Το συγκινητικό, απόλυτα ποπ "It's a Sin" ήρθε στο Cinobo και αξίζει την προσοχή σας

Η πολυτάραχη Βρετανία των 80s ζωντανεύει στην μίνι σειρά του Ράσελ Τ. Ντέιβις, ο οποίος καταπιάνεται με την κρίση του AIDS με έναν μοναδικά δημιουργικό τρόπο.

it's a sin

Είναι Σεπτέμβριος, 1981, και οι Soft Cell είναι στο νούμερο ένα. Ο δεκαοκτάχρονος Ρίτσι φεύγει για το πανεπιστήμιο. Στο Λονδίνο, ο Ρόσκοου αφήνει το πατρικό του και ο Κόλιν έρχεται από την Ουαλία. Τα τρία αγόρια μαζί με τον συμφοιτητή τους, Ας, και την καλύτερή του φίλη. Τζιλ, μετακομίζουν σε ένα διαμέρισμα που βαφτίζουν Pink Palace. Νιώθουν την ελευθερία να αρχίσουν να γίνονται αυτό που πραγματικά είναι. Αλλά μια απειλή στον ορίζοντα σημαίνει ότι η ζωή στη δεκαετία του '80 μπορεί να είναι πολύ σκληρή.

Ο κορυφαίος Βρετανός δημιουργός, Ράσελ Τ. Ντέιβις ("Doctor Who") ανατρέχει στα δύσκολα αλλά ενωτικά χρόνια της κρίσης του AIDS, μέσα από τις ζωές μιας παρέας νέων στο Λονδίνο των 80s. Έρωτες, φιλίες, πάρτυ, απώλειες έρχονται χέρι-χέρι με το χιούμορ, τον φόβο και την έκσταση, σε μια ανασύσταση της περιόδου γεμάτη ποπ αναφορές και συγκινήσεις. 

it's a sin

Σημείωμα του δημιουργού Ράσελ Τ. Ντέιβις

Μάλλον είναι η πιο προσωπική μου δουλειά ως τώρα. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει μέχρι που άρχισα να γράφω, σε τι βαθμό αφηγείται την ίδια μου τη ζωή. Το 1981 ήμουν 18 χρονών. Δεν χρειάστηκε καν να ψάξω για πολιτιστικές αναφορές, τραγούδια, τηλεοπτικές σειρές, μόδα, τα είχα ζήσει όλα. Ο χαρακτήρας της Τζιλ, συγκεκριμένα, είναι εμπνευσμένος από μια φίλη μου που ήταν τόσο μεγάλη έμπνευση για μένα που δεν μπόρεσα καν να αλλάξω το όνομα όταν έγραφα την τηλεοπτική της εκδοχή. Η φίλη μου η Τζιλ, μου έκανε την τιμή να υποδυθεί τη μητέρα της Τζιλ στη σειρά. Η Τζιλ ήταν πολύ μεγαλύτερη ακτιβίστρια από μένα, ασχολήθηκε περισσότερο χρόνο με το AIDS από μένα, κράτησε το χέρι εκείνων που ήταν έτοιμοι να πεθάνουν πιο πολλές φορές απ’ ό,τι εγώ. Και την αγαπώ γι’ αυτό.

Στη ζωή τρέχουμε συνέχεια προς τα εμπρός. Εκείνη την εποχή, μας φαινόταν φυσιολογικό να ζούμε με αυτή τη θανατηφόρα ασθένεια. Μα σου παίρνει 20 χρόνια να καταλάβεις ότι δεν είναι φυσιολογικό. Σήμερα τα παιδιά μεγαλώνουν την εποχή του κορονοϊού, και για εκείνα πρόκειται για κάτι φυσιολογικό, οι μάσκες και η κοινωνική αποστασιοποίηση. Και κατά κάποιο τρόπο είναι το ίδιο με το AIDS. Μεγάλωσα με αυτό και μου πήρε καιρό να δω τις διαστάσεις του. Χαίρομαι που περίμενα για να κάνω αυτή τη σειρά. Αν και νομίζω ότι με κάποιο τρόπο βρίσκεται σε κάθε τι που έχω γράψει.

Στον πυρήνα του, το It’s a Sin είναι η ιστορία μιας παρέας ανθρώπων που αφήνουν τα σπίτια τους και κάνουν ό,τι κάνουμε όλοι: βρίσκουν την οικογένειά τους. Μια οικογένεια από φίλους, και φίλους φίλων, ακόμα και μαμάδες φίλων. Αυτό το χτίζει ο καθένας μόνος του. Και έχω γράψει πολλές φορές κάτι τέτοιο, είναι στην ουσία αυτό που κάνει ο Doctor Who κάθε φορά που βγαίνει από τον τηλεφωνικό θάλαμο και γνωρίζει έναν νέο συνοδοιπόρο! Όταν γράφεις μια σειρά για τον θάνατο, ο θάνατος είναι απλώς η τελεία. Πρέπει να γράψεις και τη μακριά πρόταση που προηγείται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.