λιτό φιλμ όλο συναίσθημα. Η Αμάντα και ο Τζιμ έζησαν μαζί τον πρώτο τους έρωτα στο σχολείο και συναντιούνται ξανά, χρόνια αργότερα, στην πόλη τους στην Καλιφόρνια. Σαν γνωστοί-άγνωστοι, στη διάρκεια μιας μέρας, θα νιώσουν ξανά παιδιά, θα αναπολήσουν και θα ξανασυστηθούν, και θα θυμηθούν -μεταξύ άλλων- γιατί είχαν χωριστεί οι δρόμοι τους. 
Netflix

Six Years
Six Years

Six Years

Ένα νεαρό ζευγάρι χωρίζει μετά από έξι χρόνια σχέσης, σε μια ταινία που δίνει αξία στον πόνο που συνοδεύει το τέλος του πρώτου έρωτα, έναν πόνο που συχνά υποτιμάται. 
Netflix

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.