Η Τζέσικα Λανγκ δε θέλει να ανήκει σε ένα Χόλιγουντ που "θυσιάζει την τέχνη στο όνομα του κέρδους"

Η οσκαρική ηθοποιός και λατρεμένη του "Αmerican Horror Story" fandom σκοπεύει να αποσυρθεί από την υποκριτική μετά από μία εντυπωσιακή καριέρα 50 χρόνων.

jessica lange

H απεργία των Σεναριογράφων της Αμερικής ήρθε στο τέλος της τον προηγούμενο μήνα, όμως η κερδοσκοπική φιλοσοφία του Χόλιγουντ που οδήγησε στην απεργία καλά κρατεί, απομακρύνοντας καλλιτέχνες που αρνούνται να συμμετάσχουν σε μία μηχανή χρήματος στην οποία η τέχνη είναι αχρείαστη. Η σπουδαία ηθοποιός Τζέσικα Λανγκ είναι μια από αυτούς, δηλώνοντας σε συνέντευξή της στο The Telegraph πως βλέπει τον εαυτό της να αποσύρεται από τον χώρο της παραγωγής αφού πλέον "προτεραιότητα είναι τα επιχειρηματικά κέρδη και όχι η δημιουργικότητα". 

Κάνοντας το ντεμπούτο της το 1976 με το "Kινγκ Κονγκ", η Τζέσικα Λανγκ κρατά στο βιογραφικό της 2 βραβεία Όσκαρ και άλλες 10 υποψηφιότητες από την Ακαδημία, 3 βραβεία Emmy και ένα Tony - είναι μία από τους μόλις 24 ηθοποιούς που κατέχουν το "Τριπλό Στέμμα". Μετά από αυτήν την εντυπωσιακή πορεία, η ηθοποιός δείχνει απογοητευμένη από την επικρατούσα κατάσταση στο Χόλιγουντ που υποβαθμίζει την τέχνη, τους καλλιτέχνες και τις ιστορίες τους και εξυπηρετεί αντί αυτών τα συμφέροντα των μετόχων. 

king

Συγκεκριμένα, κατηγορεί τα κινηματογραφικά franchise που αποτελούν μεταφορές κόμικ πως "θυσίασαν την τέχνη στο όνομα του κέρδους" ενώ αναφέρεται επίσης στην τάση ενός φρενήρους μοντάζ που προσπαθεί να ακολουθήσει τους νεους τρόπους με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τα media, κρίνοντας το ως μια προσπάθεια των δημιουργών να κρατήσουν την προσοχή του θεατή. 

Η Τζέσικα Λανγκ αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το τηλεοπτικό κοινό μέσα από τους ρόλους της στη σειρά ανθολογίας "American Horror Story" του Ράιαν Μέρφι, τον οποίο ευγνωμονεί ως έναν δημιουργό που την έκανε να ερωτευτεί και πάλι την τέχνη της υποκριτικής, όταν είχε ήδη αρχίσει να βλέπει τα πράγματα να αλλάζουν προς το χειρότερο. H ηθοποιός συμμεμτείχε στη σειρά από το 2011 ως το 2015 και ξανά το 2018, ενώ επανήλθε στην τηλεόραση με το "Τhe Politician" (2019-2020) το οποίο συνυπογράφει επίσης ο Μέρφι.   

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.