Ο γοτθικός κόσμος του Έντγκαρ Άλλαν Πόε ζωντανεύει στο "The Fall of the House of Usher"

Χρήμα, τοξικότητα και φρίκη: To οικογενειακό δράμα συναντά τo horror genre στη νέα σειρά του Netflix, με την υπογραφή του Μάικ Φλάναγκαν.

usher

Μετά τις διακεκριμένες σειρές είδους "The Haunting of Hill House", "The Haunting of Bly Manor”, "Midnight Mass” και "The Midnight Club", ο μάστερ του horror Μάικ Φλάναγκαν επανέρχεται με το "The Fall of the House of Usher". Χωρισμένη σε 8 επεισόδια και βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα και άλλα έργα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε, η νέα σειρά του Netflix φέρνει και πάλι κοντά αγαπημένους συνεργάτες του δημιουργού -μεγάλο μέρος του καστ έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον μία προηγούμενη δουλειά του- για να συνθέσει την αδίστακτη και υπερπλούσια οικογένεια Άσερ. 

Τα δίδυμα αδέρφια Ρόντερικ (Μπρους Γκρίνγουντ) και Μάντελιν (Μέρι ΜακΝτόνελ) είναι τα κεφάλια της αδιανόητα κερδοφόρας φαρμακευτικής εταιρείας Fortunato, η οποία έχει χαρίσει στα 6 παιδιά του Ρόντερικ (δύο από τον πρώτο του γάμο και τέσσερα από διαφορετικές περιστασιακές ερωτικές συντρόφους) αμέτρητα προνόμια - και άλλα τόσα character flaws. Ο επιβλητικός πατριάρχης  και CEO της εταιρείας έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπος με τον θάνατο όλων του των απογόνων και γύρω από αυτήν την φρίκη ξεδιπλώνεται η αναδρομική πλοκή της σειράς.

usher

Το "The Fall of the House of Usher" αφιερώνει κάθε επεισόδιο, πέρα από το πιλοτικό και το φινάλε, σε ένα από τα ιδιόρρυθμα παιδιά Άσερ, τη ζωή τους και τον θάνατό τους, σκιαγραφόντας μία τοξική οικογένεια και σχολιάζοντας κριτικά το 1% που κρατά -πάσει θυσία- τον παγκόσμιο πλούτο στα χέρια του. Όλα αυτά με φόντο τη σκοτεινή Ποεϊκή ατμόσφαιρα που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη ανατριχιαστικό σύμπαν του Φλάναγκαν. 

Στη σειρά πρωταγωνιστούν επίσης οι Κέιτ Σίγκελ, Ρουθ Κοντ, Κάρλα Γκουτζίνο, Ραχούλ Κόλι, Σαμάνθα Σλόιαν, Μαρκ Χάμιλ, Κέιτι Πάρκερ, Γούιλα Φιτζέραλντ, Χένρι Τόμας, Καρλ Λάμπλι.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Ένα τρυφερό αφιέρωμα για την Γιορτή της Μητέρας στο ERTFLIX

Από τις 10 εώς τις 19 Μαΐου, η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Μητέρα με 7 φιλμ και δυναμικές πρωταγωνίστριες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Η τηλεοπτική κληρονομιά της Άννας Παναγιωτοπούλου

Τρεις αξέχαστοι ρόλοι επιβεβαιώνουν πως ελληνική τηλεόραση δε θα ήταν το ίδιο χωρίς την ολόφωτη παρουσία της μεγάλης ηθοποιού.

Οι σειρές που θα δούμε τον Μάιο στην COSMOTE TV

Η COSMOTE TV υποδέχεται τον Μάιο με τον 2ο κύκλο του υποψήφιου για 6 BAFTA "The Responder", νέες σειρές και νέες πολυαναμενόμενες σεζόν.

Οι πρεμιέρες του Μαΐου στο Cinobo

Ολοκαίνουριες ταινίες, μια κορυφαία βρετανική σειρά και νέες αφίξεις έρχονται αυτόν τον μήνα στην ελληνική streaming πλατφόρμα.

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.