5+1 ταινίες που αξίζει να δεις αυτήν την εβδομάδα στην TV

'Syriana' (2005) 'Syriana' (2005)

"Syriana"

Δυο αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου συγχωνεύονται, προκαλώντας έρευνα της αμερικανικής Γερουσίας. Στον Περσικό Κόλπο ένας οραματιστής πρίγκιπας χτυπά τα αμερικανικά συμφέροντα κάνοντας συμφωνία γεωτρήσεων με τους Κινέζους. Ένας πράκτορας της CIA αναλαμβάνει να τον εξοντώσει, αλλά όταν το σχέδιο αποτυχαίνει, η υπηρεσία του τον χρησιμοποιεί ως αποδιοπομπαίο τράγο. Όσκαρ β΄ ρόλου για τον Τζορτζ Κλούνεϊ. 
Προβάλλεται τη Δευτέρα 27/11 στις 03.00, στο STAR.

"O πλανήτης των πιθήκων: Η αυγή" (2014)

"O πλανήτης των πιθήκων: Η αυγή"

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, ένας θανατηφόρος ιός έχει εξολοθρεύσει σχεδόν ολοκληρωτικά το ανθρώπινο είδος. Την ίδια στιγμή, ο ευφυής πίθηκος Σίζαρ έχει οργανώσει μια ευημερούσα κοινότητα σε μια δασώδη περιοχή λίγο έξω από το Σαν Φρανσίσκο. Η ξαφνική εμφάνιση μιας ένοπλης ομάδας ανθρώπων στην περιοχή που ελέγχουν οι πίθηκοι θα αλλάξει τις ισορροπίες, βάζοντας φωτιά στις σχέσεις των δύο κοινοτήτων. Ο νεοφερμένος στην κινηματογραφική σειρά Ματ Ριβς ("Άσε το Κακό να Μπει", "Cloverfield") εικονογραφεί δεξιοτεχνικά το φαντασιακό ζόφο της ιστορίας, ενώ ταυτόχρονα κλιμακώνει ορθά την αφηγηματική ένταση όπου χρειαστεί (κορυφαία η αρχική σκηνή του κυνηγιού) και ακόμη περισσότερο εντάσσει αρμονικά τα εξαιρετικής ποιότητας οπτικά εφέ στο σφιχτοδεμένο κινηματογραφικό σύνολο.
Προβάλλεται τη Δευτέρα 27/11 στις 22.20 και την Τετάρτη 29/11 στις 00.40, στο ΣΚΑΪ.

"Οι μισητοί οκτώ" (2015)

"Οι μισητοί οκτώ"

Στο μετεμφυλιακό Γουαϊόμινγκ ένας κυνηγός επικηρυγμένων και η γυναίκα που έχει συλλάβει βρίσκουν καταφύγιο σε μια απομονωμένη καλύβα μέσα στα χιόνια. Μαζί με άλλους επτά παράξενους χαρακτήρες συνθέτουν μια ετερόκλητη ομάδα γεμάτη μυστικά, ψέματα και ύποπτα κίνητρα. Μεταμοντέρνα και διασκεδαστικά ανατρεπτική μελέτη στο γουέστερν σπαγγέτι από έναν ατελείωτα ομιλητικό, γραφικά βίαιο και απολαυστικά βιρτουόζο Ταραντίνο. Σπουδαία σκηνοθετική δουλειά στο εσωτερικό ενός σούπερ σινεμασκόπ κάδρου 70mm, ατέλειωτες σινεφίλ αναφορές και βραβευμένη με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα μουσική του 87χρονου Ένιο Μορικόνε.
Προβάλλεται την Τετάρτη 29/11 στις 00.15, στον ALPHA.

"Στην πύλη της αιωνιότητας" (2018)

"Στην πύλη της αιωνιότητας"

Η ζωή του Βίνσεντ Βαν Γκογκ τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής του στην Αρλ και την Οβέρ-σιρ-Ουάζ της Γαλλίας. Βραβείο στη Βενετία και υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για έναν γεμάτο ερμηνευτικές εκπλήξεις Νταφόε, ο οποίος καταλαβαίνει τον διάσημο ζωγράφο περισσότερο από τη συναισθηματική και μάλλον φλύαρη βιογραφία του Σνάμπελ ("Το Σκάφανδρο και η Πεταλούδα").
Προβάλλεται την Πέμπτη 30/11 στις 22.00, στην ΕΡΤ2.

"Sicario: Ο εκτελεστής" (2015)

"Sicario: Ο εκτελεστής"

Η Κέιτ Μέισερ είναι μια δυναμική, ιδεολόγος πράκτορας του FBI, η οποία στρατολογείται σε μια απόρρητη αποστολή υψίστης σημασίας. Υπό την καθοδήγηση του αντισυμβατικού στις μεθόδους του Ματ Γκρέιβερ και του αινιγματικού Αλεσάντρο, περνά στο Μεξικό προκειμένου να συλλάβει τον αρχηγό ενός καρτέλ ναρκωτικών. Ο Ντενίς Βιλνέβ ("Prisoners", "Ο Άνθρωπος Αντίγραφο") ορθογραφεί ένα καλοζυγισμένο θρίλερ, που συνδυάζοντας δράση, πολιτικοκοινωνική κριτική και υπαρξιακή αλληγορία ζητά να ικανοποιήσει από το ευρύ κοινό (οι μελοδραματικές σεναριακές ευκολίες) μέχρι τα μέλη της Ακαδημίας (μηνύματα τυλιγμένα σε διηγηματική βιρτουοζιτέ) αλλά και τον πιο απαιτητικό σινεφίλ (στιλάτο παιχνίδι με το φως και το σκοτάδι, την έννοια των συνόρων και την κάθοδο στον άλλο κόσμο).
Προβάλλεται την Πέμπτη 30/11 στις 01.45, στον ALPHA.

"Αμαρτωλές γυναίκες" (1946)

"Αμαρτωλές γυναίκες"

Η Μάρθα Άιβερς κληρονομεί μια μεγάλη περιουσία με ανορθόδοξο τρόπο και, 20 χρόνια αργότερα, είναι μια πάμπλουτη γυναίκα και σύζυγος ενός εισαγγελέα. Ένας παιδικός της φίλος ωστόσο, που ο άνδρας της θέλει να διώξει από την πόλη, γνωρίζει το εγκληματικό παρελθόν της. Ταινία-πρότυπο του μελοδραματικού φιλμ νουάρ, με την Μπάρμπαρα Στάνγουικ, στο στοιχείο της, να ενσαρκώνει μια σατανική μοιραία γυναίκα. Εξαιρετική η μουσική του Μίκλος Ρόζα και πρώτη εμφάνιση του Κερκ Ντάγκλας.
Προβάλλεται την Τετάρτη 29/11 στις 00.00, στο κανάλι της ΒΟΥΛΗΣ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.