Οι "17 Κλωστές" της COSMOTE TV έκαναν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προβλήθηκαν τα πρώτα επεισόδια της σειράς που σκηνοθετεί ο Σωτήρης Τσαφούλιας, με τους κύριους συντελεστές παρόντες.

17 κλωστές


Άλλη μία πολυαναμενόμενη σειρά της φετινής σεζόν προβλήθηκε στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μετά την "Έρημη Χώρα" της ΕΡΤ και το "Milky Way" του MEGA και της Vodafone TV, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, η πρεμιέρα της νέας σειράς της COSMOTE TV, "17 Κλωστές", σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου και Κάτιας Κισσονέργη. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πάνου Δημάκη που κυκλοφόρησε το 2020, η σειρά αφορά μια πραγματική ιστορία για μια μαζική δολοφονία που έλαβε χώρα στα Κύθηρα το 1909, με πρωταγωνιστή έναν ανθρώπο που στερήθηκε ξαφνικά το αίσθημα του ανήκειν, μένοντας μετέωρος και καταλήγοντας επικίνδυνος.

Την προβολή προλόγισε ο επικεφαλής της COSMOTE TV, κ. Δημήτρης Μιχαλάκης: "Καλώς ήρθατε στην ειδική προβολή της νέας μας σειράς 17 κλωστές. Είναι μια δουλειά για την οποία είμαστε πολύ υπερήφανοι. Είναι βασισμένη στο βιβλίο που έγραψε ο Πάνος Δημάκης και το σενάριο είναι της Μιρέλλα Παπαοικονόμου και της Κάτιας Κισσονέργη. Είναι, μάλιστα, ένα βιβλίο που μας το είχε φέρει ο Πάνος Δημάκης μέσα στην περίοδο της πανδημίας, όμως έμεινε σε ένα συρτάρι για αρκετό καιρό και τελικά κάποια στιγμή ήρθε και πάλι στα χέρια μας χάρη στην Tanweer, την εταιρεία παραγωγής με την οποία συνεργαστήκαμε για τις 17 κλωστές. Είμαστε σήμερα εδώ για να δούμε μαζί τα τρία από τα έξι επεισόδια της σειράς. Στην COSMOTE TV ξεκινήσαμε από το 2012 να μπαίνουμε σιγά-σιγά σε ταινίες και σε διάφορες συμπαραγωγές. Μετά προχωρήσαμε με το COSMOTE HISTORY στην παραγωγή ντοκιμαντέρ. Στη συνέχεια αποφασίσαμε να μπούμε στην παραγωγή μυθοπλασίας και γνωριστήκαμε με τον Σωτήρη Τσαφούλια, με τον οποίο συνεργαστήκαμε για το Έτερος Εγώ. Έπειτα συνεχίσαμε με άλλες σειρές και τώρα παρουσιάζουμε την πρώτη μας ιστορία, που είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Πρόκειται για την ιστορία του πρώτου Έλληνα θύτη μαζικών ανθρωποκτονιών το 1908, την οποία έχει προσεγγίσει πάρα πολύ ωραία ο Σωτήρης και η ομάδα του, δείχνοντάς μας πώς ένας άνθρωπος μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που ξεκίνησε να είναι στη ζωή του και πώς οι κοινωνικές πιέσεις και καταστάσεις μπορούν να οδηγήσουν έναν άνθρωπο στα άκρα".

17 κλωστες

Στη συνέχεια, μίλησε ο Σωτήρης Τσαφούλιας: "Καλησπέρα και από εμένα. Το ξέρετε ότι έχω ιδιαίτερη συμπάθεια και σε εσάς και στην πόλη σας, είστε το γούρι μου, όλες μου οι δουλειές ξεκινούν πρώτα από εδώ και ο τρόπος που τις υποδέχεστε είναι συγκινητικός. Το Φεστιβάλ είναι μια πυξίδα για εμένα, για το πώς θα κινηθεί η σειρά. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου το κινηματογραφικο-τηλεοπτικό μου σπίτι, την COSMOTE TV. Είναι η τέταρτη σειρά που κάνουμε παρέα. Θέλω να ευχαριστήσω την Tanweer Productions, τον Διονύση Σαμιώτη, τη Ναταλύ Δούκα και τον Πάνο Πετρόπουλο για όλη την αγάπη και τη συνεργασία που είχαμε. Όλους μου τους ηθοποιούς που είναι σήμερα εδώ, την Ντένια Στασινοπούλου, τη συμπρωταγωνίστρια του Πάνου Βλάχου στη σειρά, Μελίνα Βαμπούλα, και την Άλκηστις Πουλοπούλου, έναν άνθρωπο που χωρίς αυτόν δεν μπορώ να σταθώ σε κανένα θεατρικό ή κινηματογραφικό σετ, την Καρολίνα Ζαπατίνα. Θα ήθελα ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα για έναν άνθρωπο στον οποίο χρωστάω πολλά και είναι ένας τεράστιος καλλιτέχνης και  μακράν το πιο γλυκό πλάσμα που μπορεί να γνωρίσει κανείς, τον διευθυντή φωτογραφίας μου, Κλαούντιο Μπολιβάρ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μίνω Μάτσα για την υπέροχη μουσική με την οποία έντυσε την σειρά, τον Γιώργο Γεωργόπουλο που έκανε το μοντάζ και όλη την ομάδα της παραγωγής. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ για αυτήν τη σειρά, να σας ευχηθώ καλό ταξίδι στον κόσμο των 17 κλωστών και να αφιερώσω αυτή τη σειρά σε όλους όσοι έχουν υπάρξει θύματα και έχουν αρνηθεί πεισματικά να γίνουν θύτες".

Στην πρεμιέρα παραβρέθηκε και ο συγγραφέας Πάνος Δημάκης, ο οποίος απευθύνθηκε στο κοινό μετά την προβολή: "Είναι πολύ μεγάλη χαρά, ευτυχία θα έλεγα, να είμαι εδώ και να βλέπω μια ιστορία που πριν από πέντε χρόνια μού την διηγήθηκαν στο καθιστικό ενός σπιτιού, στο χωριό που έγινε η σφαγή. Η ιστορία είναι οπτικοποιημένη τόσο αριστουργηματικά και δεξιοτεχνικά από τον αγαπημένο μου Σωτήρη και από όλους τους συντελεστές. Μάλιστα, το αστείο είναι ότι, ενώ ξέρω, ίσως καλύτερα από όλους, αυτήν την υπόθεση, έχω αγωνία για να δω τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια".

17 κλωστές

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Πάνος Βλάχος, Μαρίνα Ψάλτη, Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρή Κατσαφάδο, Κώστα Φλωκατούλα, Κώστα Φιλίππογλου, Μάνο Βακούση, Ταξιάρχη Χάνο, Φώτη Θωμαΐδη, Θάνο Τοκάκη, Ντένια Στασινοπούλου, Μελίνα Βαμπούλα, Άλκηστη Πουλοπούλου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και Θράσος Σταθόπουλος

Οι "17 Κλωστές" θα κάνουν πρεμιέρα στην COSMOTE TV το 2024.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.