"Dear Mama": Ο σπουδαίος Tupac και η ακτιβίστρια μητέρα του μέσα από ένα συναισθηματικό docuseries

Η πρωτότυπη σειρά ντοκιμαντέρ του FX εμβαθύνει στις παράλληλες πορείες του Τούπακ Σακούρ και της μητέρας του και είναι τώρα διαθέσιμη αποκλειστικά στο Disney+.

tupac

Το "Dear Mama" (το οποίο δανείζεται τον τίτλο του από το ομότιτλο τραγούδι του μεγάλου ράπερ) είναι μια βαθιά ανθρώπινη σειρά ντοκιμαντέρ, πέντε επεισοδίων, που αψηφά τα πρότυπα αφήγησης του είδους, προκειμένου να δώσει μια διαφωτιστική ματιά στη σχέση μητέρας και γιου, Αφένι και Τούπακ Σακούρ, ενώ παράλληλα εμβαθύνει στην προσωπική πορεία του καθενός, στον ακτιβισμό τους, στα σημεία ταύτισης και απόκλισης μεταξύ τους.

Η Αφένι Σακούρ ήταν επαναστάτρια, διανοούμενη και εκπροσωπούσε τον λαό. Αποτέλεσε μια αγαπημένη προσωπικότητα και ηγέτιδα του φεμινισμού κατά τη δεκαετία του '70, εν μέσω της ανδροκρατούμενης κυριαρχίας του Κόμματος Μαύρων Πανθήρων. Ο Τούπακ ήταν ράπερ και ποιητής, ένας πολιτικός οραματιστής και φιλόσοφος που έγινε γνωστός ως ο μεγαλύτερος ραπ καλλιτέχνης όλων των εποχών. Η ιστορία τους καταγράφει τις δυνατότητες και τις αντιφάσεις που επικρατούσαν στις ΗΠΑ κατά την εποχή ενός επαναστατικού κύματος και της πιο κραυγαλέας δεκαετίας για την κουλτούρα του χιπ χοπ.
 
Η σειρά ακολουθεί μία χρονολογική αφήγηση ενώ μεταπηδά αρμονικά από την παιδική ηλικία του γιου στην παιδική ηλικία της μητέρας, φέρνοντας τις δυο προσωπικότητες σε παράλληλες γραμμές, αντιμετωπίζοντας τες από τη μία σαν ισότημες φιγούρες της ακτιβιστικής δράσης της εποχής τους και από την άλλη σαν δύο αλληλοεξαρτώμενες δυνάμεις που επηρεάζουν βαθιά η μία την άλλη. 

Δείτε το τρέιλερ της σειράς εδώ:


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.