"Έρημη Χώρα": Η νέα σειρά της ΕΡΤ έκανε πρεμιέρα στο 64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η μίνι σειρά του Γιώργου Γκικαπέππα και πρώτη παραγωγή του ERTFLIX, έκανε πρεμιέρα με τα δύο πρώτα επεισόδια στο πλαίσιο του Agora Series του μεγάλου φεστιβάλ.

έρημη χώρα


Η νέα σειρά της ΕΡΤ "Έρημη Χώρα" έκανε πρεμιέρα στο πλαίσιο του Agora Series του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με την προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της σειράς, Γιώργος Γκικαπέππας ("Το δαχτυλίδι της φωτιάς"), παραβρέθηκε στην πρεμιέρα μαζί με τους πρωταγωνιστές Δανάη Σκιάδη, Γιώργο Καραμίχο, Στεφανία Μαρόλα και Στέλιο Ξανθουδάκη, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα.

έρημη χώρα

Η 8 επεισοδίων σειρά πρόκειται για την πρώτη παραγωγή του ERTFLIX, το οποίο συστήθηκε στο ελληνικό κοινό πριν 3,5 χρόνια και ξεκίνησε πρόσφατα το τξίδι του στο εξωτερικό μέσω της διεθνούς εκδοχής του. Ο Κωνσταντίνος Ζούλας, αφού ευχαρίστησε τους επίσημους προσκεκλημένους, αλλά και το κοινό για την παρουσία τους στην προβολή, μοιράστηκε λίγα λόγια για την πλατφόρμα:

"Το ERTFLIX δεν έκανε τίποτα άλλο από το να ανταποκριθεί στη νέα διεθνή τάση θέασης που δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να παρακολουθούν το  πρόγραμμα που θέλουν, όχι μόνον στο χρόνο που εκείνοι επιθυμούν αλλά και από όποια συσκευή το επιθυμούν".

Αναφερόμενος στη νέα σειρά της ΕΡΤ "Έρημη Χώρα", που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Γκικαπέππας, είπε χαρακτηριστικά: "θα μου μείνει για πάντα αξέχαστος ο τρόπος που μου εξιστορούσε πώς φαντάζεται τις σκηνές αυτής της σειράς, ένιωσα σαν να την βλέπω ήδη από τότε μπροστά μου".

έρημη χώρα

Τον λόγο, στη συνέχεια, πήρε ο σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας για να αναφερθεί στην "Έρημη Χώρα": "[Η σειρά] υπακούει σε μια μορφή που αγαπάω εγώ, σε ένα είδος κατ’ επείγον που αναγκάζει τους ήρωες να λειτουργούν απέναντι σε μια κρισιμότητα. Δηλαδή έρχεται ένα γεγονός, το οποίο δεν έχεις το χρόνο να το πολυσκεφτείς. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία λειτουργείς υποσυνείδητα, οπότε προκύπτουν πράγματα τα οποία πολλές φορές προδίδουν πολλές πτυχές του χαρακτήρα σου. Αυτό έπρεπε να βρω με τους ηθοποιούς. Τι είναι αυτό που τους προδίδει ποιο είναι το παρελθόν τους και πως μπαίνουν σ αυτή την ιστορία για να διαχειριστούν το ζήτημα που έχουν. Όλα αυτά έπρεπε να τα δουλέψουμε. Δόξα τω Θεώ, έχω ηθοποιούς που αγάπησαν αυτή τη δουλειά και έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό" κατέληξε ο σκηνοθέτης.

Η "Έρημη Χώρα" θα κάνει πρεμιέρα τη 1η Δεκεμβρίου 2023 στο ERTFLIX.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς εδώ:


Λίγα λόγια για την υπόθεση

Δώδεκα χρόνια πριν, ο φιλήσυχος αγρότης Λουκάς (Γιώργος Κέντρος) υπερασπίζεται τον γιο του, που δέχθηκε βίαιη επίθεση από ανθρώπους της νύχτας, επειδή ερωτεύτηκε μια νεαρή Ρουμάνα, η οποία κινδύνευε από κυκλώματα. Λίγες ημέρες μετά, άγνωστοι μπαίνουν στο αγρόκτημα του Λουκά και βιάζουν και δολοφονούν τη γυναίκα του. Έκτοτε ο Λουκάς μεταμορφώνεται σ’ έναν σκληροτράχηλο ερημίτη που οπλοφορεί, κηρύττοντας πόλεμο προς πάσα κατεύθυνση. Λίγους μήνες μετά, ο γιος του παντρεύεται τη νεαρή Ρουμάνα η οποία είναι έγκυος στο παιδί τους, αλλά ο Λουκάς δεν τον συγχωρεί και παύει κάθε επαφή μαζί του.

Το ζευγάρι αποκτά τη μικρή Εύα (Άννα Μαρία Μαρινάκη), η οποία γεννιέται με μια σπάνια ασθένεια, που προξενεί άγχος για την ομιλία. Ο Λουκάς αρνείται να τη γνωρίσει και δεν την έχει δει ποτέ έως σήμερα. Όταν, όμως, ύστερα από 11 χρόνια, η Εύα χάνει την ίδια ημέρα και τους δύο της γονείς σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο Λουκάς είναι ο μόνος Έλληνας συγγενής της που μπορεί να αναλάβει την κηδεμονία της.

Εκείνος, όμως, αρνείται πεισματικά κάθε προσέγγιση και την άγνωστη τύχη της Εύας αναλαμβάνει η Μαρίνα (Δανάη Σκιάδη), μια κοινωνική λειτουργός με διαλυμένη προσωπική ζωή, που βάζει σκοπό να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, σε συνεργασία με τον Μάνο (Γιώργο Καραμίχο), έναν εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος βιώνει έναν δύσκολο γάμο με τη Χριστίνα (Αλεξάνδρα Αϊδίνη), επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί. Η Μαρίνα, αποφασίζει να παλέψει με το τυφλό μίσος του Λουκά και μεταφέρει την Εύα στο αγρόκτημα, αναγκάζοντας έτσι εκείνον, αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό, να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τη σωτηρία τους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.