Τα 5 καλύτερα indies στο Netflix αυτήν τη στιγμή

Με αφορμή το φετινό φεστιβάλ Σάντανς (18-28 Iανουαρίου), ξεχωρίσαμε τα top 5 ανεξάρτητα φιλμ που φιλοξενεί η streaming πλατφόρμα.

Red Rocket Red Rocket

Red Rocket (2021)

Η τελευταία ταινία του Σον Μπέικερ ("Tangerine", "The Florida Project") ακολουθεί έναν πρώην πρωταγωνιστή ερωτικών ταινιών από το Τέξας, ο οποίος επιστρέφει στην πόλη του από το Λος Άντζελες, χωρίς χρήματα, δουλειά ή δόξα, για να οργανώσει το μεγάλο του comeback στο Χόλιγουντ. Εκεί, θα πέσει στην ανάγκη της εν διαστάσει γυναίκας του και της μητέρας της, αλλά και της γειτόνισσας και πρώην "αφεντικού" του, ενω μια γνωριμία με μια μαθήτρια θα τον κάνει να πιστέψει και πάλι στο όνειρό του. Πρωταγωνιστούν οι Σάιμον Ρεξ, Μπρι Έλροντ και Σουζάνα Σον. 

Blue Jay
Blue Jay

Blue Jay (2016)

H Σάρα Πόλσον και ο Μαρκ Ντουπλάς, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο, πρωταγωνιστούν σε αυτό το ασπρόμαυρο και λιτό φιλμ όλο συναίσθημα. Η Αμάντα και ο Τζιμ έζησαν μαζί τον πρώτο τους έρωτα στο σχολείο και συναντιούνται ξανά, χρόνια αργότερα, στην πόλη τους στην Καλιφόρνια. Σαν γνωστοί-άγνωστοι, στη διάρκεια μιας μέρας, θα νιώσουν ξανά παιδιά, θα αναπολήσουν και θα ξανασυστηθούν, και θα θυμηθούν -μεταξύ άλλων- γιατί είχαν χωριστεί οι δρόμοι τους. 

Margot at the Wedding
Margot at the Wedding

H Mάργκο πάει στο γάμο (2007)

Μια ερμηνεία που ξεχωρίζει στην καριέρα της Νικόλ Κίντμαν, η Μάργκο του Νόα Μπάουμπακ πρόκειται για μια ιδιόρυθμη και επιτυχημένη γυναίκα που, μαζί με τον γιό της, επισκέπτεται την αποξενωμένη αδερφή της (Τζένιφερ Τζέισον Λι), η οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί έναν μουσικό. Η Μάργκο δεν εγκρίνει την επιλογή της αδερφής της, και η παρουσία της αρχίζει σύντομα και έντονα να γίνεται προβληματική. 

Reprise
Reprise

Reprise (2006)

Στην πρώτη ταινία της τριλογίας Όσλο του Νορβηγού δημιουργού Χοακίμ Τρίερ, πριν τα "Oslo, August 31st" και "Ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου", ο Άντερς Ντάνιελσεν Λι συστήνει τον "μπαλαντέρ" χαρακτήρα της τριλογίας, έναν intellectual νεαρό που ξεκινά την καριέρα του ως συγγραφέας. Στα πρώτα του βήματα, τον ακολουθεί ο κολλητός του φίλος ο οποίος επίσης γράφει, και μαζί θα εξερευνήσουν τον κόσμο που ανοίγεται μπροστά τους. Μια ταινία για τη φιλία, την έμπνευση, την απόρριψη, τις ανασφάλειες και τα ρίσκα.

The Squid and the Whale
The Squid and the Whale

Δεσμοί διαζυγίου (2005)

Η ταινία που έστρεψε τα φώτα στον Νόα Μπάουμπακ, χαρίζοντάς του την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ (Καλύτερου Σεναρίου), μας μεταφέρει στο Μπρούκλιν, το 1986. Μετά τις πρώτες οικογενειακές τρικυμίες, ο Μπέρναρντ και η Τζόαν ανακοινώνουν το χωρισμό τους στους δύο γιους τους, το 16χρονο Γουόλτ και τον 12χρονο Φρανκ. Παρά την από κοινού ανάληψη της κηδεμονίας τα προβλήματα δεν λύνονται, και οι περιπλοκότητες του διαζυγίου και των προεκτάσεών του έρχονται στο προσκήνιο. Με τους Τζεφ Ντάνιελς, Λόρα Λίνεϊ και Τζέσι Άιζενμπεργκ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.